Şimdi Ara

Notebook Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler (Ciddi Kullanım Hataları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, daha önceki Samsung notebookumu 6 sene kullandım ve geçen zaman zarfında kullanım hatalarından kaynaklı bir takım problemlerle karşılaştım. Tabi karşılaşmadığım problemlerde olabilir bunları da siz eklerseniz bende editleyip konuya eklerim. İşin kıssadan hissesi şu an kullandığım notebookumda dikkat ettiğim noktaları sizinle paylaşmak istedim :)


    1- Bu en önemlisi. Notebookun şarjı takılıyken bilgisayarı bir yere bırakmak istediğinizde notebooku tam olarak yere paralel bırakın yani çapraz bıraktığınızda kablo şarj soketi zorlayacaktır. (anakart düzlemine dik doğrultuda) Bu ileride sokette arıza meydana getirebilir. Çoğunlukla yatakta koltukta kullanımda yaptığım bir hataydı. Birkaç arkadaşımında kucağında kullanırken buna dikkat etmediklerini gözlemledim.

     Notebook Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler (Ciddi Kullanım Hataları)

     Notebook Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler (Ciddi Kullanım Hataları)


    2- Laptopun kapağını açarken yada kapatırken tam kapağın ortasından tutupda açıp kapatmak lazım. Aksi taktirde ekranı tutan konstrüksiyon da burulma meydana geliyor zaman içerisinde uyguladığınız tork sebebiyle menteşeye yakın noktalardan kopma meydana gelebiliyor. Bu olayın bir benzeri olarak laptopu taşırken kapaktan tutmakta benzeri sıkıntılara neden olabilir.

    3- Eğer bilgisayar şarja takılıysa batarya kullanmanıza gerek yok. Bataryanız tam anlamıyla dolduysa eğer bu şekilde kullanmanız batarya ömrünü bitiriyor. (Bazı arkadaşlarım yeni nesil bilgisayarda bataryayı koruyan devrelerin kullanıldığını söyledi ama gerçeklik payı hakkında hiç bir bilgim yok.)

    4- Bilgisayarı yada şarj aletinin adaptörünü, yatak, koltuk, battaniye, yorgan ve bunun türevi sıcak tutabilecek ve bilgisayarın hava deliklerini kapatabilecek potansiyelde olan şeylerin üzerinde kullanmamak gerekir. Bunun yol açtığı sıkıntıların başlıcası bilgisayarın fanın da ve anakartın da haddinden çabuk ve fazla tozlanmaya sebep olması. 2. sıkıntısı bilgisayar ve şarj adaptörünün aşırı ısınması. Yine her bilgisayarda ısınma için sensörler bulunsada bunların çalışmadığını varsayarsak bilgisayara hasar verebilir. Yine aynı şekilde aşırı ısındığı takdir de kendisini kapatan şarj adaptörü kapatmak yerine bozulabilir.

    Benden bu kadar arkadaşlar söylediğim gibi sizde yaşadığınız kullanım hatalarından kaynaklı sıkıntıları yazarsanız buraya ekleyebilirim hepinize eğlenceli, faydalı forumlar.

    Edit1: Başlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan_26 -- 30 Temmuz 2014; 11:44:08 >







  • Konu güzel olmuş,laptop abra mı victor mu ?
  • Abra, farklı etiketler var üzerinde.
  • Teşekkürler, imzamda da yazdığı üzere Abra :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.