Şimdi Ara

Nokia 6300 İmei problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonuma imei mesajı geldi. İmei numarası yazılı olup klonlandığını ve 30 gün süre içinde kapanacağını söylüyor. Telefonun faturası olmasına rağmen aldığım yer bana telefon numaramın mesaj gelen telefona kayıt yapacağını ve tek o hat ile kullanılacağını dile getirdi. Bana bu çok saçma geldiğinden ötürü sizlerle paylaşmak istedim. Böyle bir şey var mıdır? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Evet, telefoncu arkadaşın size bahsettiklerinin tamamı doğru, şu anda uygulamada olan işlemler. Fakat "arkadaş peki bu işin doğrusu bu mudur, ne kadar saçma :) insan hakları hukuk var bu memlekette" dersen bak ona bir şey diyemem. Ama uygulama aynen adamın dediği gibi, ondan eminim.
  • Yorum için teşekkürler. Diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • Evet; ilk mesajda yazılan olay doğru.



    Türk Telekom' un sitesinde de konu ile ilgili bilgi var.

    Sorgulamada Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş cihaz olduğu sonucunu aldım/cihazıma Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olduğu gerekçesi ile yasal uyarı mesajı geldi. Cihazımı kullanamayacak mıyım?

    5809 sayılı Kanunun 57 inci maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü gereğince elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 13 Eylül 2010; 23:44:00 >




  • aynı problem bendede oldu. 6300 telefonun faturası kayıp kutusu duruyor telefon şuan kapandı ve telefoncular faturayı istiyor ne yapmam lazım açtırmak için
  • Arkadaşım faturan yoksa bişey yapamassın git bi telefoncuya açtır arkadaşımınkide böyle olmuştu 1 ay bekledi kapanti telefon sorna gitti 15 tl ye açtırdı faturan yoksa mecbur vercen bi 10-15 kağıt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.