Şimdi Ara

norton ghost 9.0 kullanımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar norton ghost 9.0 kullanan varmı?nasıl imaj alınıyor özellikleri nasıl kullanılıyor ayrıca sistem göçtüğü zaman nasıl yeniden boot ediliyor boot disketi veya cd si nasıl hazırlanıyor bilen varsa resimli anlatırsa sevinirim internette aramadığım forum kalmadı bulamadım teşekkürler>>>>>




  • Arkadaşım sen nerden indirebilecegimi yaz ben indirip sana anlatayım ben deluxe kullanıyorum
  • http://www.kitapgibi.net/norton_ghost/ghost.htm

    ama norton ghost 2003 ü tavsiye ederim. dosla felan uğraşmazsın.
  • bu işin uzmanı kitapgibi bile 9.0 önermiyor 2003 öneriyor.
    programı indirmek için ise
    tam sürüm program indirin gibi topic ler var oralara bi bak istersen.
  • http://www.danlod.com/ arkadaşım buradan indirebilirsin norton ghost 9.0 dene cevabını bekliyorum>>>

  • hocam norton ghost 2003 ü kullan cok basıt bi arayuzu var programda backup yazan yere tıklıyorsun image alıyorsun restore ıle image i yazdırıyorsun bu kadar basıt ben hıc ghost 9 kullanmadım gercı ama ghost 2003 gercekten cok kolay ve sorunsuz kullanıyorum
  • Acronis True Image alternatif program olarak önerebilirim.
  • ACRonisin artisi var eksigi yok da.Ghost 9u kulllanma 2003u kullan ben pcwörld ddergisinde okumustum ghos 9un kullanmı ile ilgili anlatıldıgı gibi yapılmıo malesef
  • ghost 9 sıkıntılı
    2003 daha kolay ve basit..
  • teşekkürler arkadaşım ama norton ghost 2003 de sata desteği yok ben 9.0 kullanmak istiyorum ayrıca sıkıntılı olduğuna katılmıyorum 9.0 kullanan varsa yazarsa sevinirim >>>>




  • diamond_67 arkadaşım verdiğin adresten bunu indiremedim. Bir Çin sitesine atıyor ama devamı gelmiyor. Bu konuda yardımcı olabilirmisin.
    Saygılar, teşekkürler



    quote:

    Orjinalden alıntı: diamond_67

    http://www.danlod.com/ arkadaşım buradan indirebilirsin norton ghost 9.0 dene cevabını bekliyorum>>>




  • elimden geldiğince yarmcı olmaya çalışacağım.

    Norton ghost ne ise yarar sorusunu öncelikle açiklayalim. Ghost programi hard diskinizin tamaminin veya herhangi bir partitionunun image'ini alir yani kopyalar bu isi de arzu ederseniz sikistirarak yapar.



    Örnek olarak pc nize windows kurdunuz, tüm driverlarinizi tanittiniz, ardindan ofis, winamp , icq, antivirüs, winzip, winace, acdsee, tv programlarinizi, download managerinizi, writer programlarini, firewall unuzu ve kisisel porgramlarinizi kurdunuz. Sonuç olarak Pc nizi mükemmel bir hale getirdiniz bu sizin yaklasik en azindan 6 saatinize maloldu, Bir hafta sonra ise pc nize virüs bulasti veya herhangi bir nedenden ötürü windows çöktü bu durumda eger ghost veya alternatifi olan drive image gibi bir program ile aktif partitionunuzun (c' nin) image ini almamissaniz her seyi yeni bastan kurmaniz gerekecektir. Oysa image iniz varsa pc nizi ilk günkü haline yaklasik 5 dakikada getirebilirsiniz.



    Win Me ve Win Xp sürümlerinin hard diskinizi sürekli olarak yedekleme ve gerekli oldugu durumda ise bu yedeklemis oldugu dosyalardan faydalanarak geçmis tarihli pc nizin düzgün olarak çalistigi zamana geri döndürme yetenekleri vardir. Bu fonksiyon kulaga çok hos gelse de sürekli yedeklemelere hard diskler alan olarak yetisemedikleri için sisen hard diskler nedeniyle bir süre sonra bu fonksiyon kesinlikle istenilmez ve kullanissiz hale gelmektedir.



    Drive image kullanimi daha kolay olan iyi bir programdir. Ghost ise biraz daha karisik olmak ile birlikte bünyesinde çok daha fazla özellik barindirir ve bence imageinizi direkt olarak dos ortaminda writeriniz araciligiyla cd ye alabilmesi hemde bu cd yi bootable yapabilmesi programi çok çok üstün kilmaktadir.



    face=Arial color=#ff0000Norton Ghost 2002 nin 1.6 mb lik sürümünü indirimek için tiklayiniz.



    Ghosu indirip hard diskinize açtiktan sonra (umarim cd writer' iniz vardir) bir boot cd si olusturmaliyiz (boot cdsini olusturmamizdaki amaç tamamen kolay kullanim amaçlidir, bu sekilde kullanmak çok pratik olup cd writer iniz yoksa ghost programi dos ortaminda çalistigi için herhangi bir baslangiç disketiyle bilgisayarinizi açip hard diskinizde ghost u açtiginiz lokalizasyonu bularak ta kullanabilirsiniz ama boot cd si asiri pratiklik saglamaktadir.

    iiÖÖçsBoot cd si olusturalim -
    Ben nero burning rom programi kulaniyorum bununla boot cd si olusturalim.

    Nero yu klasik (express degil) ve wizard siz kullaniyorum

    Önce win98 veya win me (hiç farketmez isletim sisteminizle bunun bir alakasi yoktur) baslangiç disketlerinden hangisi elinizde varsa bunu disket sürücünüze yerlestiriniz. Ben 98 se baslangiç disketini seviyorum.

    Sonra nero yu açinca karsimiza new compilation menüsü çikar. Bu menüden sol kesimda yukaridan asagiya dogru 8.ci sirada olan cd rom (Boot) seçenegini isaretleyin.

    Dikkat ederseniz nero boot cd sinin boot kismini A dan (disket sürücüden) olusuracaktir.

    Arzu ederseniz Label kisminda New yazan kesime istediginiz cd ismini verebilirsiniz. Ben boot_cdim diye yazmistim.

    Sag üst kesimdeki NEW e tiklayalim.



    Hard diskte indirdip açtigimiz norton ghost programinin bulundugu norton klasörünü sol mouse tusu ile tutup resimdeki lokalizasyona sürükleyip birakalim. (mavi egri ok 1) Daha sonrada soldan 9. ikon olan open write cd dialog ikonuna (kirmiz ok 2) tiklayalim.



    Son olarak ta açilan write cd menüsündan disk at once i seçelim. Finalize cd bos kalsa iyi olur çünki bu multi session olarak elde olacagimiz cd ye daha sonradan bir tane image alma sansimiz olsun.

    Son olarak yine sag üstteiki write a tiklayip boot cdmizi olusturalbiliriz. Neronun boot cd kisminin detay ayarlari olup hiçbirini degistirmemize gerek yoktur.

    Boot cd sini olusturduktan sonra.

    Bilgisayarimizi restart ederiz Del tusu ile bios a girip pc mizin hangi elemanlardan açilmasi gerektigini belirleriz. Ilk siraya artik cd rom u 2. olarak ta hdd0 i ayarlariz.

    Bios ayarlarini kaydedip çiktigimizda pc miz cd rom dan boot cd miz araciligiyla açilacaktir.

    Bilgisayari cd rom destegi ile baslat'i enter lariz. (eger 98 baslangic disketini kullanirsaniz) Me nin baslangiç disketini kullanmissak ilk seçenek yardim menüsüdür bunu hemen altinda bulunan cd rom destegi ile baslati seçeriz.

    Pc miz cd rom destegi ile dos ortaminda açilir. Boot cd mizin bulundugu cd romun harfini gireriz. Örnegin benim hard diskim 3 partitiondur.

    C,d,e hard diske aitir. f ise 98 baslangiç disketinin olusturdugu ram drive dir. g, cd romum, h, ise cd writer imin dizilim sirasidir. Sizde hard diskinizin kaç partisyon oldugunu dikkate alarak cd romunuzun hangi harfe tekabül ettigini bulduktan sonra.

    Dos ortaminda g: yazip enter a basariz. (buradaki g benim cd rom'um olup sizin cd rom'unuzun harfini girmelisiniz.)



    Artik cd romun içindeyizdir. dir yazip enterlamak cd romun içini gösterir.



    Cd norton yazip enter'layip norton klasörünün içine gireriz

    Ghost yazip enter lariz ve ghost.exe dos ortaminda çalismaya baslar.



    Ghost açilinca asagi kesimde gözüken license number inizi mutlaka bir yere kaydediniz. Özellikle de boot cd sinin üstüne yazarsaniz kesin çözüm olacaktir. Lisans numarasi image alirken degil daha önceden aldiginiz image i pc ye yeniden kurarken sorulacaktir.

    Ok için enterlariz ve asagidaki görünüm açilir.



    Options kisminda bir çok birçok özellik bulunmakla birlikte hiç bir degisiklik yapmamiza gerek bulunmamaktadir.



    Üstteki Local kesimine gelince

    Disk
    Partition
    Check dizilimini görürüz


    iiÖÖçsDisk to disk : 2 hard diski birbirine kopyalamak için kullanilir. (PC nizde 2 ayri hard disk bulundugunda primary master 1. hard diskteki tüm bilgileri 2. hard diskinize kopyalar.) Bu özellikle yeni bir hard disk aldiginizda eski hard diskinizdeki isletim sisteminizi direkt olarak muhtemelen daha büyük olan yeni hard diskinize veri kayipsiz kopyalamada kullaniriz.
    Disk to image : Hard diskiniz küçük boyutta ise ve partisyonlara ayrilmamissa c nin image ini bu seçenek ile aliriz. (2. hard diskinize veya writer iniz varsa direkt olarak cd ye image inizi alabilirsiniz).
    Disk from image : Daha önceden almis oldugunuz image inizi ihtiyaciniz oldugunda c ye geri yüklemenizi saglar.
    Partition to partition : Hard diskinizin herhangi bir partisyonu nu diger bir partisyona kopyalamakta kullanilir.



    Partition to image : Evet en sik kullanacagimiz kisimlara geldik; aktif partisyonumuzun (isletim sisteminizin kurulu oldugu) baska bir partisyona, varsa diger hard diskimize veya writer iniz varsa cd ye image ini almamizi saglar.




    Partition from image : Daha önceden almis oldugumuz image dosyamizi ihtiyacimiz oldugunda istedigimiz bir partisyona (genellikle aktif partisyonumuz olan c' ye) kurmamizi saglar.



    Check to image file: almis oldugunuz image dosyanizin saglamligini kontrol eder.
    Check to disk : Hard diskinizi inceler. Sanirim cluster hatalarini düzeltiyor. Check kismi biraz daha obsesif olan arkadaslarimiza yönelik olup kullanmaniza fazla gerek olmayacaktir.







    Hard diskimizin özellikle de windowsun bulundugu aktif partisyonumuzun image ini nasil aliriz.
    Partition to image i seçeriz







    Açilan pencerede bir den fazla hard diskiniz varsa bunlar 1-2 gibi siralanir tek hard diskiniz varsa sadece bunu görürsünüz. Bu kisimda 1 seçili olarak gelir. Ok i seçip devam ederiz. (Asagidaki resimde nasil bir sistemleri mevcut ise 6 adet hard diskleri var).




    Asagidaki gibi açilan pencerede seçtigimiz hard diskin partisyonlari sirayla gözükmektedir.



    Primary hard diskin aktif olan partisyonudur ve genelde en üst kesimde yerlesim gösterir ve normalde c ile es anlamlidir. Hangi kismin image ini almak istiyorsak o partisyonu seçeriz.





    Seçimimizi yaptiktan sonra açilan pencerenin en üst kesiminde olusturacagimiz image dosyasinin yerini belirleriz. Arzu edersek hard diskimizde baska bir partisyonu seçeriz (local drive) istersek varsa cd writer imizi seçebiliriz.





    Asagi kesimdeki file name lokalizasyonuna olusacak olan image dosyasina istedigimiz bir isim verip sag kesimdeki save e gelip enter lariz.

    Save lokalizasyonu olarak hard diskte baska bir partisyonu seçmissek kompresyon isteyip istemedigimizi soruyor. Bu soruya her zaman high i seçerek devam etmeliyiz. High düzeyinde %55 den fazla oranda kompresyon gerçeklesmektedir




    Eger cd writer imizi seçmissek kompresyon orani sorusundan sonra cd nin bootable olup olmamasini isteyip istemedigimiz sorulmaktadir.




    Eger cd mizin bootable olmasini isiyorsakki bunu tercih etmemiz daha kullanisli olacaktir disket sürücüsüne 98 veya me nin baslangiç disketini yerlestiririz. Ghost un kendine has bir boot disketi yoktur bu yüzden 98 veya ME nin boot disketini tekrar kullaniyoruz .

    Bundan sonra devam etmek isteyip istemedigimiz soruluyor ve lisans numarasinin birazdan elde olunacak image in daha sonra restorasyonu sirasinda gerekecegi belirtilmektedir. Yes i seçip devam ediyoruz.



    Image alma islemimiz asagida görüldügü gibi basliyor.




    Bittiginde asagidaki mesaji aliyoruz.




    Continue yu seçtikten sonra ana ghost penceresi açiliyor






    Quit'i seçip çikiyoruz










    Daha önceden almis oldugumuz image i aktif partisyonumuza gerektiginde nasil kurariz.
    Partition from image i seçeriz




    Eskiden almis oldugumuz image imiz hangi hard disk partisyonunda veya cd rom driver da ise istegimizi seçeriz.




    Gho uzantili ghost dosyamizi seçip sag kesimdeki open i enter lariz.




    Karsimiza daha önce cd mizin üzerine yazdigimiz lisans numarasini yazma penceresi gelir. LIsans numaramizi yazip OK i seçeriz. Büyük ve küçük harf farketmemektedir.




    Daha sonra image fle in hangi partisyona kurulacagini sormaktadir. Primary c yi seçeriz ok deriz (istisnalar hariç


    Son soru olarak c deki tüm eski verilerin devam ettigimiz taktirde silinecegi ve yerine image dosyamizin kurulacagi uyarisini aliriz.

    Yes i seçip devam ederiz. Böylece eskiden aldigimiz saglam image dosyamizi c ye zahmetsizce yeniden kurmus oluruz.



    Islem bittiginde ana ghost menüsü gelir. Quit i seçip çikariz.

    Anladinizmi arkadaslar anlamadinizsa tekrar bastan anlatayim


    Bu dökümanin isinize yarayacagini umuyorum gerekli dikkati göstermekle birlikte olabilecek hatalar için pesinen özür diliyorum




  • eger sen hazirladıysan dokumanı eline saglık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.