Şimdi Ara

notebook anakartında ekran kartı birleşik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • notebook serviste anakart değişicekmiş bununla birlikte nvidia ve intel ekran kartı var üzerinde intel de değişicek mi acaba neler değişicek?



  • soluk siyah S kullanıcısına yanıt
    Aynı anakartı takarlar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LecterHannibal kullanıcısına yanıt
    Anakart siparis etmisler ayni ayni model anakartti takmak zorundalar onu biliyorum merak ettigim bu anakart uzerinde 2 tane ekran karti var nvidia ve intel bunun intel olanida anakart degistiginden degisicekmi yoksa sokulup yenisine mi takilacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişkendir.
    mxm mxm2 vb. slotlu yapılarda ekran kartı yarı olarak takılır anakarta. Bu slota sahip anakartların aynı serilerine bakarak yada direk üretici ile temas haline geçerek desteklenen en iyi ekran kartını bulabilir görebilir takabilirsiniz. Hemen örnek vereyim eski notebookumda gt9500m kartı vardı mxm2 slotu ile bunu gtx9800m yapabilme durumu vardı.
    bir sonraki seride dv6 13xx şuan kullandığım, ekran kartları tümleşik.HD4650m var ve yükseltemiyorum...

    Yukarda da anlattığım üzere bu durum aynı markanın serilerinde bile farklılık gösteriyor. Şuda var aynı seride farklı tasarımı ben daha hiç görmedim yani elinizde bi dv6 12xx serisi olsa bunun içinde slotlu veya slotsuz ayrımını görmedim.ya serinin tümünde slot vardır yada yoktur diyebilirim sanırım...

    Aynı durum işlemciler içinde geçerli eski pclerde upgrade zor idi yeni nesiller nasıl bilmiyorum ama büyük ihtimalle son 4-5 seneidr çıkan notebook ankartlarında işlemci upgrade imkanı olsa gerek..

    son mevzu ise bilgi amaçlı olsun. Bu upgradeler işlemci veya ek olsun çok masraflı olabilmektedki onun yerine eski notebooku satıp yenisi almak çoğu zaman daha ekonomik olmaktadır.




  • mustiki212 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim fazlasıyla açıklayıcı bir yazı olmuş iyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.