Şimdi Ara

Notebook Soğutucuları ne nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Notebook soğutucu almak istiyorum.
    Vakti olan, kullandığı notebook soğutucusu hakkındaki görüşlerini burada paylaşmak isteyen arkadaşlardan katılım bekliyorum.
    Örnek olarak en ucuzdan yani en yaygın olan soğutuculardan başlayalım.
    Mesela aşağıdaki soğutucuları kullanan arkadaşlar memnunlarmı? Almak isteyenlere tavsiyeleri nedir.
    Performans fiyat açısından herkese uygun ürünler hangileridir, nereden alınır?



    Tek fanlı, mika gövdeli, 30x30cm lik soğutucu/stand.. fiyatları 10-20 TL arasında değişiyor.

     Notebook Soğutucuları ne nedir?



    Diğeri 3 fanlı olan, kimisinde usb hub bulunan soğutucu/stand.. Bunun da fiyatı 10-25 TL arasında değişiyor

     Notebook Soğutucuları ne nedir?







  • Pek kullanan yok sanırım!
  • çünkü gereksiz bana bir ara beleşe gelmişti bir tane de pek bir etkisi olmamıştı nedenide donanımı değil de pc nin alt plastiğine doğru hava üflemeleri
    onun yerine bir posete buz koyup bilgisayarın altına koymak daha iyi
  • Aslına bakarsan bana da pek mantıklı gelmiyor. Kimileri memnun, kimileri hiç etkisi yok diyor. Etkisi olması için marka kullanmak mı gerekiyor! Bu durumda zalman iş görür sanırım...
    Şimdilerde voltaj düşümü ile ilgili araştırma yapıyorum. Tr forumlarında pek detaylı konu bulamadığım için yabancı forumlarda tur atıyorum. Haliyle buldum çevirdim diyene kadar ben ihtiyarlarım artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 16 Mayıs 2010; 22:53:12 >
  • bende microsoft un tek fanlı beyaz modeli var notebook un fan kısmını havaya kaldırıyo o bana yetiyo eskiden kitap koyuyodum ama kayıp düşüodu o yüzden aldım fanın etkiside var hissedilir şekilde masaüstünde harddisk 37-40 arası işlemciler 50 gibi ekran kartıda 50 gibi seyrediyor fan devredeyken. fan devre dışı kaldığında harddisk 50 işlemciler 55-60 ekran kartı 55-60 arası seyrediyor. ısı değerleri everest programıyla ölçülmüştür, masaüstü derken müzik dinlşerken video seyredekken kasdedilmiştir.

    edit:http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125041582&CS_Category=_SBAD_990_2019_958&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK_AKSESUARLARI990



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkayer62 -- 16 Mayıs 2010; 23:08:56 >




  • Yakışıklı bi ürüne benziyor ama daha sessiz marka modeller var aslında. Tabii performans nasıl olur denemeden bilemeyiz...
  • doğru daha sessizleri var ama fiyatları çok fazla.
    ben bilgisayarı birazcık yüksetsem bile çok farkediyor.
    En ucuzu dahi olsa bir standın etkisi hemen farkediliyor.

    Kaldıki masaüstü bilgisayarın fanını söküp masada delik açarak monte edip kullananlarınki çok çok daha kaliteli değil.
    Amaç bilgisayarın alt temasını azaltmak. Ben yukarıdaki ürünlerin dışında birkaç ürün daha gördüm.
    Çok büyük meblalar harcamak gereksiz.
    Mesela yukarıdakilerden büyük fanlı olan bozulsa hatta çalıştırılmasa dahi bilgisayara yardımı dokunuyor.

    Hatta bir arkadaşta gördüm, çok güldüm ama denemeyi düşünenler olabilir, bildiğiniz 10 litrelik yağ tenekesini alıp kesmiş, ayak yerlerine bant yapmış, silikon sürmüş, ortasınada çiviyle bisürü delikler açmış, sehpa ayaklarına yapıştırılan koruyuculardan yerleştirmiş 6-7 tane.. bide boyamış siyaha.. yarım saatimi aldı dedi. Fan koymamış, yeterince soğutuyor bana yeter diyor. Ben olsam fanda koyardım :P

    Tabii insan içinde kullanırken olmuyor öyle icatlar ama en uygun fiyatlısı da fonksiyonlarına dikkat gösterilirse çok başarılı iş görebilir. Önemli olan altta geniş bir alanın hava geçişine izin vermesi ve bilgisayar tabaının yeterince yükseltilmesi ve de tabii ki ergonomi..




  • herkes kullandığı soğutucuyu anlatırsa alacaklar için çok bakmule geçer. ben benimkini anlattım.
  • Hiç kullanmadım ama zalmanlar için ise yaramadı diyen yok.
  • işe yaramıyor boşa paranızı çöpe atmayın, arkadaşın dediği gibi makina iki kitabın üztüne koysan altına buz koysan daha işe yarar
  • Bir önemli etkende cihazın yapısı arkadaşlar. Bazı cihazlar tank gibi oluyo ve ona dışarıdan üfleyen fan ne yapsın :)
    kimi cihazda ince yapılı ve fan az yada çok etki ediyor.
  • arkadaşlar yukarıdaki ürünleri inceledim. Hafif bir esinti şeklinde üfleme yapıyor. Kimisinin usb kablosu çok kısa, bilgisayarlarınıza olacağını düşünmüyorum. Ayrıca baktığım ortam gürültülüydü, sesini fazla anlayamadım. hakikaten iyi bişey için para harcamak gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 19 Mayıs 2010; 22:14:31 >
  • Büyük tek fan içinde mi aynı düşüncedesin kardeş?
  • sözlerimi düzeltiyorum: tekrar inceledim, daha objektif olucam, walla büyük fanlının kablosu hakkaten kısa, ayrıca diğer avec ürünler kadar üfleme yapabiliyor. bu konuda fan moturu seçimi önemli oluyormuş, genel olarak basit motorlar kullanılıyormuş, o yüzden bu voltajla ortalama standart üfleme gücü bu oluyor dedi Vatandakiler de. Hatta aynı göbek yapısında bulabilirsen motorunu değiştirebilirsin diye bir fikir de verdi bu tek fanlıyı satan esnaf.. yani 10 lira bu standa ver, bul 10 lirayada uygun kaliteli bir motor, sana 100 liralık bir soğutucu stand..'mış' :) mümkünmü bilemiyorum.. Bu stand görünüm olarak daha şık. Ben 3 fanlı olana göre daha çok beğendim çünki 3 fanlının malzemesinde hakkaten tenekemsi bir hava vardı. Çok pahalı olan ürünlere de baktım. Arada ahım şahım bir fark yok, ama o fiyat farkı ile değişen çok büyük bir performans farkı göremedim, bunu açıkca söyleyebilirim. Hatta birazda fazla beklentili inceleyince hoşuma gitmedi, ve o kadar ürünü de gördükten sonra büyük fanlı olanı ben de bunu almayı düşünüyorum şimdi. Tek sorunu kablosu kısa, onu nasıl yapcaz? Ayrıca notebook stand arası mesafeyi yetersiz buldum, onun içinde küçük, ek tampon olarak silikon silindirler var. hatta musluk contalarına benziyorlar.. onlardan koymayı düşündüm.

    yanikine birader, 10-12 liraya satılıyo, bence ortalama ideal olan bu.. kafamı toparladıktan sonra, ben de bundan almayı düşünüyorum şimdi.




  • Sağolasın. Benim bulunduğum yerde büyük mağazalar olmadığı için gidip deneme fırsatım yok. Bu yüzden büyük avantajlısın.
    Fanı büyük olanı söyleme nedenim devir ve buna bağlı ses düşüklüğü + daha geniş alana hava üfleme gibi sebeplerdi.
    O üzerinde bulunan fanın yerine aynı çapta kaliteli fan takılabilir ve kısa olan kablosunu uzun haliyle satın alabilirsin aslında. Iki ucuda usb biçimindeyse rahat bulunur...
  • hepsinin kablosu aynı uzunluktaydı.. ama sorun değil.. küçük bir hub var elimde.. onu her halükarda takmam gerekecekti zaten.. kablo sorununu aşarım. silikon tamponlarıda yeleştirince tamam olur.. şimdi tekrar bakıyorum, bu fiyata oldukça ideal be. öğleye kadar dener sesi hakkında da bilgi veririm.
  • arkadaşlar üstteki büyük fanlı olanı alıp denedim. Fan sesi çok fazla değil. yani benim bilgisayar fanının sesi daha gürültülü, aslında cd-rom sesine beziyor biraz. bir tırrr sesi var. cd-rom tam uğultulu çalışma sesi gibi değil, normal çalışma sesi gibi düşünün. Ancak biraz titreşim yaptığını da ekleyim. Sanırım büyük tek fan olmasının getirdiği bir durum.

    bilgisayarla arasında ki mesafeyi yetersiz bulduğumdan silikon contaya benzer siyah silikon parçaları silikonla (glue) standın uygun gördüğüm yerlerine yapıştırdım.

    bilgisayar fanı büyük fanla örtüşmüyor. ama yükseltince oranın hava emme alanı açıldı, sorun çıkarmıyor. ayrıca bilgisayar daha geniş olduğundan yanlardan 3-er cm taşıyor.

    Gelelim soğutma seviyesine, tuş takımı üzerinde ki sıcaklık yok oldu. ellerimin geldiği yerlerde de ısı yok oldu. ama bilgisayarı kastıracak oyunlar falan oynamadığımı da belirtiyim.

    rengi siyah ama akrilik şeffaf bir malzemesi var. Mavi ledler yerleştirilmiş.

    üfleme seviyesine gelirsek, ambalajı üzerinde hiçbir bilgi yok. ama bilgisayarın yanlarından esintiyi hissesiyorsunuz. ben şu an için yeterli olacağını düşünüyorum.

    kablosu çok kısa ama usb hub vardı zaten, ona taktım. Ancak Acer birgisayarda denedim, usb kablosu yeterli geldi.

    Fanın açma kapama tuşları ve hız ayarı yok. Yani bu işi kabaca usbyi takıp çıkararak yapabilirsiniz.

    ayrıca fan pervaneleri zayıf, çalışırken herhangi birşeye değmemesi gerekli, kırılması zor olmaz. altında fan pervanelerini koruyan birşey yok, kucağınıza alırsanız kumuşa falan çarptığı anda dağılır gibime geldi. çünki fan malzemesi biraz nazik görünüyor.

    aklıma gelenler şimdilik bukadar. memnunmusun derseniz benim açımdan tatmin edici, çünki 12 lira gibi bir makiyetle, çok fazla harcamadan bir çözüm ürettim. işimi görüyor, içim rahat, memnunum

    bu ürünün detaylarına şu adresten bakabilirsiniz. http://www.mahmutoglu.com/product_info.php?cPath=117&products_id=1090



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danishmend -- 21 Mayıs 2010; 23:05:53 >




  • Öncelikle hayırlı olsun dilerim...
    Fan yanlardan hava atabiliyorsa pc nin tabanına hava çarptırıyor demektir ki bu da iyi bi durum. Umarım ileriki zamanlarda da pc için iyi bi yardımcı görevi üstlenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.