Şimdi Ara

NİYE YAZILIMCILAR HEKİMLERE GÖRE AZ ALIYORLAR AMERİKADA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    "you need to know what you would have known, had you obtained the degree. " "Üni diploması almış olsaydın bileceğin şeyleri bilmek zorundasın" demek. İyi ama bu, Google'a iş başvurusu yapabilmek için üni diplomasına sahip olmak zorundasın anlamına gelmiyor, sadece üni müfredatındaki konuları bilmelisin anlamına geliyor. Sonuç: Google bir teknoloji şirketi olarak, iş başvurusunda diploma koşulu koymuyor. Diploması olsun veya olmasın herkese mülakatta bazı özel sorular soruyor, nasıl çözdüğüne bakarak uygun eleman mısın değil misin karar veriyor yani Harvard CompSci diploması olana "sen geç" olmayana "sen dur" olayı yok. diplomalı / diplomasız herkese mülakatta çeşitli özel sorular soruyorlar ve degerlendiriyorlar. Sen istediğin kadar yaz çiz, benim demediğim şeyleri ben demişim gibi yap, Google böyle işliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Ağustos 2020; 23:33:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, cümlenin tamamini cevir turkceye :).
  • Ek bilgi olması icin. Googleda eski is arkadaşımdan rica ettim. "Lisans derecesi olmayan kaç yazilimci var, bakabilir misin?" diye. Google geneli dataya erisememis.
    Sadece kendi bulunduğu ana grubun datasına erişebilmiş. (4000+ yazilim mühendisi calisiyor o ana grupta).
    1. Yazlilim muhendislerin %95i bilgisayar mühendisliği bolumu mezunu. (Geri kalan %5in cogu, elektrik-elektronik muh, matematik vs.).
    2. yazilim mühendislerinin %65i master ya da doktora derecesine sahip.
    3. En çok adam aldıkları üniversite de Stanford Üniversitesi.
    4. Lisans diplomasi olmayan sadece 5 kisi var. (Sadece 2sini hakkında bilgi bulabilmiş. Bu 2 kisi, satin alinan baska şirketlerin calisanlari olarak gelmiş. Yani standard yoldan girmemişler şirkete. Diger 3 kisiyi bilmiyor.)


    Not 1: Bu grup biraz daha teknik oldugundan (infrastructure), oranlar Google geneline gore daha farklı olabilir.
    Not 2: Google bir şirketi satin aldiginda bile, o şirkette calisan herkesi yeniden mülakata alıyor ama standard mülakata cagirmadan oncesi elemelere takılmıyor bu adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 12 Ağustos 2020; 1:12:36 >




  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    yok yanlış biliyorsunuz hocam google için herhangi bir üniden mezun olmana gerek yok arkadaşa da sordum

    ama bilgisayar mezunlarına ağırlık veriyorlar

    sadece iş başvurusuna başvurmanız yeterli o da sanırım geçen sene boğaziçiye gelip orda yapmışlar mülakatları

    yanlış biliyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 12 Ağustos 2020; 1:44:28 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    senin bulduğun bilgilerde yanlış olduğunu düşünüyorum google un tüm verileri saklı


    hatta apple da zorunlu koşmuyor


    artık eskide kaldı lisans mezunu şartı
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    1. senin bulduğun bilgilerde yanlış olduğunu düşünüyorum
    Ben eski is arkadaşımdan (hala Googleda calisiyor) rica edip, bilgileri vermesini rica ettim ve aldigim bilgileri paylaştım. Yalan söylediğimi dusunuebilirsin. Bunun icin benim yapabileceğim hicbirsey yok. Ama senin yapabileceğin, yalan söylediğim izlenimine nerden, hangi datayı kullanarak vardigini açıklamak. Elinde istatistik varsa açıkla.

    Benim veridim verilerin bir kismini (1. ve 2, maddeyi) destekleyen, Google HRin basında calismis bir adamın (Bob See), yada Facebookda insan kaynakları mudurunun (Ambra) yazısı var surda:https://www.quora.com/What-percent-of-software-engineers-at-major-tech-companies-do-not-have-computer-science-or-related-degrees-for-example-CS-EE-CE
    (Yazilar 2014 sonundan)

    2. google un tüm verileri saklı

    Google'i Google'la uzaktan yakandan hiç bilgisi olmadan, Googleda calismis birinden daha iyi bilebileceğini iddia eden çok az insan vardır bu dünyada.Bu başlıkta 2.sini bulduk.
    Eğer google calisaniysaniz, veriler sakli degil. Çok kritik birkac sey disinda, hersey, butun tam-zamanli calisanlara açık. Google bununla unlu. Her projenin, her design documanina, her grubun, tutlan tum istatistiklerine vs. erişebiliyorsun. Hersey google-doc ta tutuluyor. Onları da, icerdeki google-search benzeri bir search engine ile arayabiliyorsun. Hatta ben mülakata girdiğimde, o sirada calisan bir arkadas, benim interview feedbacklerimi bile görmüştü. (Sonradan kapattılar bunu). Yani calisanlari, cogu bilgiye erişebiliyor.

    Googleda calisanlar çok fazla bilgiye erisebildiginden, insider-trading olmasın diye, google ceyreklik finansal bilgilerini borsayla paylasacagi zaman, bir ay oncesinden itibaren, calisanlarin Google hissesi alıp satması yasak.

    Referans:https://www.quora.com/What-are-the-restrictions-on-trading-Google-stock-as-a-Google-employee
    Google calisani Lutz Enke demis ki:
    "Googlers are only allowed to trade Google stock during defined trading windows, which are rather short periods after earning releases. This is to prevent any form of insider trading, as many Googlers have access to a lot of information."

    "as many Googlers have access to a lot of information" -> "google calisanlarinin cok fazla bilgiye erisimi var" diyor.

    Internette, hiç bilmediğin bir konuda, boyle yorum yapmak çok kolay. Tavsiyem, hakkında bilmediğin konuda, fikir belirtirken, ilk once 5 dakika zaman ayırıp, araştırman.


    3. Ben demiyorum ki, diplomasiz Google'a girmek imkansız. 100 metreyi 9.8 saniyenin altında koşmak da imkansız degil, bunu yapan birkaç insan var. Aynen lisans diplomasiz Googlea giren çok az sayıda insanin olduğu gibi. Ya da piyangoyu kazanan insanların da olduğu gibi.




  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    1.) ilk olarak kişisel bilgilerin sosyal platformlarda paylaşılması yasak

    google un istatistiklerini paylaşmam da kabul edilebilir bir davranış değil

    2.) senin paylaştığın veriler 6 yıl öncesine dayalı ama gerçeği öğrenmek istiyorsan iş alımları var orada görüşebilirsiniz


    artık daha fazla esnek davrandıklarını biliyorum lisan mezunu olmaları yeter hatta highschool olmaları bile yeterli


    zaten de çok mantıklı gözüküyor artık dönem değişti elinin altında dünyanın en iyi üniversitelerin dersleri herkese açık


    zaten diplomalı birisinin eskisi gibi çok fazla üstün ve ayrıcalıklı olacağını sanmıyorum artık o devir eskide kaldı maalesef o treni kaçırdınız

    şimdi bilgisayar mezunu iş bulamıyor onun yerine başka alandan sosyolojiden matematikten fen bilgisi öğretmenlikten bu alana yönelenler daha iyi işler bulabiliyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 12 Ağustos 2020; 2:56:49 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    niye yana ingilizce cümlenin türkçe karşılığını yazıyorsun şimdi ingilizce bilmeyen mi kaldı

    sadece ingilizceleri yazsan yeterli:)
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sadece 1.e cevap vereceğim. Ben zaten o ise alimi cok once gectim. Hiçbir veri paylaşmıyorsun. Sonra sallıyorsun.
    Ben sadece istatistik paylaştım. Kisisel bilginin tanımı bu degil. Google calisanlarina, bu konuda (kisisel verilerin kullanımı, nasıl GDPR yasalarina uyumlu olursun vs) diye eğitim veriliyor. Bu istatistikler kisisel veriler degil. (Kisisel verilerde bile, "50'den fazla kisinin datalarından istatistik çıkararirsan, bu yasalara uyumlu davranmış olursun, avukatlarımız sizi savunabilir" diyorlar.) Zaten öyle olsa, 2014 den paylastigim verileri, Google calisanlari (HR'in basindaki adam) paylaşmazdı. Yani direk o adamın yaptigi seni curutuyor.

    Bir de, google kendisi zaten, direk irk (yani eğitimden daha da hassas konularda) istatistikleri paylaşıyor. (https://static.googleusercontent.com/media/diversity.google/en//static/pdf/Google_Diversity_annual_report_2018.pdf). Bilmediğin konularda sallamaya devam et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 12 Ağustos 2020; 3:37:2 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam anladım trolsun :). Onunde eğilip, önünden çekiliyorum :). Takdirlerimi sunuyorum :). 6 ay sonra turkiyeye tasiniyorum. 6 ay sonra hatırlat, unutturma, sana cay kahve ısmarlarım.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Boğaziçinde gelip mülakat yapmış dediğiniz bilg müh olan değildir, belki TR deki ofis ( trdeki ofiste sanırım bilg müh vb yok, pazarlama veya yöneticiler oluyor) için yapmışlardır ama global için yapmıyorlar. Google EU dan Gelip google ı anlatıp mülakat nasıl oluyor demosu yapıyorlar. Sonra mock phone interview hakkı gibi bir şeyler alabiliyorsun. Ama yine sitesinden normal şekilde başvurmak gerekiyor.
    Bu sene kampüse gelmediler google tr ofisinde yaptılar. önceki sene gelmişlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    "ben eski iş arkadaşıma sordum o böyle dedi" ler ile olmaz. belge, kaynak göstermelisin fakat senin mesajda link bile yok.

    Ayrıca tüm belgesiz kaynaksız şeylerin doğru olsa bile dediğim şeyi geçersizleştirmiyor. Google eleman ararken üni diplomasını koşul olarak koymuyor. Bunu 10 kez söylemiştim 11. 12. kez oldu. Sanıtım 20 kez söylense yine anlamayacaksınız cunku anlamak işinize gelmiyor :)

    Bir diger problem: Bu konu altında, tartışmaya devam etmeniz. Bu tartışmanın yeri
    https://forum.donanimhaber.com/yazilimci-arkadaslar-su-kardesinize-yardim-edin-universite-tercihi-hakkinda--144831164-4
    konusudur. Bir tartışmayı çeşitli bahaneler ile başka konulara taşıyınca doğru veya haklı olmuyorsunuz sadece forumu karıştırmış oluyorsunuz.

    Her tartışmayı, ait olduğu konu altında yapılması dileğiyle...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen Ilk once google calisaninin verdigin cumlesini turkceye cevir. Ondan sonra konusabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    yoo bunlar gerçekler


    sizn verilerr eskide kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 12 Ağustos 2020; 16:20:17 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    ankaraya bekleriz seve seve sizi de ağırlarım başımızın üstünde yeriniz var

    piyasadan da konuşuruz benim için mutluluk olur
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    How can I prepare myself to be a software engineer at Google without a CS degree?
    sorusuna
    2012'de Google'da çalışanı şöyle başlamış:
    You don’t actually need a degree.

    sanırım uzun cevirilere gerek yok.

    Forumdaki yorumlarda da haberlerde de ve sorulara yanıtlarda da ilk tümce en önemlidir. İlk tümce niyet belirtir ayrıca. Link verdiğin kişi Mac OS X 'in kernel kodlarının %6 sını yazmış, oldukça deneyimli bi SWE, başka ne yazmasını bekliyorsun.

    Bu arada yanıt 6.Mart.2017 de verilmiş. diger Quora sorusu 2014. Son yıllarda cok şey değişti. Değişimin farkında değilsin, orası belli.

    https://codelabs.developers.google.com/codelabs/cloud-tensorflow-mnist

    TensorFlow, Keras and deep learning, without a PhD

    Gördüğün gibi, Deep Learning konularını diplomasız kişilere öğretme çabası içinde Google.

    Aynı Google $100'a TensowFlow testi de düzenliyor, 5 saatlik test, geçene Google tarafından imzalı TF Sertifikası veriliyor. Bu gelişmeler standart diplomanın değişmeye başladığını gösteriyor. Artık 2000'lerde değiliz. Değiştirin artık şu kafayı :

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bölüme her girdiğimde şu konunun kafada olmadı midemi bulandırmaya başladı artık. Hekimlerin daha az kazandığı aynı sektör/çalışan oranına sahip başka bir sektör mü var? 4 sayfa bunu mu tartıştınız?
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    bakarsan anlarsın 1-2 cevap böyleydi

    diğer tüm cevalar google da işe alım için üniversite mezunu şart mı şart değil mi

    2-3 sayfadır bunu tartışıyorlar
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/yazilimci-arkadaslar-su-kardesinize-yardim-edin-universite-tercihi-hakkinda--144831164-4

    daki tartışmayı buraya taşıyan mghfreud 'a söylemelisiniz bunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam anladım trolsun :). Onunde eğilip, önünden çekiliyorum :). Takdirlerimi sunuyorum :). 6 ay sonra turkiyeye tasiniyorum. 6 ay sonra hatırlat, unutturma, sana cay kahve ısmarlarım.
    Ha nihayet Trol olduğunu anladın Bir de hocam diyorsun ya...

    Adamı (Ankaratıplı) uyarmama rağmen halen ilkokul çocuğundan beter yazı yazıyor. Bu kişinin düzgün bir eğitim almış olma ihtimali yok. Tıp hayali kuran ancak gerçekleştiremeyen o yüzden de farklı bir hayale soyunan bir ergen bence.
    Bu kişiye cevap yazmayın artık.

    Diğer Google konusunda da şöyle diyelim: Mülakata/elemelere herkes girebilir, doğrusu da budur zaten. Ancak bu elemeleri işe gerçekten hakim olmayanların geçebilmeleri pek mümkün değildir! O yüzden ciddi mühendislik eğitimi almadan bunları başarabilen az sayıda istisna vardır ve bu asıl kaideyi bozmaz elbette. Google ve diğer ciddi firmalar bu istisnaları da yakalamak isterler. Akıllıca ve doğru bir davranış.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.