Şimdi Ara

Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güzel bir gelişme de bize yansıması mevcut tribün zenginlerinin eskileri satıp bunu almasıyla ancak olur.

  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Rüzgar türbinleri şehirlerin elektriğini üretmiyor. Şehiri bırakın, bir sitenin, bir apartmanın elektriğini bile üretemez. Rüzgar türbinleri sadece dönerek, elektrik üretiyormuş gibi yapıyor. Rüzgar olsa da olmasa da dönüyor. Türbin kanatları kapalı (pitched-off) konumdayken bile dönüyor. Belgeleri var.

    Peki bu türbinlere milyarlarca dolar neden harcanıyor? Yeni bir sektör oluşturmak için. Yorumunuzdaki "Türbin Zenginleri" kısmı bu gerçege değiniyor.

    Rüzgar türbinleri elektrik üretmiyorsa, prizdeki elektrik nerden geliyor?

    Şehir dışında sık görülen yüksek pilonlara asılı kablolarla atmosferdeki statik elektrik çekiliyor, substation / alt istasyonlarda yıldırım koruma (cut-off) ve çeşitli güvenlik devrelerinden geçirilip 1000V altına indiriliyor, şehir içinde trafolara dağıtılıyor. Trafoda 220V 'a indirilip yerleşim bölgelerine dağıtılıyor.

    Atmosferde tüm insanlığın elektrik ihtiyacının en az yüz katı, tükenmeyen elektrik var. Bu, akademik çalışma ile belgeli.

    Fotoğrafta örneği görülen pilonlar, atmosferik elektriği çekme amaçlı, o yüzden yanyana bir çok pilon hattı döşeniyor. Amaç elektriği iletmek olsa, yanyana pilon inşa etmek her açıdan mantıksız. Peki tüm bunlar neden yapılıyor? Atmosferden bedava elektrik çekip kazık tarifeden satmak için. Elektrikli araçlar yaygınlaştıkça elektrikteki kazığı daha cok hissedeceğiz.


    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Klasik türbinler bilgili olmadığım bir konu. Türbin gemileri ile yurtdışına ihracatımız da var sanırım. O türbinler de doğalgaz sistemiyle çalışıyor bildiğim kadarıyla. Yani yenilenebilir enerji olarak tanımlamak güç.


    'Atmosferde tüm insanlığın elektrik ihtiyacının en az yüz katı, tükenmeyen elektrik var.' Bu kısımla ilgili Nikola Tesla' nın bir çalışması olduğu ve geniş alanlara sınırsız enerji sağlayacak bu çalışmanın engellendiğine yönelik bir şeyler okumuştum. Ne derece doğru bilmiyorum...

  • fbyram kullanıcısına yanıt
    Rüzgar türbinleri rüzgar olsa da, olmasa da dönecek şekilde tasarlanmıştır. Şu videoya dikkatle bakın

    https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo

    Çalılar kımıldamıyor bile. Rüzgar yok sıfır. 30m kadar yüksekte rüzgar türbinleri hınca hınç dönüyor! Bunun gibi bir iki video daha var. Yerde hiç rüzgar yok, 30 m yüksekte 2 Megawatt gücünde türbini döndürecek şiddette rüzgar var! Bu olanaksız. Bunun tek açıklaması rüzgar türbinleri içerden bir motor ile döndürülüyor.

    Danimarka-Almanya denizinden 70km uzakta Sylt rüzgar çiftliği tanıtım videosu

    https://www.youtube.com/watch?v=RqdE53JhJ4E

    platformun ortadaki türbin kanatları kapalı (pitched-off konumda) olmasına ragmen 44:37 - 44:43 arasında dönüyor.

    Onun arka sağındaki türbin 44:42 - 44:45 arasında pitched-off konumda dönüyor.

    Video yaklaşık 6x time-lapse. 6 ya bölerek hızı normalize edince türbinlerin standart hızı olan 30-35rpm da döndüğü ortaya cıkar.

    Türbinler pitched-off konumda standart hızda nasıl döner? Ancak türbin içinde motor ile dönebilir.

    Türbinlerin içinde, türbini sürekli döndürebilecek türde bir motor var bu kesin. Burada bahsettiğimiz türbin, evin bahçesine kurulan "rüzgar gülü" dediğimiz hafif türbinler değil 2MW 4, 5MW, 7MW gibi büyük boy türbinler yani şehirlere elektrik veriyor denilen türbinler.

    Türbin içindeki motor elektrikli ise şebekeden elektrik çekiyor demektir. Bu durumda rüzgar türbinleri elektrik üretmiyor, tüketiyor demektir ancak Siemens SWT 2.3 'ün test amaçlı çalıştırıldığı şu videoda, türbini dönmeye başlarken jet motoru sesi geliyor. Türbini döndüren elektrikli motor olsaydı, öyle jet sesi olmazdı. Bu durumda, rüzgar türbinini içerden döndüren motor elektrikli değil, jet motoru oldugu sonucu çıkar.

    https://www.youtube.com/watch?v=3bYZ14eebFw

    Atmosferde tüm insanlığın elektrik ihtiyacının en az yüz katı elektrik olduğu şu çalışmada bahsediliyor:
    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu


    Tesla'nın bir yanıltmaca oldugunu düşünüyorum. AC / DC olayı da yanıltıcı. AC şehir içinde özellikle bina içlerinde voltajın kolaylıkla indirgenmesi için düşünülmüş bir sistem olarak görünüyor. Sehir içine, pilonlarla 1000V AC olarak geliyor, trafolarda bu 220V AC'ye indirgeniyor. Bina içinde 220V, laptop için 21-14V 'a cep telefonu için 5V'a kolaylıkla güvenli şekilde indirgeniyor. AC uzun mesafede az kayıpla elektrik taşımak için kullanılıyor denilyor. Yanlış. Çin'de Guquan pilon hattında 1 milyon Volt elektrik DC olarak, binlerce km uzaga kadar gidiyor. Cunku pilonlar atmosferdeki statik DC elektriği çekiyor. Atmosferde AC diye bir şey yok. Statik, direct current var. Elektrik tüm dünyada atmosferdeki statik elektrik cekilerek üretiliyor. Bunca elektriğin barajlardaki jeneratörün dönerek, termik santralde kömür yakılarak , solar tesiste güneş açarak, sağlanması mümkün değil Enerji santralleri "bakın elektrik burada üretiliyor" denmek için inşa ediliyor. Önümüzdeki yıllarda milyonlarca e-araç kullanıma girecek, hepsi gece gündüz şarj edilecek, onca elektrik nereden gelecek. Bu ancak atmosferde her daim yüklü katrilyonlarca GWh'lık statik elektrik çekilerek sağlanabilr, onlarca yıldır böyle sağlanıyor. Başka açıklaması yok.


    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu


    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu


    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu


    Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yenilenebilir enerji gerçekten önemli.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    mesleki uzmanlığınız nedir hocam?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.