Şimdi Ara

Notebook HDD sini clone layarak degistirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Notebook umda 5400rpm 160 gb disk var. ben bunu 7200rpm ile degistirmek istiyorum.
    ancak mevcut kurulumumu bozmadan, yani isletim sistemi kurulu programlar falan ellemeden, kopyalayip oyle takabilirmiyim..

    tabi birde bu diskte recovery partition var. normalde gozukmeyen, ve laptop in kurulum dosyalarinin oldugu.. o partitionu da ayni sekilde yaratip o dosyalari da oraya kopyalamak istiyorum.

    bu sekilde yapabilir miyim sorunsuz yani aynen takicam ve kaldigim yerden makinami kullanmaya devam edicemm??



  • Norton ghost ile bu işi yaptığımı hatırlıyorum.
    Hirens boot CDyi indir ve Clone disk dene.
    Eğer bir seferde yapamazsan orjinal distkteki partitionları sırasıyla yenisinde oluşturur (gizlilerin boyutu aynı olsun) tek tek image alıp yenisine atarsın.
  • ok deneyecegim, sonucu bildiririm, umarim olurr..


  • Bu konuyu ben de çok merak ediyorum, eğer bunu yapabiliyorsak notebookumun içerisindeki HDD'yi çıkartıp 320 GB lık bir disk takmayı düşünüyorum.

    Ancak kullandığım IBM'in HDD'sini olduğu gibi clone yapmak mümkün mü sorusuna bir cevap bulmam öncelikle. Zira olduğu gibi clone yapamazsam hiçbir anlamı kalmıyor...

    Siz de notebookunuzun modelini ve sonucu yazarsanız çok sevinirim...
  • ben de 320'lik bir değişim yapmak üzereyim ve araştırmalar sonucu Acronis Migrate 7.0'ın tavsiye edildiğini öğrendim.
    yakın zamanda deneyeceğim ama olacak gibi görünüyor, zira pdf dökümanında özellikle bahsedilmiş bu işten.
    bitince haber veririm.
    incelemek isteyen olursa pdf linki aşağıdadır. (adresteki boşluğu kaldırmayı unutmayın)

    http://rapid share.com/files/141535914/MigrateEasy7.0_ug.en.rar
  • yapacagınız işin zahmetine girmeden temiz bir kurulum yaparsınız olur biter.Hdd içerisindeki gizli sistem kurulumu dosyalarınıda sonradan eklersiniz ama çalışırmı bilmem.O kadarda önemlibir husus değil ayrıca..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kantırcı_1
    ...çalışırmı bilmem.O kadarda önemlibir husus değil ayrıca..


    bu da bir yaklaşım. yalnız format atıp sistem kurmanın yarım saat, üzerine programları kurmanın bir saat, halihazırdaki flashget linklerinin de referanslarıyla tekrar yerine getirmenin en az bir yarım saat almasını da hesaba katalım. zavazingoları kur, habire restart et, bir de standart optimizasyonlar falan, uzar da uzar o iş. üşenmek gibi bir derdim olmasa öyle yapardım emin ol.

    bendeki devir teslim işi tamamdır arkadaşlar. artık 80 yerine 320lik bir hdd takılı makineye ve her şey yerli yerinde. yukarda bahsi geçen programla yaptım. acronis true image da aynı işi yapıyor olsa gerek, çünkü true image'a upgrade ister misiniz diye sordu.

    önce bir hdd kutusuna yeni diski alıp, target olarak onu gösterdim. gerisini kendisi halletti. yalnız çok enteresandır, takılı mp3 playeri (zen stone 2gb) tanırken harici diskleri (1TB WD, 500GB Seagate, 160GB WD) aygıt yöneticisinde göstermesine rağmen bilgisayarımda görüntülemedi. bilgisayarım-->yönet-->depolama-->disk yönetimi ne gelip o sürücülere tek tek tıklayıp harfi ben belirteceğim deyince onları da sorunsuz gördü. herşey bıraktığım gibi, herhangi bir sıkıntı çıkmadı.





  • bendeki devir teslim işi tamamdır arkadaşlar. artık 80 yerine 320lik bir hdd takılı makineye ve her şey yerli yerinde. yukarda bahsi geçen programla yaptım.



    hirens boot cd ile mi yaptinn?
  • Acronis Migrate 7.0 kullandım. ghost ile de yapılabiliyor olması lazım, disk değil de partition copy seçilirse sorun olmamalı. ancak benim denediğim migrate, küçük bir program (15mb). oldum olası ghost'a sinir olmuşumdur.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheetahonline -- 31 Ağustos 2008; 19:19:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.