Şimdi Ara

Notebook Windows 7 Lisansını Masa üzerinde kullanma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba, elimde dell marka bozulan notebooka ait windpws 7 pro lisans var daha önce sorunsuz kullanıyordum ama son format attıktan 10 gün sonra bu windows orjinal değiş deiye sağ köşedeki uyarı çıktı. birde bende hp notebook vardı hdd bozuldu sıfır hdd taktım win 7 home premium lisansı var onada oem win 7 home premium cd den yükleme yaptım oda orjinal değil diye uyarı verdi acaba diyorum microsoft artık bunun önüne mi geçiyor elimde orjinal 8 pro var ama 7 ye alıştığım için 7 yi kullanmak istiyorum konu hakkında bilgisi olan var mı? yoksa gidip windows 7 pro oem lisans alacağım.



  • ozkan003 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Elinizdeki notebooka ait lisans baska bilgisayarda calismaz. OEM lisanslari baska bir bilgisayara aktarip kullanamazsiniz.
    Elinizdeki orijinal windows 8 pro icin Microsoft u arayin (444 67 87) ve windows 7 pro ya downgrade hakkinizi kullanmak istediginizi belirtin. Size windows 7 pro urun anahtari verecek ve gerekli yonlendirmeleri yapacaklardir. Bu downgrade hakki sadece pro surumler ile enterprise surumlerde mevcuttur diger surumler icin downgrade hakki yoktur.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Windows 7 downgrade hakkını kullandığın zaman windows 8 keyin iptal oluyor mu? Yoksa her ikisini de kullanabiliyor muyuz?
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Hayir iptal olmuyor. Ayni anda iki keyi kullanamiyorsun. Birini aktif ettigin anda digeri inaktif olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oduranli

    Hayir iptal olmuyor. Ayni anda iki keyi kullanamiyorsun. Birini aktif ettigin anda digeri inaktif olur.


    merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • ozkan003 O kullanıcısına yanıt
    Oem lisansı başka bilgisayarda kullanabilirsin. Ben yıllardır kullanıyorum sorun olmuyor.
    Şöyle yapabiliriz notebook faturası duruyorsa yada altında ki serial etiketi duruyor ise microsoft ara durumu belirt yenisini verirler
    Olmadı bana Pm at yardımcı oluruz .) Pro para verene kadar bana Pizza sipariş et



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 4 Kasım 2014; 1:23:33 >
  • http://www.microsoft.com/turkiye/lisanslama/kucukisletme/onemli_kural.aspx

    Burayi okumanizi tavsiye ederim. Siz kandirdiginizi dusunuyorsunuz da maksimum bu islemi bir kere iki kere yaparsiniz sonrasi ise mumkun degildir.
  • haklısın....
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Microsoft'u arıyorum diyorum ki : Elimde Oem 64 Bit Home Premium var ben 32 Bit Home Premium kurablir miyim diyorum hayır diyor niye diyorum o lisans aldığın sürüm ve bit için geçerli diyor. Ben tutup 32 bit yükleyip oem lisansım ile etkinleştirdim. Sen Microsoft'un dediğine bakma olmaz derler ama hep olur =) Bozulan bilgisayarım da Oem Starter vardı onu masaüstüne kurdum kaldırdım başka bilgisayara kurdum kaldırdım anlayacağın bir çok kere kullandım. Çevrim içi etkinleştirme bitince senden sadece telefonla etkinşleştirme istiyor bu da hiç iptal olmuyor olduğunu da görmedim =)
  • Elinizdeki urun eger bilgisayar ile birlikte gelen bir urun ise ve donanim ureticisi bu keyi sayet hem 32 bit hem 64 bit icin kullaniyorsa dediginiz gecerlidir. Ancak magazadan kutulu satin aldiginiz oem lisansta bu islemi gerceklestiremiyorsunuz :) Bu da Microsoft temsilcisinin dogru soyledigini gosterir. Ancak sizin elinizdeki lisans donanim ureticisinin size ozel sundugu bir lisans. Bu lisanslarin destegini de Microsoft vermiyor donanim ureticisi veriyor. Yukarda verdigim linkte de bu ozellikle belirtilir. Oem uretici lisansi bu paketleri kapsar.

    Baska makineye kurma isine gelince etkinlestirme esnasinda sizin anakartiniz (bios), islemci, HDD nin urettigi benzersiz bir numara vardir. Bu numara ile Microsoft ustune lisansiniz kaydedilir ve etkinlestirme sayilari tutulur. Bu sayi sizin donaniminiz degismedigi surece de degismez. Donanim degistirdiginiz anda telefon ile etkinlestirme istemesinin sebebi de budur. Dedigim gibi cok siki takip etmemis olabilir ancak bu takip etmeyecegi anlamina gelmez :)




  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Takip etmiyor çünkü bu işten yeteri kadar para kazandı diye düşünyorum o kadar serial var ki nette hiç önlem bile almıyor
    İstediğin seriali bulur verebilirim o derece yani yasal mı değil ama. Yasal dava olarak bir eve denetlemeye gittiklerini duymadım şirketleri denetlerler.

    Mesela Belediyelerde bulunan bilgisayarların çoğu bozulduğu zaman veriyor bilgisayarcıya format attırıyor yada Halk Eğitim bilgisayar kurslarında hoca bile kaçak yazılım yüklüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 4 Kasım 2014; 17:36:03 >
  • bende x86 home basic laptop vardı.microsoft tan w8 pro yükseltmesi aldım.Laptop u sattım Home basic ile..
    W8 pro key le, indirme yöneticisinden 8.1 pro nun iso sunu almıştım.
    her topladığım pc de AKTİVASYON yaptım 4 sefer sorun olmadı..
  • Arkadaşlar lisans konusunda yani aktivasyon konusunda bir sıkıntı olmaz.ama yasal olarak kullanmamis olursunuz. Bu da bireysel bir kullanıcı için Microsoft bunun takibini yapmaz.ama kurumsal bir lisanslamada bu sıkıntı olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.