Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
27
Favori
61.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ffatihh23 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Ebatlar konusunda hiçbir fikrim yok açıkçası. Yazdığınız ebat uygun olur mu araç için?
  • GoldenShoot G kullanıcısına yanıt
    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

    BU SİTEDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.

    AYRICA ARACINIZ BU SİTEDE (http://www.wheel-size.com/) VARSA ORDAN DA ORJİNAL LASTİK BOYUTLARI HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23

    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

    BU SİTEDEN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.

    AYRICA ARACINIZ BU SİTEDE (http://www.wheel-size.com/) VARSA ORDAN DA ORJİNAL LASTİK BOYUTLARI HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

    Çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ebatlar uygun görünüyor. Araştırıyorum.
  • GoldenShoot G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kolay gelsin.
  • GoldenShoot G kullanıcısına yanıt
    1 yıldır Nokian weatherproof kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.
    Lastik ölçüsüne gelirsek; 185/60 ebatlarını alabilirsiniz ancak aracınız biraz yavaşlayacaktır. Lastiğinizin toplam çapı %0,99 küçülecektir. Örnek vermek gerekirse 5 viteste 2500 devirde 100 km/h ile gidiyorsanız artık 99 km7h ile gideceksiniz.
    Diğer taraftan 195/60 ölçülerinde lastik de bakabilirsiniz. Bu durumda da lastiklerinizin çapı orijinal ebatlarına göre %0,99 büyüyecektir. Bu da az önceki örnekten yola çıkarsak 100 km/h yerine 101 km/h hıla gideceğiniz anlamına gelir. Yani 2 lastik ebatını da seçebilirsiniz. Lastik ebat değişimlerindeki sınır +/- %2,5'dur. Siz bu marjın içinde kaldığınızdan istediğiniz lastiği seçebilirsiniz.
  • Line ile Weatherproof arasında kaldım. Adana'da line çok mantıklı görünüyordu -
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm - ama kışın ara sıra da olsa dışarıya çıkmak için 4 mevsimlik aldım.eski lastiğim çok kötü durumdaki Michelin Energysaver idi. Taktığım anda direksiyon ve aracın yolda gidişi çok yumuşadı. Bu haftasonu karlı&soğuk memlekete gideceğim. Kafam rahat artık. Kullandıkça zaman zaman lastikle ilgili yorumlarımı paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gesi -- 6 Aralık 2017; 19:36:58 >
  • uykuadam U kullanıcısına yanıt
  • Lastik 1 yaz geçirdikten sonra durumu hakkında bilgi verebilecek olan var mı? 30-35derece sıcaklıkta uzun yol gidip akabindeki kış ayında kış lastiği performansı çok düşüyor veya lastikte atmalar veya kopmalar oluyor mu?
  • burak_bt kullanıcısına yanıt
    önceki mesajlarda bu konu tartışılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Nokian' ın kalitesine ve üretim teknolojisine güvenen biriyim. Bu lastikten satın almak için araştırma yaparken, bu konuyu ve önceki sayfadaki resimleri gördüm. Açıkçası 2 yıllık lastiklerin yanak ve taban birleşme yerlerindeki çatlakları görmek, biraz hayal kırıklığı oldu. Lastiğin yaz ve kış uç sıcaklık değerlerine dayanması kolay değil ama, az km yapıp lastikleri uzun dönem kullanmak isteyen biri için 2 yıllık bu tecrübe biraz olumsuz bir durum. Bu konuyla ilgili, kullanıcı yorumlarının olduğu sitelerde de yorumlara rastladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik Portal L kullanıcısına yanıt
    Reklam yapmak yasak bildiğim kadarıyla..
  • Dün akşam saat 20:00 civarında (-6) derecede 2 yılı aşkın 55.000 km kullandığım WP lastiklerimle Ankara'nın Çaldıran yokuşunu güvenli bir şekilde çıkıp indim. Yani 55.000 km de WP 'BEN HALA BURDAYIM' diyerek beni tekrar sevindirip memnun etti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 25 Aralık 2017; 17:5:33 >
  • Fethiyede yaşıyorum ve lastik değişim zamanım geldi.yılda 1 kere de sömestride ankaraya gidiyorum.nokian wp düşünüyordum lastikçide gidip inceledim durumu anlattım.Hocam yazın bura 40 derece oluyor asfalt 70 80 dereceyi bulur bu sıcaklıklarda WP ufalanır randıman alamazsın gibisinden konuştu.gittik lastiği inceledik d4 ile pek farkı yok bu bildiğin kışlık lastiğin layt hali dedi.

    Güvendiğim bir arkadaş olduğundan: e napacaz deyince ben sana 1 aylık 200 liraya kışlık lastik kiralarım dedi..mantıklı geldi sök tak 200 lira uygun fiyat..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zagalo Z kullanıcısına yanıt
    Ufalanma dedikleri olay bu olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    Fethiye'da yaşıyorsanız ve Ankara'ya kışın sadece bir kere geliyorsanız kesinlikle tavsiye etmem bu lastikleri. Lastikçinizin yorumuna katılıyorum. Kış lastiğinden dönüştürülmüş bir lastik weatherproof. Soğuk iklimli memleketlerde kış aylarında süper, baharlarda iyi, yaz aylarında dikkatli kullanımla idare eder gibi özetleyebiliriz lastikleri. Fethiye bu yazdığım formüle uymayan bir yer.
  • Ben de Fethiye de yaşamış olsam bu lastikden almazdım. Lastik kiralamak mantıklı.
  • alisaglam A kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilrsiniz ama benim saydığım 6 tane link veren var benim yazım mı sorun oldu
  • Lastik Portal L kullanıcısına yanıt
    Şikayet edilmemiştir ondan duruyor olabilir. Lütfen forum kuralları gereği reklam yapmayın bizimle alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffatihh23


    53.000 km sonra WEATHERPROOF.....

    çok hırpalanmış. 10 yıllık michelin lastiklerim vardı.onlar gibi olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HavucKral

    Ben 8 aylık nokian'ları, yeni aldığım sıfır yazlık michelin'lerle değiştirdim. Balon yapan nokian'ı garanti kapsamında ne yapabilirim diye hepsiburada ya yazdım. Garanti Belgesindeki yerle iletişime geçin dediler. Telefonla Kormetal'ı aradım. Balon yapan lastiği görmeden telefonda kullanıcı kusurudur, yardımcı olamayız dediler. Lastiği görmeden telefonda kullanıcı kusuru sonucuna varmaları 6.his mühendislik oluyor heralde. Garanti süreci olarak lastikleri öninceleme için beni bir yetkili bayiye yönlendirmesi gerekirdi. İthalatçı firma ilgisiz.

    Satış sonrası destek rezalet. Lastikler zaten yazın rezalet. Kışın iyi. Bu lastiği 4 mevsim diye almayın arkadaşlar. Kış lastiği diye alın. Yada daha uygun fiyata kış lastiği alın. Yazın güven vermiyor, yazlık michelin'leri takınca insan frene basınca hemen anlıyor.

    İyi diyenler neye göre yaz performansı iyi diyorlar anlamıyorum.

    Takım tutar gibi lastik tutulmaz :)

    alsa ne olacak yalandan yüzüne bakıp kullanıcı hatası yazacak. birde balonlu yeri fosforlu kalemle çizerler sanki biz malız görmüyoruz,bilmiyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.