Şimdi Ara

Nissan Qashqai Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Forumda aracımızın modeli ile ilgili derli toplu bilginin olduğu bir başlık ne yazık ki bulamadım. Bu başlık altında araçlarımızın her türlü detayını paylaşabileceğimizi düşünüyorum. Buradaki bilgiler hem bize hem de bu aracı almak isteyecek arkadaşlara ışık tutacaktır.

    Benim aracım 2017 model makyajlı kasa 1.2 DIG-T Sky Pack otomatik vites Qashqai. Aracımın genel olarak performansından memnunum. Derseniz ki gaza bastığım an kaçla gidersem gideyim tepki versin, sırtımı koltuga yapıştırsın o zaman yanlış adrestesiniz. Sizin bakmanız gereken Qashqai 1.3 DIG-T versiyonu. Hem beygir hem de tork açısından çok daha tatmin edicidir.

    Aracın yakıt tüketimi olarak; karma tüketimde şuan 7.8lt/100km. Ancak şehiriçi 9lt/100km rahatlıkla görülebiliyor.

    Genel olarak memnun olmakla birlikte aracın amortisör ve müzik sistemi beni pek memnun etmedi. Amortisör yeteri kadar darbeyi emmediğinden dolayı sarsıntıyı içe aktarıyor ve bu da trim sesini fazlalaştıran bir sonuç doğuruyor. Zaten iç malzeme kalitesi yüksek seviyede olmadığından dolayı bunu birkaç kendimce yöntemle bertaraf etmeye çalıştım.

    Bunlardan ilki kapıdan ve göğüsten gelen trim seslerinin kesilmesiydi. Bunun icin Würth Silikon sprey kullandım. Mucize gibi bir şey ama zamanla etkisi geçiyor her 6 ayda bir kullanmayı öneriyorlar. Kapı ve göğüs yanında kapı fitilleri ve emniyet kemerine de sıkın çok iyi iş görüyor oralarda da. Aman hızınızı alıp göğüse sıkıp silmeye kalkarsanız göğüsü aşırı parlatmış olursunuz bu da cama aşırı yansıma yapıp görüş netliğinizi bozar. Bu arada göğüsün cama yansımasından rahatsiz oluyorsanız polaroid herhangi bir gözlük sizin işinizi görecektir.

    Gelelim ikinci konuya o da kapı kenar gözleri, kol dayama içi ve torpido gözü. Tamamı sert plastik olan bu yüzeylere koyduğunuz herhangi bir parça titreşimle birlikte size ses olarak geri dönüyor. Bunun için internette araştırma yaparken bir ürün dikkatimi çekti. Qashqai konfor seti yazarsanız karşınıza çıkıyor. Ben bu ürünü iş yerime yakın olduğu için firmaya direkt gidip aldim ama siz internetten de sipariş verebilirsiniz. Uygulamasi yaklaşık 1 saatimi aldı ama gayet başarılı ve beklentimin üzerinde bir sonuç elde ettiğimi söyleyebilirim. Bu iki ürünün maliyeti toplamda 210 lira tuttu.

    Aracımı ikinci el aldigim icin iç detaylı temizliğini Autoclinic'te Ehad ustaya yaptırdım. İşini çok düzgün yapan çok beyefendi çok iyi bir insan. Gün boyunca sadece 1 araç alıyor ve bu bile bir araçla ne kadar uğraştığının somut göstergesi. Ehad Ustan'nın telefon bilgisini mesaj atan arkadaşlarla severek paylaşabilirim.

    Gelelim diğer işlere aracın sis farının hemen üzerinde daha üst paketlerde olan ama skypack te olmayan mat gri tampon kaşı detayı var. İnternette bunun parlak paslanmaz çelik olanından satıyorlar ilk başta tereddüt etmeme rağmen aldığım ürün araca mat griden daha çok yakışmış durumda. Ürünle ilgili ufak bir nokta araştırırken kullanıcı yorumları bazı ürünlerin yerine tam oturmadığı yönündeydi. Benim aldigim ürün birebir yerine oturdu. N11 üzerinden TeknaGaraj isimli satıcıdan aldım. O da yaklaşık olarak 145 lira tuttu. Gereksiz gibi gelebilir ama kesinlikle değer arkadaşlar.

    Anahtar kısmının ise, pillerini 2032 pil ile değiştirdim. Sakın anahtarcılara götürüp yüksek bedeller vermeyin evde 5 liraya kendiniz değiştirebilirsiniz. Anahtarın içi tamam, üst kısmında da anahtarın çizilmemesi ve dokunduğumda yumuşaklık veren hissi benim hoşuma gidiyor bu nedenle Hepsiburada da KRC isimli satıcının sattığı silikon kılıftan aldim. Bir kaç başka yerden daha sipariş ettiğim ürünler içindeki en iyisi bu urun. Onun da yaklaşık tutarı 27 lira.

    Aracın silecekleri de ses yapıyordu. Onlar icin de silbak marka sileceklerden sipariş ettim hem yerli üretim hem de bosch aerotwinin yaklasik 3te 1 fiyatına olması bunların yanında da gayet sessiz ve iyi temizliyor olması bu ürünü seçmeme neden oldu.

    En basta aracın ses sistemi demiştim. Ses sistemi gibi multimedya ekranı da gayet demode. Yazılım güncelleyerek bir üst noktaya taşıyamazsınız ancak harita güncellemesi yapılabiliyor. Bunu serviste yaptırırsanız baya bir bedel ancak internette biraz araştırınca bunu 200 lira gibi bir bedelle yapılabileceğini öğreniyorsunuz. Ben navigasyonu telefonumdan kullandığım icin bu güncellemeyi yaptırmaya gerek duymadım.


    Şimdilik benden bu kadar ekleme yapar buradan birbirimize destek olursak çok mutlu olurum.

    Herkese sağlık diliyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.