Şimdi Ara

notebook harici batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar geçen bir sitede harici notebook bataryası görmüştüm.15-20 jack veriyolar yanında değişik notebooklar için.ben bu tarz birşeyi kendi bilgisayarıma nasıl yaparım.marka dell inspiron.bataryası 11.1 volt.sanırım 3 tane 3.7 voltluk pili seri bağlamışlar.bu 3.7 v. pillerden alıp birleştirsem hem de daha güçlü olacak şekilde nasıl olur herhangi bir elektronik devreye ihtiyaç varmı?şarzı da notebookun kendi adaptöründen yaparım saat hesabı ile.1-2 ay içersinde elektriğin sorun olacağı bir yere gideceğim o yüzden ne gerek var demeyin.



  • yok mu bu işten anlayan
  • arkadasım pilleri yaprsın ama devresine gelince ne yaparsın bilmem devrede bir adet eprom ve vir adet işlemci var bunlar laptop la devalı bir şekilde haberleşiyo ve aletin pili tanımasını sağlıyo eğer alet pili tanımazsa o iş yatar bu sana yeterli olacaktır
    ama sana bir önerim var bir pil kutusu yaparsın orjinal pilin üstüne bi soket yaparsın pilleri zaten bağlamayı biliyorsan soketle pile ekstradan takviye yaparsın bu işşte bu şekilde çözülür ama dediğim gibi orj pil şart
  • cevap için tşk...pilin yerine takılacak batarya yapamam zatende.batarya ayarında belki amperi daha yüksek olacak şekilde pilleri bir araya getirsem ve aynı soketi bulup notebookun adaptörünün girdiği yerden taksam olurmu.ups gibi bişey yani..


  • Pili çıkarıp, hazırladığın bloğu DC girişe bağlarsan, pillerin şarjı için güç harcamadan aleti çalıştırırsın bence.

    Kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tafitaf

    cevap için tşk...pilin yerine takılacak batarya yapamam zatende.batarya ayarında belki amperi daha yüksek olacak şekilde pilleri bir araya getirsem ve aynı soketi bulup notebookun adaptörünün girdiği yerden taksam olurmu.ups gibi bişey yani..

    Aslında buna benzer bişi görmüştüm netde biryerlerde.Dediğin ancak şöyle olur.Ağırlık boyut sorun değilse mümkün olduğunca fazla kuru aküyü alacaksın.Mesela ışıldaklarınkinden.Sanırım bunlar 12 V. Birde devre lazım olacak.Adaptörünün şarj voltajı kaç ise artık.( 11.1 V sanırım,üstünde yazar ,olmadı ölçersin) Bu voltaja dönüştürüp regüle eden bir devre olacak.Bir kaç irice kondansatör,direnç ve zenerle sanırın istenilen sabitlik elde edilir.Bunuda notebookun adatör girişine bağlarsın.Ve elbette aküleri şarj edecek basit bir şarj devresi.




  • netbook yada notebook almayı düşünüyorum ama bu bayarya süresine takmış durumdayım. Hem hd videoları gösterip hemde en az 7-8 saat bataryası olan yani hem semiz hem temiz bişey arıyorum ama nafile.

    Batarya değilde sana tamamen işini çözebilecek, benimde daha tam olarak araştırmadığım bir çözüm yolu ....

    Yogenmax diye google da arat istersen. Piyasaya çıktımı işe yarıyormu vs hiçbir bilgim yok ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tafitaf

    cevap için tşk...pilin yerine takılacak batarya yapamam zatende.batarya ayarında belki amperi daha yüksek olacak şekilde pilleri bir araya getirsem ve aynı soketi bulup notebookun adaptörünün girdiği yerden taksam olurmu.ups gibi bişey yani..

    Ben senin dediğini anladım. Pilleri birleştirerek harici bir batarya yapabilirsin. Ve bunu laptobun batarya girişine değil, adaptör girişene sanki bir adaptör takıyormuş gibi takarsın böylece çalışır. Ancak laptop fişe takılmış gibi davranır. Batarya seviyesini göremezsin.
    Bence en iyi yol şu. Laptobun kendi bataryasını tak. Kullan. Batarya zayıf olduğunda yaptığın harici bataryayı adaptörmüş gibi tak. Harici bataryadan laptobunkini şarj edersin. Sonra devam edersin normal kullanmaya. Yolda yanında taşıyabileceğin şarj istasyonun gibi birşey olur. Ancak pil kapasitesi, devrenin nasıl olacağı konusunda elektronikte uzman olan kişilere danı. Benim bilgim orta düzey. Sadece tavsiyelerde bulunabilirim. Diğer arkadaşlar bu fikrimi bir değerlendirsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 0:36:57 >




  • sampiyon bilo'nun dediği türde ürünler varmış zaten piyasada.

    http://www.pilburada.com/Pil-ve-Batarya/RETRO-eX-power-EXTERNAL--HARICI--NOTEBOOK-BATARYA-1-1444.pil
    http://www.bixnet.com/suslloruntie.html
    en azından görmüş , fikir edinmiş olursun biraz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.