Şimdi Ara

Notebook Alacaklara Tavsiyeler ve Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir notebook almaya kısa bir süre önce karar verdim. Herkes farkındadır ki fiyatlar çok uçuk ve piyasaların hiç dengesi yok. Bugün 6 bin tl ye alınan ürün yarın indirime girebiliyor. Fakat ürünleri alırken satıcılarına dikkat edin ve kesinlikle araştırın. MediaMarkt, Teknosa, Vatan dan alıyorsanız daha rahatsınız fakat internet satışlarında çok problem çıkabiliyor. Kullanılmış, iade veya yenilenmiş ürün gönderebiliyorlar ve iade süreci çok sıkıntılı oluyor. Almışken düzgün bir şey alayım dedim ve bütcem max 6 bin Tl. Parada kolay kazanılmıyor boşa gitsin istemedim ve araştırmaya başladım tek tek ürünleri markaları, bu markaların teknik servislerinin kalitelerini vs. Anlatacaklarım son zamanların Oyuncu Notebooklar için geçerlidir.

    MONSTER: Baktığım zaman herkesin öve öve bitiremediği Monsterın çok iyi olmadığını öğrendim. Öncelikle teknik servis olarak bakarsak efsaneler. Müşteri memnuniyeti için uğraşıyorlar. Bunun olmasının sebebi ürünleri o kadar dandik ki eğer servisi alakalı olmasa biterler. Öncelikle ürünlerin anakartlarının herhangi bir markası yok. Çinde yaptırıp getirtiyorlar kendilerine ait anakart. Yani garantiden sonra bir sorun yaşadığınızda ki monster 2 seneden sonra yoğun olarak anakart sorunu yaşıyor. Çevredeki bilgisayarcılarda yaptıramıyorsunuz. Serviste bir notebook parası istiyor. Ayrıca gelelim malzeme kalitesine. Bunu daha önce kullanmış ve şahit olduğum arkadaşlarımın ürünleri üzerinden söyleyebilirim malzeme kaliteside hiç iyi değil. Tabi monster alıp senelerce kullananlarda var o biraz tüketiciyede bağlı. Monster notebookların fiyat performansı güzel diğer firmalara göre özellik ekle çıkar yapılması büyük avantaj. Aynı zamanda yanında çanta da ücretsiz geliyor. Kargolamaları ise çok sağlam.

    HP: Açıkçası daha önce kullanmadım. Fakat çevreden gözlemlediğim ve araştırmalarıma göre fiyat özellik açısından en uygunlarından biri diyebiliriz. Servisi hakkında çok bir bilgim yok. Hangi HP notebooku araştırsam ısınma sorununun çok fazla olduğu söyleniyor. Fakat tasarımları güzel. Omen serisi hakkında yorumlar iyi fakat Pavlion önerilmiyor.

    ACER: AN515-54 modelini kullandım. Fiyat performans olarak çok iyi ürünleri var. Malzeme kalitesi kendim de kullandığım için biliyorum çok iyi. Hiç ısınma yaşamadım ısınıyor diyenlere hayret ediyorum. Ayrıca fan sesi var yazılmış bunuda nerden uydurdular anlamadım gayet sessiz. Tasarım olarak kaba olsada harika. AMD ve inteli birleştiren notebooklarından uzak durun. Fakat servisi en sıkıntılı markalardan biri bunuda belirteyim.

    ASUS: Servis, malzeme kalitesi ve performansta zaten diyecek bir şey yok. Aynı zamanda kendisininde üretici olması ve anakartlarını üretmesi büyük avantaj. Malzemesi sağlam. Isınmaları modelden modele değişiklik göstersede orta seviye. Ryzen modellerinden uzak durulması gerek çünkü işlemci ayaklarının ısıdan dolayı attığını çok okudum. İntel işlemcili modelleri tercih edilebilir. ROG serisine söylenecek söz yok kusursuz. TUF serisi Fiyat performans ürünleri.

    MSI: Servis, malzeme kalitesi, performans, dayanıklık ve uzun kullanım diyorsanız KESİNLİKLE TERCİH EDİN. Fiyatları diğer markalara göre çok fazla fakat emin olun kusursuz ürünler veriyor ve pişman olmazsınız. Söylenecek çok şey yok.

    LENOVO: Uzak durulması gereken ürünleri olduğunun okudum ve düşünüyorum. Daha öncede kullandım. Malzeme kalitesi iyi değil ve çok narin bilgisayarlar üretiyor. Servisi hakkında bir bilgim yok.

    DELL: Gerek servisi gerek ürünleriyle kendini kanıtlamış bir firma olduğunu düşünüyorum.

    BUNLAR GENEL YORUMLARDIR ÜRÜNDEN ÜRÜNE, SERVİSTEN SERVİSE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİYOR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisbozkir3 -- 29 Ocak 2020; 20:43:11 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.