Şimdi Ara

notebook ısınma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar asus k55vm-sx034r sahibiyim.alalı 3.5 ay oldu. i5 3210m gt 630m özellikleri.şunu merak ediyorum.ağır oyunlarda (bf3-crysis 2 gibi) gördüğüm maksimum sıcaklık 91 derece oldu işlemci için.notebook henüz hiç bir şekilde 92 dereceyi görmedi bunuda belirtiyim.benim merak ettiğim durum ise şu.benzer özelliklerdeki farklı marka-model notebook incelemelerini okuyorum forumda herkes diyoki ısınma yok 80 i geçmedi, bf 3 te 78 dereceydi falan gibi çok çeşitli yorumlar okuyorum.bu arkadaşlarmı yanlış bakıyolar sıcaklıklara yoksa benim notebook mu ısınıyor.çünkü bf3-crysis 2 gibi oyunlarda işlemcinin 80 i geçmemesi yada 75-80 arasında dolaşması (oyun notebooklarını hariç tutuyorum) biraz garip değilmi.çünkü bu ağır oyunlar gerçekten sistemi zorlayan oyunlar.şunuda belirtmekte fayda var, şu ana kadar benim notebook hiç ısıdan dolayı kapanmadı yada bi performans düşüşü yaşamadım.ama kafama takılan durum benimkinin benzer konfigürasyonu olan ürünlerin (z580-samsung un 7670m li olanı-dell 5520 gibi modeller) forumdaki incelemelerindeki genel yorumlar hepsinin ağır oyunlarda 75-80 derece arasında gidip geldiği yönünde.benimkiyle benzer konfigürasyonu kullananlar veya bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar beni bir aydınlatırsa gerçekten sevinirim.







  • Vereceğim linki incele oradan gelişmiş güç ayarlarını %80 e çekmekten bahsediyor. Bu dediğini mutlaka yap. Ve farkı göreceksin. Bahsettiğim site tam bi asus uzmanıdır. Ve oraya da yazabilirsin. Sonuçlarını sıcaklık değerlerini benımle paylaşmayı da bana teşekkür olarak say.

    http://www.enpedi.com/2011/01/notebooklarda-isnma-sorunu.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Vereceğim linki incele oradan gelişmiş güç ayarlarını %80 e çekmekten bahsediyor. Bu dediğini mutlaka yap. Ve farkı göreceksin. Bahsettiğim site tam bi asus uzmanıdır. Ve oraya da yazabilirsin. Sonuçlarını sıcaklık değerlerini benımle paylaşmayı da bana teşekkür olarak say.

    http://www.enpedi.com/2011/01/notebooklarda-isnma-sorunu.html

    ilgin için sağol hocam.zaten o şekildede kullanıyorum yani işlemci %75 teyken 10-12 derece arası fark oluyo.esasında ben notebook umdan memnunum ısınma konusunda şu ana kadar bi performans düşüşü yaşamadım.merak ettiğim konu yukardada belirttiğim gibi benimkine benzer konfigürasyonlarda bf3 gibi ağır bi oyunda 75-80 dereceyi geçmediğini söylüyorlar.bu ne kadar doğru.sonuçta oyundayken alt+tab yapıp bakıldığında görülen sıcaklıklar sağlıklı değil çünkü saniyeler içerisinde ısı değerleri düşüyor.maksimum sıcaklıklara bakmak gerek.velhasıl kelam şu ana kadar gördüğüm en yüksek derece 91 di (işlemci %100 iken).benzer modellere yapılan yorumlara bakaraktan sanki benim laptop fazla ısınıyor hissine kapılıyorum ama 91 derecede bana göre bi notebook için bf3 gibi ağır bi oyunda normal bi sıcaklık.anlıycağınız kafam karışık baya :) bu duruma açıklık getirebilcek birisi yokmudur arkadaşlar?




  • Kullandıgın hıgh veya ultra oyun ayarlarından fark eder. Ayrca kucagında oynamıyorsun degıl mı bu skorları alırken. :Mutlaka duz bı masada test etmelısın. Ve sarja takılıyken etmelısın. Ve guncel drıverlarla oynamalısın. Ve arkaplanda acık fazla uygulama olması ramlerın dolu olması da onemlı. Bı de o an denk gelmıs o ısıyı almıs da olabılırsın. Benım pc de de ben 90 ı gordum sahsen. hıgh performansta. Ama kafana takma. Hep cıkarsa o ısıya o zaman dedıklerımı kontrol et yıne cıkarsa gıt ankara asusa sadece ıcının tozunu aldıracam de temızlesın versınler gene o degerler duser.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Kullandıgın hıgh veya ultra oyun ayarlarından fark eder. Ayrca kucagında oynamıyorsun degıl mı bu skorları alırken. :Mutlaka duz bı masada test etmelısın. Ve sarja takılıyken etmelısın. Ve guncel drıverlarla oynamalısın. Ve arkaplanda acık fazla uygulama olması ramlerın dolu olması da onemlı. Bı de o an denk gelmıs o ısıyı almıs da olabılırsın. Benım pc de de ben 90 ı gordum sahsen. hıgh performansta. Ama kafana takma. Hep cıkarsa o ısıya o zaman dedıklerımı kontrol et yıne cıkarsa gıt ankara asusa sadece ıcının tozunu aldıracam de temızlesın versınler gene o degerler duser.

    masa üzerinde kullanırım hep ve tabiki şarja takılıyken.arka plandada sıkıntı yaratıcak birşey açık olmuyor.ısınma yaratabilecek noktaları biliyorum ona göre kullanıyorum.n56vz deki i7 ile 90 derece çok iyi bence.i7 ler her zaman i5 lere göre daha fazla ısınır.birde n56vz-vm ile k55vm kasa yapısı olarak aynı bildiğim kadarıyla doğrumudur?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.