Şimdi Ara

NORMAL TÜPLÜ TV HD YAYIN GÖSTERİRMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
21.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar bir arkadaşım uydudan hd yayın yapan bir italyan kanalın normal tüplü televizyondan izlediğini söylüyor böyle birşey olmaz dedim ama çok ısrar ediyor böle birşey mümkün olabilirmi?



  • sefalenk dostum ses sistemleri bölümüne çok takıldığından konuyu da yanlış yere açmışsın.

    Benim bildiğim tüplü tv ler HD yayınları göstermez.
  • Böyle bişey mümkün değil. Ancak size başka bir haber vereyim sony 2009 da micro tüp teknolojisi ile lcd inceliğinde tv leri piyasaya sürecek. Ama öncelikle studio lar için 29" daha sonra home sinema için 60" boyutlarında olacak. Home sinema versiyonu 2009 a yetişir mi bilmiyorum ama artık plazma lcd tv lerin papucu dama atılır atırk. Tüplü kalitesi dururken diğerlerine bakılmaz.

    Bakalım nasıl olacak, şişirildiği kadar olacak mı? merakla bekliyoruz.
  • Tüplü TV ler PAL ise max. w720px X h576px, NTSC ise max. w720px X h486px ebatlarında oluyor ki.. HD görüntü ise w1280 px X h720px ve fullHD w1980px X h1080px ebatlarında. Bu durumda tüplü TV ler HD görüntüyü ekrana sığdıramadığından bole bişi sozkonusu degil malesef.

    (w=genişlik, h=yükseklik anlamını taşır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 22 Eylül 2008; 15:51:54 >
  • Tüplü TV ler 720*576 piksel progressive yayın verebilir (DVD çözünürlüğü) HD yayın 1280*768p olmalıdır ki bunun içinde Component bağlantıya ihityaç duyar. yüksek kaliteli banttan hi-bitrate yayın ile HD yayın aynı değildir
    DW, BBC ve RTL i bulursan LCD de çok kaliteli wide-screen görüntü alabiliyorsun. ayrıca RTL DolbyDigital ses yayını seçeneği var.
    arkadaşına sor bakalım HD uydu alıcısı tüplü tv sinde Component giriş varmıymış HD yayını tv ye veriyor nerden sallıyor bunları.
  • değerli cevaplerınız için teşekkür.bende çok ısrar ettim arkadaşa öle bişey olmaz diye ama tutturmuş gel akşam bak diye ama atıyo heralde veya birşeyleri abartıyo öle olsa millet neden gidip yok hd veya full hd lcd veya plazma alıyo tüplü tvsinde tepe tepe izlesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 22 Eylül 2008; 15:38:31 >
  • gösterse bile tam lezzetini performansını alamaz
  • hd ready tvlerde nasıl standart yayınlar izlenebiliyorsa standart tvlerde de hd yayınlar izlenebilir ama hd kalitesinde değil elbet mesala uydu alcısından piksel ayarı yapılarak olabilir kalite düşürülerek
  • Bunun nasıl yapıldıgına dair bir bilgi verirmisiniz lütfen ole yapılabilir deyip çekilemeyelim. Daha detaylı bilgi verelim lütfen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Bunun nasıl yapıldıgına dair bir bilgi verirmisiniz lütfen ole yapılabilir deyip çekilemeyelim. Daha detaylı bilgi verelim lütfen.


    bu bilgiyi sefalenkin arkadaşı versin artık ama benim düşüncem bu yönde o da bu şekilde izliyordur
  • HD uydu Reciverin çıkışını HDMI veya YUV yerine RGB scart seçersin coax anten ile bağlarsın tv ye kendini HD seyrediyom diye 320*280 modda kandırırsın yalancıktan.. biz tüplü tv nin HD görüntü veremeyeceğini konuşuyoruz yoksa uydudan gelen yayını istediğin çıkıştan alırsın.
  • http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=44867

    Tüplü televizyonu yukarıdaki linkteki tv ise izleyebilir. Ayrıca buna benzer samsung slimfit crt tv ile sony nin de crt tv si vardı. Aşağıdaki linklerde detaylı bilgiler bulabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/m_13860425/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_17614403/mpage_1/key_//tm.htm#17623936




  • Tebrik ederim Doğru cevap.
    Bende DT+ var ve HD görüntü Normal tüplü 100hz TV de Gösterecekmi diye geçenlerde test etmiştim.
    DT+ HD yayını Scart ile CRT televizyona bağladığımız zaman CRT tv HD görüntüyü gösteriyor. Ama HD değil.
    Bu arada HD yayını da SD den bir nebze olsun daha net gösteriyor.
    Burada RGB desteği ve scartın müsade edebildiği maximum kalite önemli.
    quote:

    Orjinalden alıntı: ufukman

    HD uydu Reciverin çıkışını HDMI veya YUV yerine RGB scart seçersin coax anten ile bağlarsın tv ye kendini HD seyrediyom diye 320*280 modda kandırırsın yalancıktan.. biz tüplü tv nin HD görüntü veremeyeceğini konuşuyoruz yoksa uydudan gelen yayını istediğin çıkıştan alırsın.
  • Elbette gösterebilir, tv kendi çapında maksimum kalitesinde ve kendi uygun çözünürlüğüne indirerek gösterecektir ama tabiiki HD yayına uygun yapıda olmadığı için bir bluerayi mesela fullhd lcd kadar kaliteli ve gerçek hd şekilde gösteremez. HDMI lı crtlerde mevcut ama tabii artık bunlar eskilerde kaldı bulunabilecek modeller değil pek.
  • Tam verimli olmayacaktır,çünkü hd yayının çözünürlüğü ile tv nin çözünürlüğü aynı değil..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefalenk

    değerli cevaplerınız için teşekkür.bende çok ısrar ettim arkadaşa öle bişey olmaz diye ama tutturmuş gel akşam bak diye ama atıyo heralde veya birşeyleri abartıyo öle olsa millet neden gidip yok hd veya full hd lcd veya plazma alıyo tüplü tvsinde tepe tepe izlesin.

    bence arkadaşınla hiç polemiğe girme belliki arkadaşın bu konuda hıç bir bilgiye sahip değil. arkadaşların yazdıkları doğru. tvnın hd sınyallerını kabul edıyor olması tvnın hd kalıtesınde goruntu vermesı anlamına gelmıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefalenk

    mrb arkadaşlar bir arkadaşım uydudan hd yayın yapan bir italyan kanalın normal tüplü televizyondan izlediğini söylüyor böyle birşey olmaz dedim ama çok ısrar ediyor böle birşey mümkün olabilirmi?


    Konuya yazanlar doğru yazmış; ama sizin yazdıklarınızdan yola çıkarsak arkadaşınız haklı. Çünkü yazdığınız ilk mesajda arkadaşınızın hd yayını hd kalitesinde izlediğini iddia ettiğine yönelik bir bilgi yok, sadece hd yayın yapan bir kanalı tüplü tv'de izleyebildiğini iddia etmiş, siz olmaz demişsiniz . Yani arkadaşınızın yaptığını iddia ettiği şey mümkün. Eğer hd yayını hd kalitesinde izlediğini iddia etmiş olsaydı siz haklı olurdunuz.Bu durumda ise ilk mesajınızdaki bilgiler yetersiz demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 23 Eylül 2008; 21:02:42 >




  • annemlerde tüplü philips 72 100 hz tv var.http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=44867.bunun aynısı. tv de hd ile alakalı bir etiket vardı.sanırım hd yayınları 1080i ye kadar izlettirebiliyor.hdmi çıkışı var.zaten normal uydu takılı bile pixel plus ve 100 hz farkını hemen gösteriyor.bence full hd olmayan bir lcd yada plazma tv den daha iyi görüntü veriyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetbilen

    annemlerde tüplü philips 72 100 hz tv var.http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=44867.bunun aynısı. tv de hd ile alakalı bir etiket vardı.sanırım hd yayınları 1080i ye kadar izlettirebiliyor.hdmi çıkışı var.zaten normal uydu takılı bile pixel plus ve 100 hz farkını hemen gösteriyor.bence full hd olmayan bir lcd yada plazma tv den daha iyi görüntü veriyor.


    oda iyiymis gercekten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefalenk

    mrb arkadaşlar bir arkadaşım uydudan hd yayın yapan bir italyan kanalın normal tüplü televizyondan izlediğini söylüyor böyle birşey olmaz dedim ama çok ısrar ediyor böle birşey mümkün olabilirmi?


    Arkadaşın haklı.
    Ben bu şekilde seyredebiliyorum, yani Tüplü TV'de HD yayınları.
    Kanıtı aşağıdaki linkte, daha önce benim bu konu hakkında açtığım konu başlığı altındaki fotoğraflarda.

    Fakat bu TV'nin özelliğinden çok Receiver'ın özelliği.
    Yani uydu alıcın scartla bağlı ise downscale ederek görüntüyü TV'ye gönderiyor.
    Görüntü HD değil ama normal kanllara göre çok kaliteli (DVD kalitesinde).
    En azından görüntüyü görebiliyorsun, hiç göstermemesinden daha iyidir.

    Konu başlığı: Vestel CRT HD yayını gösteriyor (SD olarak)
    http://forum.donanimhaber.com/m_27616412/mpage_1//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 21 Aralık 2008; 23:05:49 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.