Şimdi Ara

notebook hızlandırılabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir notebook almıştım. 10 inç casper minibook.intel aton n450 işlemci var 1 gb ram 110 gb hdd. cihaz aşırı yavaş internette bile gezinmek için aşırı yavaş.Format attım durum değişmedi.aşırı ısınma oluyor termsl macunu yenilesem faydası olurmu?hızlandırmak için yapılabilecek bisey varmı?



  • İşletim sistemi windows xp galiba,
    güç ve performans ayarlarından maksimum performans seçilebilir.
  • evet ciddi manada hizlanma ayarı yapilabilir. bizzat kendim denedim ve olmuştu zamanında. şuan teldeyim pcye geçince detaylı yazayım. sekmeleri tam hatırlamıyorum o yüzden yanlış olmasın şimdi beklemede kalın kesinlikle işe yarayacaktır. bu arada termal macun sadece cpu nun fazla ısınmasını engeller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limbesh kullanıcısına yanıt
    windows 7
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

    evet ciddi manada hizlanma ayarı yapilabilir. bizzat kendim denedim ve olmuştu zamanında. şuan teldeyim pcye geçince detaylı yazayım. sekmeleri tam hatırlamıyorum o yüzden yanlış olmasın şimdi beklemede kalın kesinlikle işe yarayacaktır. bu arada termal macun sadece cpu nun fazla ısınmasını engeller
    tamamdır beklemedeyim
  • Win7 için videohttps://www.youtube.com/watch?v=tKYhb-Dperg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 22 Mart 2020; 1:27:5 >
  • Ona benzer bir minibook'a sahibim. Bu cihazlar ile artık internete girilmez, müzik dinlemek, kitap yazmak, ofis belgeleri oluşturmak, zorda olsa iyi ayar çekilmiş bir video oynatıcısı ile 480p/720p video izlenebilir.
  • geç oldu, farkındayım fakat hem iş güç hemde oyuna dalmışım konuya geçelim.

    1-başlat çalıştır kısmına %temp% yazıp gelen dosyanın içindekileri "shift+delete" yaparak kalıcı olarak siliyoruz.
    2-bilgisayarım C-diskini sağ tıklayıp özellikler diyoruz. diski temizleden temizliyoruz.
    3-bilgisayarım sağ tıkla özellikler diyoruz. gelişmiş sistem ayarlarında gelişmiş sekmesine gelip performans bölümüne geliyoruz. ayarlar diyoruz ve çıkan ekranda en iyi performans olarak ayarla basıyoruz. bütün tikler kalkınca yazıların gözümüzü bozmaması için ekran yazı tipi kenarlarını düzelt tikini işaretleyip tamam diyip kapatıyoruz.
    4-çalıştır kısmına msconfig yazıp gelen ekrana giriyoruz. önyükleme sekmesinden gelişmiş seçeneklere basıyoruz. işlemci sayısını yazısını tikleyip aşağıdan kaçtane çekirdek varsa hepsini seçiyoruz. 4 çekirdek ise 4 2 çekirdek ise 2. max çekirdek kaçsa ona basıyoruz.
    5-aynı ekranda iken hizmetlere tıklayıp giriyoruz. altta tüm microsoft hizmetlerini gizle olayını tikledikten sonra tümünü devre dışı bırakıp tamam diyip çıkıyoruz. yeniden başlatma uyarısına sonra başlat diyoruz
    6-çalıştır kısmına services.msc yazıp girdikten sonra sırasıyla şunları tek tek hem devre dışı bırakıp hem durduruyoruz:
    . arka plan akıllı aktarım hizmeti
    . windows search
    . windows update
    7-aynı hizmetler bölümü ekranında yukardakileri kapattıktan sonra şu işlemi yapıyoruz:
    . sysmain veya diğer adı hızlıgetirme (mutlaka biri vardır) bunu otamatik yapıp başlatıp çalıştırıyoruz.
    8-sağ alttan batarya logosuna sağ tıklayıp güç seçenekleri diyoruz. karşına gelen ekranda ya dengeli performans yada yüksek performans yazar. varsa yükseği yoksa dengenin yanındaki plan ayarlarını değiştire basıyoruz. gelişmiş güç ayarlarına girdikten sonra gelen ekranda işlemci güç yönetimini bulup en düşük ve en yükseğini %100 olarak ayarlayıp uygulama tamama kapatıyoruz.
    9-ctrl+alt+delete yapıp görev yöneticisi girdikten sonra başlangıç sekmesine gelip bütün hepsini devre dışı bırakıyoruz.



    1 kere yeniden başlat yapıyoruz. ilk başta yavaş olacak. sonra açılacak pc. normal olarak kapatıp tekrar açıyoruz. açılınca biraz bekliyoruz. pc kendine gelecektir.




  • arkadaşlar teşekkür ederim yazdıklarınızı uyguladım cihaz birazdaha hızlandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.