Şimdi Ara

Notebook soğutucusu modlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a iyi forumlar herkese. Yeni aldığım dizüstü için ZM-NS2000 aldım ama hiç performanslı gelmedi daha sonrasın da iade ettim ve şimdi gerçekten performans verecek soğutucu bulamıyorum. Dolayısı ile kendim yapacam ama ne kadar performans verir bilemiyorum ve açıkcası öyle fazla bir uğraşma olmuyacak hazır modül soğutucuyu alacam üstüne gerçekten sağlam bir fan takacam. Alacağım soğutucu modülü ucuz olduğu için ekstra güç giriş yeri yok ama bunu ben modemden söküp kendim ekleme yapacam ayrıca 14 cm desteklediği için de fanı da buna göre seçtim. Akasa viper daha önceden masaüstü için kullanmıştım gerçekten çok iyi bir akımı vardı bu yüzden tekrar aynı fanı alacağım veya başka bir öneriniz varsa değerlendiririm.
    Kullanacağım soğutucu modülü Soğutucu modül.
    Ekleme yapacağım soğutucu Akasa 14cm 110cfm fan

    Düşüncenizi ve fikirlerinizi bekliyorum çünkü bu şekilde alacağım performans ne kadar iyi olur bilmiyorum. Ayrıca 4 pin güce bağlamada sıkıntı yaşarmıyım ?







  • Merhaba
    Tavsiye etmem bana göre 1-2 hadi taş çatlasın 5 derece için bu kadar para verilmez. çünkü fanın üflediği hava bizzat bakır ile temas etmediği için etkisi çok ama çok azdır genelde.
    Şöyle anlatıyım aynı şekilde durumu düşün. Bende soğutucuda 2 tane fan vardı. Bende onları söküp içine 2 tane amd işlemci fanı koydum (işlemci soğutucu ile gelen olanlardan) devir yüksek daha fazla hava veriyor ama faydası sese göre bana kalsa 0 . Yani demek istediğim maksimum bu işten kazanacağın 5 derece ki hiç zannetmiyorum. Faydası şöyle olur 95-100 dereceye geldiğinde daha fazla ısınmaması önleyebilir, ama o sıcaklığa geldiğinde zaten makine büyük ihtimal kendini kapatır belli bir süreden sonra.

    Onun yerine laptop temizleyip eski termal macunu temizlemek yerine kalite termal macun sürmek daha çok işi yarar, ben öyle yaptım direk fark etti. 80 den 63 indi.

    Haydi şimdi kolay gelsin




  • Bakir blogu açıkta görülüyor yani hava ile direk temas edicek.ayrıca laptop 1 aylık bile değil ve oyunlar da tas catlasın 70 derece oda yuksek grafikli oyunlarda. Benim Mantigim aslında hazır modül soğutucuyu kendim modlasam adam akilli soğutma sağlar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.