Şimdi Ara

Notebook Isınmadan Çift Fan açınca kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Monster Abra A7 V8,1 bir notebookum var. win 11 yüklü son 1 haftadır Başlıktaki problemle uğraşıyorum servise göndermeden önce son bir şans sizlere sormak istedim.


    Başlıkta da belirttiğim gibi notebookumda çift fan var biri gpu diğeri işlemci üzerinde gpu üzerindeki fan kademeli bir şekilde yükselip çalışırken hiç problem olmuyor ancak pc en ufak bir yüke girdiğinde ikinci fan direk en yüksek seviyede devreye giriyor ve standart diyeceğim bir sürede 1 dk içerisinde pc kapanıyor. kapanırken de tüm sistem değil önce ekran gidiyor sonra bir kaç saniye fanlar çalışmaya devam edip öyle kapanıyor. bu arada fanlar devreye girdiğinde pcde ciddi bir ısı yok 40-60 derece arası. bu arada notebook un kendi control center diye uygulaması var fan ayarı yapabilmek için bu arıza başladığından beri uygulama açılmıyor sildim tekrar yükledim ama nafile ayrıca yazılım açılmadığından klavyemin ışıklarıda açılmıyor. format atamıyorum format esnasında en ufak güce girdiğinde fan açıyor ve kapanıyor.


    Yaptığım İşlemler;

    Yazılımsal;

    1. ekran kartı ve fan kontrol driver ve yazılımı sildim tekrar kurdum olmadı
    2. işlemcilere daha az güç binsin diye güç seçeneklerinden yüzde 40 lara kadar düşürdüm olmadı
    3. youtube daki buna benzer arızalardaki pc kapanmaması için uygulanan ayarların hiçbiri işe yaramadı
    4. fan kontrol için farklı uygulamalar denemek istedim uygun çalışan bir uygulama bulamadım bulduklarım işe yaramadı
    5. bios ta ve güvenli mod da da aynı arızayı aynı şekilde yapıyor ve pc biosta bile kapanıyor.
    6. bios güncellemesi için monster a yazdım. en güncel sürümün yüklü olduğu cevabını verdiler. (aslında daha önce başka bir notebookta fanın hep son güç çalışma problemini bios güncellemesi ile çözmüştüm, bunun çözüm olacağını düşünmüştüm ama güncel sürümmüş.


    Donanımsal;

    1. Fanın bozuk olarak düşündüm bu nedenle ilgili fanı devre dışı bıraktım, yerine dışardan, farklı bir güç kaynağına bağlı, farklı bir fan koydum. ancak güç bindiğinde yani tam fan açma zamanı geldiğinde fanın takılı olup çalışmasına gerek kalmaksızın yine aynı şekilde kapandı. bu bana artık problemin anakartla alakalı olduğu düşündürüyor.
    2. bios pili çıkarıldı, statik elektrikten arınması için gerekli uygulama yapıldı.
    3. ramler tek tek denendi.
    4. farklı bir adaptör denedim. ancak denediğim adaptörün amperi düşüktü. yani mevcut adaptörü arızalı ise veremediği amperi oda veremezdi ancak adaptör kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bunun sebebi de fanların bir anda tam kapasite devreye girmesi ve her iki adaptörde de pc yüke bindikten sonra standarda yakın bir sürede kapanması.


    çok umudum kalmadı muhtemelen anakart arızası fan kontrol çipi filandır diye düşünüyorum ama o da benim yiyebileceğim bir halt değil Öneri ve desteğinizi rica ediyorum. Hayırlı günler Dilerim








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.