Şimdi Ara

Nokia'nın 41MP kameralı telefonu PureView 808 fiyatlandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
16.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok abartılı fiyat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quzman

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrHxor

    bunun 41 mp kamerası iPhone un 8 mp kamerasıyla aynı değerde.






    Nokia'nın 41MP kameralı telefonu PureView 808 fiyatlandı




  • saçmalık mercimek kadar objektiften ne olurki
  • ya kardesım ıpone 8 mp yle aynı dıyo adam ya xD ya cek ıkısındende resım bak bakam at 2 sınıde pc ye karsılastır yakınlastır bak bakım hangısı daha cabuk goruntuyu bozukuyo sacma sapan konusuyonuz ...
  • ne gerek var sımdı 41mb kameraya siz ilk once symbiandan kurtulun..
  • nokia alsın bu telefonu..............................................fotoğraf çeksin

    nokia tüketici isteklerini rakiplerine göre takip etme konusunda çok geri.
    bu yüzden de böyle saçmalıyor.
    kim dedi sana 41mp istiyoruz diye.
    bu kafayla düşüşünü hızlandıracak.
    şahsen bu telefonu asla almam alana da mani olmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winnerS

    Üzerindeki kamera fiziksel 5MP bir kamera diye biliyorum, yazılım aracılığıyla bu seviyeye çıkmış





    Konunun en gereksiz yorumu

    (bu mantıktan hareket edersek symbian yazılımın ios ve androidden çok çok iyi olduğunu mu kabul ediyoruz? haliyle diğer yazılımlar 5mp yi 41mp yapamıyor!!!!!!!!)

    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma !!!!!!!!!




  • + ve - leriyle bu fiayata almak zor.

    Lumia Pureview gelir mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrHxor

    bunun 41 mp kamerası iPhone un 8 mp kamerasıyla aynı değerde.


    bende bir iphone 4s kullanıcı olarak ve gerçekten kamerasını kullanan birisi olarak sana katılmıyorum
    tamam ıphone 4s te gerçekten çok kaliteli bir kamera var hatta belki android dahil tüm telefonları bir kefeye koysank en iyi kamera bile denilebilir fakat nekadarda ii olsa gece cekimleri yada işığın az olduğu ortamlarda direk pert oluyor
    adamlar bu telefona xenon flash koymus bu telefon dslr makinelerle tabikide karşılastırılamaz fakat bence bu telefon alabileceğim (600-1000 tl) standart bir fotoğraf makinesi seviyesinde kaliteli fotolar çekebileceğini düşünüyorum ki gece çekimleride dahil....
    kaldiki çözürünürlik(mp) herşey deil ve nokia da zaten bu yüksek çözünürlüğü savunmuyor adamlar üzerine basa basa 8 mp seviyesinde çok ii işler başaracağını söylüyr ki bence gece çekimleri ve ışığın az olduğu ortamlarda ii iş çıkarması bile telefonda kameraya önem verenler için çok cazip bir seçim olacaktır....
    (tabi bu telefon benim için hiç bir zaman cazip seçim olamaz tamam kamerada önemli olsada zaten günümüzde ios ve android olarak çok kaliteli lenslere sahip cihazlar var bunlardan birisi tercih ederim zaten çok kaliteli ve pro foto çekmek istersemde bir dslr makine alır kursuna gider öğrenir ve gerçekten çok ii resimler çekerdim...)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Daha önce yazmıştım ama burası tam yeri. O fiyata HD ekranlı, çift çekirdekli ve marketi de binlerce içerikle dolu cihazlar varken neye güvenip de bu fiyata satıyorlar aklım almıyor. Işlemci desen ARM 11, çözünürlük desen nHD, market desen Ovi'nin hali ortada. Yani nereden tutarsaniz tutun elinizde kalıyor cihaz. Nasıl olur da bu cihazı 600€'ya satıyorlar anlayamıyorum. Kamerasına diyecek söz yok eyvallah. Sonymiş, Samsungmuş, Applemış, LGmiş, HTCmiş hepsini üst üste koyar deler geçer ama iş bununla bitmiyorki...

    haklısınız...
    fiyatı maalesef beni de hayal kırıklığına uğrattı.
    Ama Lumia Pureview aslı çıkarsa bu parayı sonuna kadar hakeder




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoano

    telefonda 41 mp saçmalığın daniskası :) Megapixel fotoğrafçılar için hiç bir şey demekken nokia takmış bir mp sevdasına gidiyor. 41 mp çektiğin fotoğrafı nereye sığdıracan ki? 41 mp dedikleri 8 veya 12 mp ile çektiğin fotoğrafların boyutu büyümüş hali o kadar. Renk, karanlık ortam fotoğrafları vesaire zaten nokianın tek iyi olduğu şey son zamanlarda. Ama abartmaya gerek yok, rakipleri almış başını gibiyor nokia insanları halâ megapixel büyüterek kandırabileceğini sanıyor.


    diğer firmalar işlemci ve ram ile insanları kandırıyor ,bırak nokia da mp ile kandırsın..
  • HTC One X bu telefonla aynı fiyatta gelecek ve 4 çekirdekli Cortex A9 işlemciye sahip.

    Kabaca işlem gücünü hesaplarsak. Arm11 çekirdek 1.2 dmips, arm Cortex A9 çekirdek ise 2.5 dmips gücünde. Bu rakamlar ARM'ın sitesinden alınma.

    Şimdi;

    808 performans endeksi: 1 çekirdek * 1,2 dmips/MHZ * 1300 MHZ = 1560

    One X performans endeksi: 4 çekirdek * 2.5 dmips/MHZ * 1500 MHZ = 15000


    Yanlış okumadınız. Tamamı Nokia, Arm ve HTC'den alınan teknik özelliklerle hazırlanan performans tablosu ve HTC One X teoride yaklaşık olarak 10 kat daha güçlü bir işlem performansına sahip.

    Ekran çözünürlüğü, rami neredeyse herşeyi kat ve kat üstün.

    Ve bu iki telefon aynı fiyat.

    Evet 808'in kamerası daha güzel. Fakat cep telefonu kullanan insanların %99'una HTC One X'in çekeceği fotoğraflar kusursuz gelecektir zaten. 808'in kamerası One X'den güzel olacaktır. Ama One X'de en iyi fotoğraf çeken telefonlardan biri telefonlardan biri. (Engadget test etmiş)



    Şimdi durum buyken, bu fiyata kim 808 pureview alır merak ediyorum.

    Not: One X 808 ile aynı fiyattan satılacak bir telefon olduğu için kıyaslandı. 808 daha çıkmamışken One X piyasada hazır . Zaten bu fiyat aralığında satılacak diğer android telefonlarda ya tegra3 ya Krait kullanmakta ki performansı One X ile benzer. Bu telefonlara örnek olarak Lg Optimus 4X, Pantech Vega HD, Asus Padfone, HTC One S örnek verilebilir. Galaxy S3 ve yeni Iphone'da One X benzeri işlem gücü taşıyacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 10 Nisan 2012; 0:24:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akyurt

    quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    herkes kameraya sabitlenmiş durumda benim için kamerası da önemli değil hiç olmasa da olur ama cihazda dolby 5,1 var bu da aleti benim gözümde değerli yapıyor piyasada adam gibi müzik dinletecek alet yok ipod ve iphone ile de dinledim ve hatta benim 5800 ile karşılaştırdım 5800 daha kaliteli ses veriyordu ama ses seviyesi biraz düşük kalıyordu bu modelle nokia hakikaten iyi ve kaliteli ses veren bi cihaz yapmış görünüşe göre ama her nokia konusunda yazdığım gibi bu fiyatlara asla almam yurtdışı fiyatı buysa kimbilir türkiye de ne olur. ama yorum yapan arkadaşlar sadece cihazı kamerası ile değerlendirmişler bence ses olayını atlamayın symbian bile olsa şu dediklerini hakkıyla yapıyorsa cihaz alınır ama bu paraya değil yani olmamış nokia...


    arkadaşım ses kalitesi tartısılabilir.
    ıphone ve ipod demişin hangi ıpod oldugunu belırtmemısın heralde mintonla felan kıyaslamadın. ha yok apple nano serisi ipod diyorsun galiba yanlış dusunuyorsun demektir. ya müzik dinlemedin ya da müzik kulagın yok. sakın alınma ben apple cı falan değilim. bende android kullanıcısıyım. galaxy s im var ve 5.1 desteği mevcut ben neden 5.1' i savunmuyorum. cunku müzik 5.1 de dinlenmez stereo da dinlenir. biz odyofiller müziği hi-fi den dinlemek isteriz. 5.1 filmlerde başarılı olur. zevkler ve renkler tartışılmaz ama göz var nizam var hocam yapma.
    apple bu ya. nokia 808 e gelince piyasa oyunu hani vardır ya. piyasanın değerinin üstünde satmak deyimi diye. adamlar kameredaki mpxel olayını yükseğe cekmek istiyorlar. bendeki 5 mpxel i kötülemeye calısıyor. gibi ha başkasında 41 mpxel var bende neden yok diye milleti oyuna getirmeye çalışıyor. daha düne kadar 2 mpxel çok güzelken şimdi 5 mpxel lerdeyiz. bence şu an için 5 mpxel yeterli netlik ve medya paylaşımı için ideal direk nete atmak gibi. ayrıca 4G olmayan bir cihaz a bu kadar para verileceğine daha güzeli (diğer Cihazlar) alınabilir, umarım anlatabilmişimdir.




    ben telefondan müzik dinlerken faydası olur diye düşünmüştüm ama sen denediysen haklı olabilirsin ipod touch 4. Nesil orijinal kulaklığı ile denedim iphone de 4 tü ses seviyeleri kulaklıkta baya yüksekti ama kulağımı tırmaladı son seste kısınca daha düzgün çıktı ikisinde de ama 5800 da ses çok berrak fakat ses seviyesi biraz daha yüksek olsa 10 numara olacak ben bu telefonu sesi için merak etmiştim ama eğer müzikte bi artısı olmayacaksa incelemeye bile gerek yok benim açımdan ovi market bom boş eğer akıllı telefondan bahsediyorsak kameradan değil uygulamalardan konuşmak lazım nokia bu yüzden akıllı telefon diyemez symbian lara




  • quote:

    Orijinalden alıntı: idris-tolar

    quote:

    Orijinalden alıntı: redoano

    telefonda 41 mp saçmalığın daniskası :) Megapixel fotoğrafçılar için hiç bir şey demekken nokia takmış bir mp sevdasına gidiyor. 41 mp çektiğin fotoğrafı nereye sığdıracan ki? 41 mp dedikleri 8 veya 12 mp ile çektiğin fotoğrafların boyutu büyümüş hali o kadar. Renk, karanlık ortam fotoğrafları vesaire zaten nokianın tek iyi olduğu şey son zamanlarda. Ama abartmaya gerek yok, rakipleri almış başını gibiyor nokia insanları halâ megapixel büyüterek kandırabileceğini sanıyor.


    diğer firmalar işlemci ve ram ile insanları kandırıyor ,bırak nokia da mp ile kandırsın..



    bu konuda haklısın ama en azından donanıma para veren adam işletim sistemini uzun süre güncel tutabiliyor ve uygulamalardan faydalanabiliyor kamera ise daha değişik bişey 2 yıl sonra donanımı olan adam o günün işletim sistemini kullanır ve o zamanki uygulamalardan yeniliklerden faydalanır ama kamerası olan güncelleme alamaz donanımı yeni uygulamaları calistirmaz yani aslında senin dediklerin çok doğru ama donanıma kananlar sanki daha avantajlı :)




  • sattıgı malın arkasında durmayan, git hakkını mahkemede ara diyen firmanın malını ALMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM.
  • şu çılgın nokia savunucuları kullandıkları telefonlarıda yazsalarya çok merak ediyorum. Çünkü bunları yazanların gerçek bi akıllı telefon kullandıklarını düşünmüyorum. hayatında hiç akıllı telefon kullanmamış 6300 Kullanıcıları gelmiş burada ahkam kesiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 10 Nisan 2012; 9:03:58 >
  • 16 Mp kamera ile 5 katlı bir apartmanın bir yüzünü fotografla kaplamak isteyenleri düşünmüşler. Hemde 16Gb hafızasına 10-15 tane fotograf çekebilirsin.
  • nokia sende hala adam olamadin! Bu nasıl fiyattır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quzman

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrHxor bunun 41 mp kamerası iPhone un 8 mp kamerasıyla aynı değerde.


    kapak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyPC

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci
    quote:

    Orijinalden alıntı: ProtocultureNokianın fiyat politikası hiç değişmedi ve değişmeyecek gibi. Bu fiyat nedir, SLR makine mi satıyorsun?
    Adamlar tam anlamıyla eksiksiz bir multimedya akıllı telefonu yapıyorlar sende slrmi satıyorsun diyorsun. Evet cihaz tüm telefonların slrsi. Bunun yanında eksiksiz bir multimedya cihazı vede akıllı telefon.
    Neyini savunuyorsun? Nokia para mı verdi?Netesi eksiksiz multimedya be bunun.Sen internete girmenin,video izlemenin,oyun oynamanın,NFC özelliğini yeni birşey mi sanıyorsun?Benim Galaxy S2 onların babasını yapiyor. Sende kesin Nokia vardır.


    senin galaxy s2'nden bir sene önce vardı bu saydığın özelliklerin hepsi n8'de. hemde multimedya olarak hala daha fazlası var. ses kalitesi , fotoğraf ve video kalitesi olarak s2 bir sene önce çıkan n8e yetişemez bile. bana 1080p video çekiyor diye hava atma sakın biliyoruz nasıl 1080p video çektiğini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 10 Nisan 2012; 8:45:51 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.