Şimdi Ara

Notebook ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Hafta önce yeni bir notebook aldım. Gtx1650 8GB Ram Ryzen5 3500h bulunuyor içinde. Steamden Bannerlord indirdim oynamaya başladım. Bir süre sonra aşırı ısındığını farkettim, belki de bana öyle geldi bilemiyorum. 82 88 derece arası gidiyordu. Yeni alınmış bir laptopa göre fazla değil mi? Ne yapabilirim bir yardımcı olursanız sevinirim.




    Laptop modeli de Hp Pavilion 15-EC0006NT yorumlarda soğutma sistemine kendi seviyesindeki notebooklara göre iyi olduğunu söylemişlerdi.




  • Dostlar gerçekten bir düşüncesi olan yok mu ?
  • Cihazı sert zeminde kullanın. Laptop soğutucu az da olsa işe yarar temin edebilirseniz. Grafik ayarlarını biraz kısıp öyle deneyin. Laptop larda soğutma ne kadar iyi olsa da sonuç olarak kısıtlı hocam illaki ısıncaktır. Mevsim etkisi de baya var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 e kadar değerler normaldir, bu değere yaklaştıkça laptop performansı düşürüp oyunda fps drop yersin, hala ısınıyorsa zaten 100 ü görüp kendini kapatır.

    Ryzen işlemci hiç test etmedim ama laptop da intel işlemci kullananlardan duyarsın, benim laptop ısınmıyor 50 derece falan. Yalan bunlar. kanma sakın . Pil güç ayarlarından dengeli veya güç tasarrufu moduna alıp oyun oynarsan milletin dediği gibi max 55 dereceleri görürsün, fakat 200 fps alacağına 100 alırsın. Tam performansta kullanmak istiyorsan da yüksek performans a alıp, gelişmiş güç ayarlarından işlemci durumunu %100 yaparsan sürekli boost modunda çalıştığı için çok rahat bütün oyunları yüksek fps de oynarsın, tabi sıcaklık 95 lerde gezer. fps drop yemediğin sürece bu sıcaklık normaldir. Fps drop yiyorsan laptop soğutma sistemi yeterli gelmiyordur, ya macun değiştirirsin ya da temizlik yaparsın. Laptop soğutucu alayım falan dersen de %99.99999 soğutucular uyumsuz dur. Yani senin aldığın soğutucu, laptop un altındaki hava deliklerine gelmez, o yüzden de bir işe yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayarın hava girişi kısımlarının kapalı olmamasına dikkat et gerekirse yükselti falan kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.