Şimdi Ara

Nokia ve Microsoft İş Birliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba ;

    Bildiğiniz üzere nokia ile microsoft arasınad 10 haftalık süren bir diyalog sonunda iki dev birlikte mobil uygulamar için ortak paydada buluştular.

    Nokia tarafından; "Yaptığımız tartışmalar ve görüşmelerin ardından insanların mobil cihazlarıyla daha etkili iletişim kurabilmeleri konusundaki potansiyel noktasında anlaşmaya vardık. Her iki şirketten binlerce takım üyesi, gelecek yıllar için bir ürün haritası hazırlamak üzere birlikte çalışmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda geniş coğrafyalara Windows tabanlı uygulamalara sahip Nokia telefonları ulaştırmak için agresif bir politika izleyeceğiz" şeklinde bir açıklama yapıldı.

    Bunun teknoloji dünyasına veya C # programcılarına nasıl bir katkı sağlayabilir.



  • Eski bir Micrsoft Yöneticisİ olan "Stephen Elop"Nokia'da CEO olması olayların seyrini değiştirdi.
    Yapılan yorumlar Nokia'nın microsoft önünde diz çöktüğü yönünde oldu.

    Nokia windows phone 7 işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda üretecek.

    .net ciler için hayırlı uğurlu olsun.

    17% pazar payına sahip olan Windows Mobile, bu tıkanıklıktan kurtulmak için attiğ bir adımdır(başka sebeplerde var).
    Microsoft'un mobile phone pazarında 17% 'ye çakılıp kalmasının sebebi almış olduğu yüksek lisanlama ücreti(55 Amerikano Dolarcığı),buna karşı karşın symbia'nın (5-10 usd) lisanlama ücreti almasıdır.Ayrıca artık masaüstü'nün yerini mobil cihazlar almakta.Bilişim endüstrisi mobil cihaz ve uygulamalara doğru hızla ilerlemekte.
    Microsoft'un masaüsütü uygulamalar ile buna fazla direnmesi mümkün değil.

    Gelinen nokta itibari ile symbia yavaş yavaş microsoft'un mezarlığına gidecek(bu arada qt'nin durumuda pek iç açıcı değil).

    Microsoft ve Nokia artık bundan sonra tüm gücünü/kaynağını windows phone 7 için harcıyacak.

    Eğer microsoft istediği hedefleri yakalarsa,masaüstü Pc'lere güle güle diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 20 Temmuz 2014; 10:22:56 >




  • Masaüstü pc lere nasıl güle güle diyecekmişiz anlamadım. El kadar aletler her işimizi görecek mi?

    Bu saatten sonra windows phone un pek şansı olacağını sanmıyorum (.net olmasa hiç şansı yok ya neyse...) Mobil yazılımcılığa yatırım yapılacaksa bu platform ya android ya da ios olmalı bence. Birde Qt nin değilde nokia nın durumu pek iç açıcı değil. Bu kadar kullanıcı ve geliştirici kitlesine sahip olduktan sonra qt e hiçbirşey olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Masaüstü pc lere nasıl güle güle diyecekmişiz anlamadım. El kadar aletler her işimizi görecek mi?

    Bu saatten sonra windows phone un pek şansı olacağını sanmıyorum (.net olmasa hiç şansı yok ya neyse...) Mobil yazılımcılığa yatırım yapılacaksa bu platform ya android ya da ios olmalı bence. Birde Qt nin değilde nokia nın durumu pek iç açıcı değil. Bu kadar kullanıcı ve geliştirici kitlesine sahip olduktan sonra qt e hiçbirşey olmaz.



    Merak etme sen arkadaşım dün 30 tonluk makinalardı,kartlar çakılarak çok basit hesaplamalar yapıyorlardı, bugun el kadar oldu.Teknoloji gelişiyor,herşey küçülmeye başaldı.Özellikle günümüzde taşınabilir smart/akıllı cihazlar teknolojisi çok mesafa aldı.Trend bu yönde.Tüm dünyada şu an 500 milyonun üzerinde smart/akıllı cihazlar kullanılmakta.Mobil telefon sayısı ise 5 milyarı geçmiş durumda.Yeni nesil taşınabilir akıllı cihazlar ile bu rakamın 1 milyar'ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

    Microsoft-Nokia olayına dönecek olursa.

    Nokia qt'nin ticari lisanslama ve hizmet işlerini Digia’ya devreti.Her ne kadar Nokia symbia ve qt'ye desteklemeye devam edeceklerini söylesede bunun böyle olmayacağı kesin.Nokia symbia için araştıma ve geliştirme bütçesini 50% oranında kesti.Qt hiçbirey şekilde windows phone kullanan yeni cihazlarda yer almıyacak.Daha önce Microsoft'un Suse linux'e yaptığının aynısı yapıyor.Önce satın aldı,suse linux'a destkelerinin devam edeceği ,birçok yeni projelerinin olduğu söyledi.Ama gördüğümüz gibi hepsi havada kaldı.Doğru düzgün hiçbir yatırım yapamdığı gibi suse linux'dan yılda 500 milyon doların üzerinde para kazandı.Aynı şey qt-symbia için de geçerli olacak.

    Microsoft'un ve eski yöneticisi olan ve şu an Nokia CEO su olan ""Stephen Elop" un qt ve symbia için herhangi bir beklentisi yok.Microsoft bir rakibini daha saf dışı bıraktı,geriye 2 rakibi kaldı Apple ve google.Her ne kadar KDE'nin qt'nin lisans alma hakkı varsa da,arkasında güçlü bir şirket/araştıma geliştirme olmayınca nereye kadar gidecek orası belirsiz.
    Üstelik nokia yeni cihazlarında qt kullanmayacağı açıkladı.Linux masaüstü uygulama geliştiricleri bundan pek etkilenmeyebilir,ama nokia qt ile nootbook,smartphone,tablet pc ile güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi beklenirken ,durum ortada.Microsoft'un windows phone 7 için tüm kaynaklarını ve imkanlarını agresif bir şekilde kullancağı açık.Yoksa 17% lik pazar payı daha 'da düşebilir.Masaüstü pc ler de zamanı geldiğinde taşınabilir akıllı pc lere bırakacak.

    Tabi benim şahsi görüşlerim bunlar,herkes beni gibi düşünmek zorunda değil.




  • Ama bugün halen 30 tonluk makinalar kullanılıyor (süperbilgisayarlar). Demekki ihtiyaç varmış. Aynen bunun gibi masaüstü pc lerede her zaman ihtiyaç olacak. Mesela grafik tasarımı gibi bir işi 7" lik makinada yapmayı kimse düşünmez heralde. Formül basit, ne kadar işlem gücü ihtiyacı, o kadar büyüklük ve ağırlık. İşin ekran boyutu da var tabi.

    Bununla birlikte mobil sektörünün gelişimindeki öngörüne katılıyorum. Ne olursa olsun pc kullanımının azalacağı ve taşınabilir cihazların çok fazla yaygınlaşacağı kesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Ama bugün halen 30 tonluk makinalar kullanılıyor (süperbilgisayarlar). Demekki ihtiyaç varmış. Aynen bunun gibi masaüstü pc lerede her zaman ihtiyaç olacak. Mesela grafik tasarımı gibi bir işi 7" lik makinada yapmayı kimse düşünmez heralde. Formül basit, ne kadar işlem gücü ihtiyacı, o kadar büyüklük ve ağırlık. İşin ekran boyutu da var tabi.

    Bununla birlikte mobil sektörünün gelişimindeki öngörüne katılıyorum. Ne olursa olsun pc kullanımının azalacağı ve taşınabilir cihazların çok fazla yaygınlaşacağı kesin.



    Kusura bakma,dünün 30 tonluk makinası ile bugünün super bilgisayarları aynı kefeye koymak elma ile armut'u karıştırmakdır.
    Makinaların ağırlıkları ölçü değildir.O ağırlık içinde barıdırdıkları teknoloji önemlidir diye düşünüyorum.Şüphesiz ki küçülmenin de sınırları var.

    Sonsuza kadar küçülme olmayacaktır.Şu an kaç nanometere teknoloji kullanılıyor 120 mi ? 90 mı ?

    Bugun masaütü pc kullanıcıları, bilgisayarı ne için kullanıyor ?Taşınabilir akıllı pc lere bence onlar açısından daha verimli daha cazip olacaktır.Bu piyasa geliştikce masaüstü uygulama geliştirmek pek akıllıca bir davranış olmayacaktır.Masaüstü pcler den taşınabilir akılıı pc lere hızlı bir geçiş olacaktır.Sadece eğlence için değil, iş hayatında da taşınabilir pc leri yavaş yavaş girmeye başladı.

    Grafik tasarımcılar konusunda şu an için ise haklı olabilirsin.Ama merak etme yakında taşinabilir mukavva inceliğinde iş cihazları çıkar.Sorun ekran konusunda olur.Onunda
    bir şekilde halederler artık.

    Fütüristlik yapacak değilim.Onunda başkları yapsın artık.




  • 2010 yılı Türkiye'de masaüstü PC ve dizüstü PC satış rakamları...

    Türkiye'de iletisim teknolojileri (IT) pazari, 2010'da adet bazinda yüzde 2.6, ciro bazinda da yüzde 5.2 oraninda büyüdü. GfK Türkiye Retail and Technology tarafindan hazirlanan "dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlar, monitörler, yazicilar, klavye, mouse ve web kameralari'' kapsayan "Türkiye 2010 Iletisim Teknolojileri Sektör Raporu''na göre sektör, geçen yilin ikinci yarisinda okul kapanislari, açilislari gibi sezonsal etkiler ve çesitli kampanyalarla yükselise geçti. Sektörün lokomotif ürünü olan dizüstü bilgisayarlarin payi da yüzde 58'den yüzde 62'ye yükseldi. Buna karsin masaüstü bilgisayarlarin payi ise yüzde 38'den yüzde 30'a geriledi.

    Geçen sene nisan ayında Apple tarafında piyasaya sürülen IPAD satış rakamları,Gartner'in bu konuda yorumları

    Bu yıl tahmini satış 55 milyon,2014 yılında ise 208 milyon olacağı yönünde.
    http://www.physorg.com/news/2010-10-tablet-sales-million.html

    Aşağıda taşınabilir akıllı cihazlar ile ilgili bilgilendirici haberler...

    http://www.pcextra.com.tr/haber/2011/02/dunyada-ilk-akilli-telefon-satislari-desktop-ve-notebook-satislarini-gecti/
    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=48483600&mpage=1



    Internette araştırma yaparasınız bu konularda birçok makaleye araştırma raporlarına erişebilirisiniz.

    Yukarıda görüldüğü gibi Trend taşınabilir akıllı cihazlar yönünde.özellikle önümüzdeki yıllarda ,fiyatların 300 USD altına düşmesi bekleniyor.Yeni özellikler eklenmesi ile pazar payının hızla artacağı yönünde.Ayrıca Google android ile ilgili de araştıma da yapabilirsiniz.

    Ayrıca tüm dünya'da son 4 yılda dizüstü pc lerin ürün satış adet bazında 3 katına çıktığınıda hatırlatalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 23 Nisan 2011; 10:44:06 >




  • Ooo araştırma şirketleri dediyse kesin doğrudur!
    Zaten onlar aynı zamanda 50 yıl sonra her insanın çipli olacağını, insanların hasta olmayacağını, hatta ölümsüz olacağını, dünyanın da rahat ve huzurlu bir yer olacağını söylüyorlar.

    Arkadaşım sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Yok katlanabilir kağıt kadar ince ekranlar falan diyerek faraziye konuşuyorsun. Bugün 22 nm boyundaki transistör ile yapılan işlemciler var ancak hala elle tutulup lehimlenecek kadar transistörlerde var.

    Her ihtiyaca yönelik ürünler vardır. Birşeyi yanında taşımanında bedeli vardır. Birçok özelliğinden fedakarlık etmek zorundasın. Şimdi avuç içi kadar bir telefonda film izleniyor diye ne yapalım, 40" lik lcd leri çöpe mi atalım?

    Devir istediği kadar değişsin o dev makinalar her zaman olacak. Çözülmeyi bekleyen bir dünya problem var ve bilim insanları saniyede sadece birkaç petaflopluk!!! işlem gücüyle bunları çözmeye çalışıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Ooo araştırma şirketleri dediyse kesin doğrudur!
    Zaten onlar aynı zamanda 50 yıl sonra her insanın çipli olacağını, insanların hasta olmayacağını, hatta ölümsüz olacağını, dünyanın da rahat ve huzurlu bir yer olacağını söylüyorlar.

    Arkadaşım sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Yok katlanabilir kağıt kadar ince ekranlar falan diyerek faraziye konuşuyorsun. Bugün 22 nm boyundaki transistör ile yapılan işlemciler var ancak hala elle tutulup lehimlenecek kadar transistörlerde var.

    Her ihtiyaca yönelik ürünler vardır. Birşeyi yanında taşımanında bedeli vardır. Birçok özelliğinden fedakarlık etmek zorundasın. Şimdi avuç içi kadar bir telefonda film izleniyor diye ne yapalım, 40" lik lcd leri çöpe mi atalım?

    Devir istediği kadar değişsin o dev makinalar her zaman olacak. Çözülmeyi bekleyen bir dünya problem var ve bilim insanları saniyede sadece birkaç petaflopluk!!! işlem gücüyle bunları çözmeye çalışıyor.


    quote:


    Ooo araştırma şirketleri dediyse kesin doğrudur!

    IDC ve Gartner IT konusunda araştıma ve danışmanlık hizmeti veren uluslarası saygın şirketlerdir.


    quote:


    Yok katlanabilir kağıt kadar ince ekranlar falan diyerek faraziye konuşuyorsun


    Kendin yazıp, kendin uyduruyorsun.Kimsenin böyle birşey dediği yok.Laf kalabalığı yapıyorsun,uydurma.Mukava inceliğinde cihazları ile katlanır kağıt farklı şeylerdir.

    Kaldı ki rakamlar ortada,yukarıdaki mesajda kaynakları belirtim.

    Elinde bu konuda aksi yönünde bilgi ve rakamların varsa buyur paylaş.

    Elini tutan mı var?Buyur yaz görsün herkes ....

    Bazıları gibi klavye başında işkembe-i kübradan atmıyoruz.

    Dünyadaki masaüstü ,dizüstü pc ve diğer taşınabilir akıllı cihaz satış adet rakamlarına kolayca erişebilirsin.

    Trend'in nereye doğru gittiği ortada.Sadece google android günde 350 binin üzerinde telefonu etkinleştiriyor.Yıllık ne kadar eder ?
    128 milyon akıllı cihaz.

    Türkiye'deki masaüstü ve dizi üstü rakamlarını yukarıda verdim.Masaüstü pc lerin satış durumları ortada,dizüstü pc lerinde.

    Dizüstü PC satışları artmış mı azalmış mı? Kim kimi 2 'ye katlamış ?

    Dünyadaki satış rakamlarına kolayca ulaşabilirsiniz internette.Bu konuda yazılmış araştırma,makale ve tartışmalara bakabilirsiniz.

    Senin elinde ne var ?

    Hiçbirşey,sadece laf kalabalığı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 23 Nisan 2011; 15:37:09 >




  • Tamam arkadaşım. Ben daha yazarım istediğin kadar ama kıytırık bir konu yüzünden daha fazla tartışmaya niyetim yok. Kendi adıma konuyu kapatıyor ve masaüstü pc lerin tedavülden kalkmasını dört gözle bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Tamam arkadaşım. Ben daha yazarım istediğin kadar ama kıytırık bir konu yüzünden daha fazla tartışmaya niyetim yok. Kendi adıma konuyu kapatıyor ve masaüstü pc lerin tedavülden kalkmasını dört gözle bekliyorum.



    Arkadaşım,forumda amacım kimseyi üzmek,aşağlamak,saygısızlık etmek değil.Veya bu yaşta kendimi birilerine ispat etmek hiç değil,ihtiyacım da yok.

    Bu konu önemli bir konu olduğu için internetten , çevremden ve mesleki tecrüblerimden edindiğimi bilgileri burda şahsi görüş olarak paylaşmaktı amacım.

    Çocuk değilim,medeni bir şekilde yapılan hertürlü tartışmaya eleştiriye saygı duyarım.

    Seni tanımam,bilmem etmem,şahsına karşı herhangi bir kinim yada öfkem yok.

    Eğer maksadımı aşan ifadelerim olduysa özürlerimi beyan ederim.

    Sağlıcakla kal....


    Edit:Bu konu önemli bir konudur.Bilişim sektörünü yakından takip etmek lazım.IPAD yeni bir ürün olduğu halde ve üstelik birçok kısıtlamalar ve eksikliklerine rağmen bu yıl 55 milyon satış beklemekte.2014 yılı için yapılan tahmin 208 milyon adet satışdır.Google android günde 350 binin üzerinde akıllı cihaz için kayıt alıyor.Laptop,nettop,tablet PC 'ler piyasasını takip etmek ,okumak lazım.Bunlar muazzam rakamlar.

    Forumda birçok arkadaş soruyor c/c++ mi? java mi? .net mi ?öğreneyim diye.Bu konu yazılım geliştirmek isteyen, bu sektörde çalışmak isteyen kişileri yakından ilgilendirmesi lazım.Dizüstü pc lerin hem fiyatları hızla düşüyor ,hemde de masaüstüne yakın bir performans sunuyor,üstelik tablet pc lerin ,akıllı cihazların fiyatalarının hızla düşeceği tahmin ediliyor.Yeni fabrikalar kuruluyor,bu konuda ar-ge çalışmalrı için muazzam yatırımlar yapılıyor.Her ne kadar intel ve microsoft bunu yıllarca geciktirmeye çalışdıysada gelinen durum ortada(intel'in laptopların performanslarını düşük tutuğu bilinen bir olay).İnsanlar,özellikle pastanın en büyük parçası olan gençlerin yoğun talebi, taşınabilir akıllı cihazların fiyatlarının düşmesi ve eksikliklerin tamamlanması ile birlikte bu pazarın her yıl en az 90% oranında büyüyeceği hesaplanıyor.Sadece eğlence sektöründe değil iş hayatında önemli değişiklikler yaşanıyor.IT şirketleri yatırımlarına hız vermiş durumda.Artık 4 çekirdekli akıllı taşınabilir cihazlardan bahsediliyor.

    Masaüsütü pc ler yakın zamana kadar devam edecek,ama sormak lazım pazar payı büyüyerek mi ?
    Yoksa küçülerek mi devam edecek ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 23 Nisan 2011; 17:02:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.