Şimdi Ara

Notebook Tavsiyesi 1500-1800TL (Makine Müh. + Film + Oyuncu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar PClerden pek anlamıyorum kusura bakmayın. Sadece bana lazım olan şeyleri öğrenmek gibi kötü bir huyum vardır. Bu tür konular çok açılıyordur bıktırmıştır eminim ama buradaki açıklamaların bir çoğu bana hitap etmiyor ( benim eksikliğimden sizin değil :) )

    Aradığım özellikleri başlıkta özetledim. Detaya ineyim.

    1. Makine Mühendisiyim. AutoCad, Matlab, Pro Engineer gibi programların son sürümlerini kullanmak durumunda kalıyorum. Bu programları sorunsuz çalıştırmak durumundayım.

    2. Orta derecede oyun müptelasıyım. WOW, Rift gibi online oyunlar yanında ağır olabilecek bir kaç oyunu oynamaktayım şuan sahip olduğum Notebookta fakat hem programlardaki performansları yeterli değil hemde oyunlardaki. Özellikle yeni çıkmış olan The Witcher 2 oyununa iç çekerek bakmaktayım. :)

    3. İleri düzeyde film müptelasıyım. Şuan ki PC mde 720P Bluray filmleri ancak izleyebilmekteyim. Zaman zaman kasma ses görüntü senkronlarında kaymalar olabilmekte. 1080P ye geçmeyi düşünemedim bile bu sebeplerden.

    Bu 3 ihtiyacımı optimum düzeyde karşılayacak 1750TL den aşağı ne olursa kabulümdür :)

    Hepsiburada sitesinde %30 civarı indirimde olduğu söylenen 4 tane Notebook var 1700 civarı fiyatta. Bunlar kafamdan geçmekte fakat konu hakkında bilgili ve ilgili arkadaşların yorumlarına çok ihtiyacım var.

    12 Taksit 145TL civarı seçenekler maddi olarak en uç noktalarımdır. Birde taksit seçeneği olarak bilgi vereyim dedim :)

    Yardımcı olabilecek iyi niyetli arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler ...







  • Şu ana kadar baktıklarım içersinde liste başı oldu diyebilirim. Teşekkürler.

    Fiyat olarak limitlerimi zorluyor fakat bende tam bu sınırdan bahsetmiştim :)
  • Bu arada DV6 bilgisayarlara baktımda tam aradığım özelliklerde çıktılar.

    Özellikle

    http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-3108st-intel-core-i5-460m-253-ghz-4-gb-500-gb-156-tasinabilir-bilgisayar-xr554ea/ProductDetails.aspx?productId=bd100540&categoryId=98

    %30 indirimle 1300TL fiyat çok uygun gözüktü gözüme.

    Eski Laptopımıda o siteden böyle bir kampanya ile tamda bu fiyata almıştım. 3 senedir kullanıyorum şikayetçide değildim kesinlikle ama dediğim gibi takip ettiğim sektörlerde çok geride kaldı :) Maddi olarak sınırlarıda zorlamamak açısından acayip kanım kaynadı bu bilgisayara.

    Sizin önerdiğiniz ile çok fark da göremedim açıkçası tabiki fark var ama fiyat farkı performans dengesiyle süzünce işimi görür gibi geldi. Ben bu fiyata böyle bir pc olduğunu bilsem fiyat aralığımı düşük tutardım :)




  • Madem fiyat aralığınızı düşürdünüz,bu aralıkta da en performanslı ürünler bunlardır.Ekran kartı ve işlemcisi daha iyidir.

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7223 ---Freedos
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=43086 ---Win7
  • Sizin konularıda buldum zaten usta orda paylaşmışsınız fiyat aralıkları ile. Türk milleti olarak sabırsız olduğumuz için hemen konu açarız :)

    Birde önerim olacak orada her fiyat aralığındaki pclerin kendi aralarında altına bunun ekran kartı şu işlerde iyidir, işlemcisi diğerlerinden kötüdür gibi bilgi verseniz çok daha faydalı olacakmış. Bu yeni nesil pclerin parça isimlerinden anlamıyor bir çoğumuz :)

    Celeron, Pentium III, Efsane ekran kartı GeForce FX 5200 dönemlerinde kalmışız :)
  • benim şuanda kullanmakta olduğum dell inspiron 5110'u tavsiye ederim. ekran kartı 525m ancak 540m'e göre %5 daha az performanslı olduğu gözüyor notebookcheck.net sitesine göre.

    http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5110-b41f43-i5-2410-4-gb-320-gb-urun5731.html

    fiyatıda istediğin kriterlere uyuyor.

    öğrenmek istediğin herşey için yardımcı olabilirim.
  • Usta senin PC görünüş olarak daha sağlam sağlıklı duruyor :) Fakat disk kapasiteside az olmuş. Şunlara en azından 1 tane USB 3.0 koysalarmış ne güzel olacakmış dedirtiyor. Tam olarak Asusa meyletmiş durumdayım.

    Ama en önemlisi Olivia Wilde Fan Clupınıza kesinlikle katılmayı düşünüyorum ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mandalion -- 26 Mayıs 2011; 12:30:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.