Şimdi Ara

No bootable device insert boot disk and press any key hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopu açtığımda birden önüme "No bootable device insert boot disk and press any key" diye bir yazı geldi ve maalesef teknolojik aletler hakkında pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim No bootable device insert boot disk and press any key hatası



  • Bu hata bilgisayarda önyüklenebilir bir aygıtın olmaması durumunda gerçekleşir.Bilgisayar Harddisk, USB, DVD gibi aygıtlardan önyükleme yapabilir.Bu sayede örneğin USB üzerinden kurulan bir Windows kurulumu gerçekleştirilebilir.Eğer siz bu hatayı alıyorsanız bu aygıtlardan birinde önyükleme hatası alıyorsunuz anlamına gelir.

    no boot device available hatası nasıl çözülür?





    Çözüm1: Bilgisayarda takılı aygıtları çıkartın

    Öncelikle bilgisayarınızda takılı unuttuğunuz USB,DVD gibi cihazlar varsa bunları çıkartın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.Bilgisayarınız bu aygıtlar sebebiyle bu hatayı veriyor olabilir.



    Çözüm 2: BIOS üzerinden BOOT sıralamasını değiştirin

    Bilgisayardaki BIOS üzerinde Boot sıralaması bulunur.Boot sıralamasında hangi aygıtın öncelikli olarak önyükleme yapılması ayarlanır.Eğer Boot sıralamasında istenmeyn aygıtın ilk sırada olması ve istenilen aygıtın sıralamada olmaması bu hatayı almanıza sebep olacaktır.Bunu çözmek için BIOS a girmeli ve Boot sıralamasını değiştirmelisiniz.

    BIOS'a girmek için;

    Bilgisayarınızı kapatın.
    Bilgisayarı açarken DEL tuşuna devamlı olarak basın (Çoğu bilgisayar Del tuşu ile BIOS a girer.Bazı cihazlar farklılık gösterebilir.Bunu Google üzerinden X bilgisayar veya X anakart BIOS tuşu denilerek araştırılabilir).
    Şimdi karşınıza BIOS ekranı gelecektir.BIOS ekranında Boot sekmesine gelin.
    Boot sekmesinde Harddiskinizin görünüp görünmediğine bakın.Eğer harddiskiniz burada yoksa Harddisk Boot Priority kısmına gelin.
    Harddisk Boot Priority kısmında bilgisayarınıza takılı olan harddisklerin hangisinin varsayılan harddisk olarak atanacağı ayarı olacaktır.Buradan işletim sistemi kurulu harddiskinizi seçin.
    Şimdi Boot sekmesindeki, Boot sıralamasına Önerilen olarak
    1. sıraya DVD
    2.sıraya Harddisk
    3. sıraya USB aygıtlarını ayarların.
    Şimdi bilgisayarınız yeniden başlatıldığında 1. olarak DVD ye bakacak(DVD sürücünüzde CD/DVD yi çıkartın) ardından 2. olarak Harddiskinize bakacaktır.
    Eğer harddiskinizde işletim sistemi kurulumunda bir sorun yoksa işletim sistemi açılacak ve no boot device available hatası vermeyecektir.


    Çözüm 3: Harddiskinizin sağlam olduğundan emin olun

    Eğer BIOS üzerindeki Boot sıralamasında ve Harddisk Boot Priority kısmında harddiskinizi göremiyorsanız, bilgisayarınız Harddiskini okuyamıyor demektir.Bu durumda bilgisayarınızın içini açın ve harddiski çıkartıp(masaüstü ise farklı slota ve kablo değiştirerek) deneyin.Notebook için de sadece çıkartıp tekrar takın.Tekrar Boot sıralamasında ve Harddisk Boot Priority kısmında harddiskinizi göremezseniz harddiskiniz çalışmıyor anlamına gelecektir.Bu durumda yeni bir harddisk almaktan başka çareniz yok gibi görünüyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.