Şimdi Ara

normal laptop ve oyun laptobu farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bu fark ne oluyor sadece sistemsel özellikleri daha mı farklı bu konulardan anlayan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim iyi günler



  • adammednes A kullanıcısına yanıt
    Oyun için olanlarda daha iyi işlemci, daha iyi ekran kartı, daha iyi ekran çözünürlüğü (Full HD), oyun için olanlarda donanımın daha az ısınmasının sağlanması, daha iyi dış görünüş gibi unsurlar olur ve oyun için olan laptoplar daha palı dır. (Toshiba ve Sony saymazsak çünkü oyun için olmayan ama donanım olarak iyi olanları diğer markaların oyun için olanları ile neredeyse aynı fiyat)

    Kısaca oyun için olanlar donanım olarak daha üstündür. Ha bu arada oyun amaçlı olmayıp donanım olarak neredeyse oyun amaçlı bir dizüstü özelliklerine sahip olanlarda var ama onlarda oyun oynarken çok ısınıyor. Ayrıca ekran full hd yerine sadece Hd olmakta.
  • Doğru düzgün gaming notebooklarda

    Fan + klavye + wireless baya farklı (daha güçlü, daha kullanım açısından elverişli- performanslı) olur herhangi bir notebook'a göre. Ayrıca ekran kartı için ekstra yazılımlar kendinden yüklüdür (malum ekran kartı da iyi oluyor) Misal MSİ gamebook

    Sıradan lakin oyun performansı iyi olan makinelerde üstteki özelliklerin hiçbiri olmaz. misal Asus, Dell, Lenovo'nun gt740m ve üstü ekran kartlı modelleri

    Onboard veya laf olsun ekran kartlı notebooklar ise günlük işler içindir. Misal, onboard , gt720m vb. seviyeden aşağı kalan ekran kartlı laptoplar.

    Ultrabook veya ultrabook'a yakın notebooklar için ise oyundan söz etmek pek akıl karı değildir bu tür ürünler mevcut lakin. Çok azı her iki işlem içinde performans sağlar.


    Bu arada kafa karışmasın basit bir genellemedir üstte yazılanlar f/p ürünler mevcuttur, bunların amacı ise alıcısına hitap eder kimisi işi kimisi oyun için kullanır. Lakin bir gamebook ayarında değiller.

    Zaten 3 tür makineyide yanyana koyar bakarsanız (foto -video bile olsa) bu farklar iyi kötü kendini gösterir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meter90 -- 9 Ağustos 2014; 17:22:12 >




  • çok teşekkürler bir de şu linktekini almayı düşünüyorum sizce nasıl bu işlerden pek anlamam da

    www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y510p-16gb-59-415880-notebook
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.