Şimdi Ara

Notebook ekran çözünürlükleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar herkese. arkadaşlar ben notebook almayı düşünüyorum da, 2500 liraya kadar bütçem var. seçtiğim notebookların genelde en büyük farkları ekran çözünürlükleri oluyor. 1920*1080 ve 1366*768 çözünürlükleri çok fark eder mi? ayrıca tavsiyeleriniz varsa buyrun.

    ekleme: bir de 3. ve 4. nesil i7 işlemciler arasında büyük performans farkları oluyor mu?

    not: notebook'u film izlemek ve oyun oynamak için kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyeD -- 22 Aralık 2013; 19:31:01 >



  • 3. ve 4. nesil işlemciler arasındaki en büyük fark enerji tüketimi ile ilgilidir. Nesil farkından bir miktar performans farkı da olur tabi. 1080p 768p arasında da gayet de bir fark vardır. İmkanınız varsa 1080p alınız. Artık cep telefonları bile 1080p.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.nesil işlemci ve ekran cözünürlüğü yüksek olan modeller daha ileri dönük ve yüksek performansa sahip olan modelleridir. Örnek olarak asus n550jv bakabiliriz
    http://www.notebookadresi.com/asus_n550vj-cn211d_notebook?keyword=cn211d
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyeD

    iyi akşamlar herkese. arkadaşlar ben notebook almayı düşünüyorum da, 2500 liraya kadar bütçem var. seçtiğim notebookların genelde en büyük farkları ekran çözünürlükleri oluyor. 1920*1080 ve 1366*768 çözünürlükleri çok fark eder mi? ayrıca tavsiyeleriniz varsa buyrun.

    ekleme: bir de 3. ve 4. nesil i7 işlemciler arasında büyük performans farkları oluyor mu?

    not: notebook'u film izlemek ve oyun oynamak için kullanacağım.

    Aslında çözünürlük gerçekten çok fark eden bir olaydır. Hele ki notebooku film izlemek için kullanacağım diyorsanız fullHD'nin vereceği tadı diğerlerinden alamazsınız. Ama çok ince eleyip sık dokuyan birisi değilseniz çok da sorun olmayabilir. Ancak iş program kullanmaya hele ki photoshop benzeri ya da müzik yazılımları gibi çok pencere açmaya zorunlu olduğunuz programlara gelince mutlaka FullHD ekranlı bir notebook ihtiyacınız var demektir. Diğer taraftan bazı kullanıcılar notebook ekranına çok yaklaşarak kullanıyorlar ve bu tip kullanıcılar bir müddet sonra 1366x768 ekranlarda pikselleri saydıklarından şikayetci oluyorlar...Sizin bu profillerden hangisine uyduğunuz bilemediğim için ben mümkün olduğu kadar geniş yazdım.

    Birde haswell işlemcileri sormuşsunuz. Esasen Intel bunu daha haswell işlemcileri ilk piyasaya çıkardığında basın bülteni ile duyurmuş ve üzerine basa basa haswell işlemcilerin sadece enerji verimliliği açısından optimize edildiklerini söylemişti. Ama tabii millet olarak pek de öyle okuyarak öğrenme alışkanlığına sahip olmadığımız için başlangıçta bunu herkes göz ardı etti. Hatta o kadar ki forumlarda sakın 3.nesil işlemci almayın 4 ler çıktı diyene cevap verince işi bilenler ciddi fırçalar bile yediler....!!! Şimdi herkes işin aslını öğrendi ve hatta öyle ki bazı 3.nesil işlemcilerin daha bile düşük performans gösterdiği testlerle ispatlanınca birdenbire 3.nesil bilgisayar satışları tekrar zirve yapmaya başladı... Bir çok kişi pil optimizasyonunu hesaba bile katmadı çünkü zaten kullanıcıların büyük kısmı evinde ya da iş yerinde oturarak yani fazlaca gezici olmadan kullandıkları için bunu asla dert etmediler...

    netice olarak notebook alırken kesinlikle ilk kriteriniz 4.nesil bir bilgisayar olmasın. Sırf bu yüzden 3.nesil bir bilgisayara vereceğiniz para ile aynı özelliklere ve güce sahip bir 4. nesil bilgisayar alamıyorsanız boşun gidip 4.nesil satın almayın...Haswell e vereceğiniz parayla çok daha güçlü bir 3.nesil bilgisayar alabiliyorsanız bence düşünmeden onu satın alın... İnanının bir kaybınız olmayacaktır... Yanlış anlaşılmasın haswell işlemcilere karşı değilim Olay sadece aynı muadil ürünlere sahip notebooklar için geçerlidir ve zaten kısa süre sonra ortalıkta zaten 3.nesil notebook kalmayacaktır. Ben sadece bir durum tespiti için yazdım...Bilginiz olsun...

    Bu durumda size tavsiyem bu konudaki en iyi bilgisayarlardan birisi olan ASUS N550JV-CN211D modelini tavsiye edeceğim. Fiyatıda tam sizin maksimum bütçenize denk ama bence her kuruşuna değecektir.
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565249-asus-n550jv-cn211d-i7-4700hq-240-ghz-8gb-1tb-156-full-hd-led-4gb-vga-dos-cam-blt.html

    Saygılarımla...




  • Cevaplar için teşekkür ederim herkese, muhtemelen şarj aletiyle kullanacağım için laptopu işlemci nesil farklarının sorun olacağını sanmıyorum. söylediğiniz asus modelini de takip ediyorum bi süredir, umarım yakın zamanda indirime girer.

    @sentetik5 @kedikesenpiskofare @Conqueror26
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.