Şimdi Ara

Nostalji: Baldur's Gate 2 Multiplayer Run

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Rpg severler bilir Baldur's Gate oyununu, eski bir oyun ve türünün en iyilerinden. Bu oyunla tanışmam biraz geç oldu, çok duysam da adını hiç fırsat olmamıştı daha önce, geçen sene Steam'de Enhanced Edition'ı görünce bir deneyeyim dedim. Tek şanssızlığım 1'i bitirmeden 2'ye başlamam oldu, tekrar 1'e dönmek istemedim hikayeyi falan öğrendiğim için. Shadows of Amn'ı mage ve archer karakterlerimle 2 kez bitirdim, şimdi ikisiyle Throne of Bhaal'ı ayrı ayrı bitirmeyi düşünüyorum. Oyunda her şeyi yapmaya çalıştığım için oyunu neredeyse tamamen kaptım diyebilirim, öyle işte şimdi konuya gireyim.

    Bu oyunun asıl zevkinin Multiplayer oynayarak alınacağını düşünüyorum, çünkü bildiğiniz üzere çok karmaşık ve taktik strateji gerektiren savaşlar mevcut. Eğer burada BG serisinin hayranları varsa, böyle bir şeye katılmayı düşünen varsa mesaj atsın konuşup tartışalım. Eğer yeteri sayıda katılım ilgi olursa böyle bir şey yapmayı çok isterim ben. Biraz challenge olsun diye zorluğu max. yapabiliriz, ya da başka şeyler deneyebiliriz, fikirlere açığım. İnternette farklı tavsiyeler var, modlar olsun, level atlamadan bitirmeyi denemek olsun...

    Peki bu uzun bir oyun, 4-5-6 kişi nasıl anlaşıp aynı zamanda uygun olacak oynayacak derseniz eğer, onu da düşündüm. Açıklayayım. İlk olarak en azından akşamları/h.sonları uygun olan, benim gibi kısmen boş adam olanlar daha uygun olacaktır. Üniversite öğrencisiyim, h.sonları ve akşamları genelde müsait oluyorum. Vize zamanları belki böyle olmaz ama o da son 1 hafta falan:) İletişim tabii ki burada çok önemli. Grup içi iletişimi sağlamak, oyun saatlerini belirlemek için Whatsapp uygulaması var kafamda. Hemen hemen herkesin kullandığı yaygın bir uygulama olduğu için. Burada bir grup kurup, ne zaman oynayacağımızı konuşabiliriz, herkesin müsait olduğu zamanları bulabiliriz. Oyun içi iletişim de var tabii ki, açıkçası pek MP tecrübem yok oyun içi konuşma vardır diye zannediyorum ama pek pratik olmayabilir. Bunun için de Teamspeak gibi programlar kullanabiliriz.

    Roleplaying olması tercihimdir, ama bunlar katılım olursa oturulup tartışılacak şeyler. Kimin hangi class olacağı, evil ya da good hangisi olacağımız vs.

    Bir de şey var kafamda, herkeste enhanced edition olmayabilir, orjinal versiyon olabilir. Bu durumda ne yapılır bilmiyorum, orjinalinde MP var mı, EE ile ortak oyun kurulup oynama imkanı var mı? Sanmıyorum ama bilmiyorum da açıkçası bilgilendirirseniz sevinirim.

    Sanırım minimum 3 ya da 4 kişi yeterli olacaktır, ama 6 kişi oynamayı tercih ederim, muhtemelen daha zor ve karmaşık lacağı için; ama tabii bunun da uygun zaman bulmayı zorlaştıracak olması gibi bir dezavantajı var, neyse artık bakalım görelim.


    Hadi sevgili Baldur's Gate hayranları, görelim sizleri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yakın bir zamanda cevap gelecek gibi gözükmüyor. Konuyu sıklıkla takip edeceğim, ilgilenen olursa üzerinden ne kadar zaman geçmiş olursa olsun cevap yazsın lütfen.
  • Ben arkadaşımlar oynuyorum yeni oyunu EE multiplayerı güzel.

    Chapter 5 deyiz. Biraz yavaş ilerliyoruz ama olsun. Çalışıyoruz zaten de.

    İkinci oyun Türkçe olursa artık onuda alıp online oynarız.
  • Hadi ya.. Ben de ümitlenmiştim birisi katılmak istiyor diye. İkinci oyunda dil seçeneği yok sanırım, muhtemelen Türkçe yaması da yoktur, bayağı kapsamlı bir oyun çünkü birincisine göre... Yine de oynamaya karar verirseniz falan benim de size yamanma şansım olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bp_mercy

    Hadi ya.. Ben de ümitlenmiştim birisi katılmak istiyor diye. İkinci oyunda dil seçeneği yok sanırım, muhtemelen Türkçe yaması da yoktur, bayağı kapsamlı bir oyun çünkü birincisine göre... Yine de oynamaya karar verirseniz falan benim de size yamanma şansım olur mu?

    Oyun 24 dolar daha indirime girmedi olursa alırsak ve oynarsak haberdar ederim.
  • Birinci oyunu beğendiyseniz ikiyi de deneyin derim ben. Birincisine göre çok gelişmiş bir oyun, çok daha kapsamlı ve (bana göre) çok daha güzel. Seviyeler daha yüksek olduğu için büyücü savaşları çok daha zevkli oluyor, çok daha zorlu düşmanlar var ejderhalar gibi. Çok fazla sayıda silah ve ekipman mevcut. Görevler çok daha fazla ve ayrıntılı, akıcı. İndirim falan olursa kaçırmayın. Ve beni de unutmayın.

    Bu arada bilmiyorum bu saatten sonra başka cevap gelir mi ama teklifim hala geçerli, katılmak isteyenler olursa konuya yazabilir ya da bana özel mesaj atabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.