Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.719.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aranızda bu aracı lpg ile kullanıpta kat iptali yaptıran varmı veya bu katalizör yüzünden aracı problem çıkaran?Geçen İzmir Karakaşlar servise gittim araç lpg ile kullanılıyorsa mutlaka kat iptali yaptırmalısınız yoksa o parça yüzünden büyük problem yaşarsınız dediler.Bir iki yerde daha araştırdım doğruymuş mutlaka kat iptali yaptırın dediler.Muayeneye girerken tabi tekrar takılıp sökülmesi gerekiyormuş.Katalizörün dışında ince seramik gibi bir tabaka varmış araç lpg de daha çok ısınacağı için o parçayı zamanla eritip kırılmasına sebep olurmuş sonra kırılınca dağılan parçalar silindire falan büyük zarar verirmiş büyük masraf diyolar kısaca.Şimdi ben bu katalizörü boşalttırayımmı yoksa bile bile aracı böyle kullanmaya devammı edeyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celtic_frost

    Benim sorunum kırılan anteni.


    Maalesef ben de aynı sorundan muzdaribim. Antenin bağlantı yeri kırıldı. Yalnız ben hiç bir arabada Almera'nın ki kadar uzun bir anten görmedim...
  • arkadaşlar almeralara hangi tim lpg kiti daha uygun.Birde bujileri değiştirmem gerekiyor hangi marka buji tavsiye edersiniz SAYGILAR
  • KULAKLIKCI ve bitirgic arkadaşlara özellikler teşekkür ederim ilginiz için.
    Yakında alacağım nasipse... Ya karar vermek ne kadar zor bu konuda.
    Her kafadan bir ses çıkıyor. yok ford focus yok megan yok civic... BİLMEMEK KADAR ZOR BİR ŞEY YOK...
    Arabadan çok iyi anlamayınca sadece bütçe ve konfora bakmak zorunda kalıyorum.
    İnceledim arabada yok yok, sordum japon yaparsa incelemeye bile gerek yok süper araba, eh son olarak ta bütçeye en uygun olanda FİYAT/PERFORMANS olarak tek seçenek kalıyor oda ALMERA 1.5 TEKNA HB
    Arkadaşlar kafama takılan tek şey kalıyor o da piyasasının çok dar olması. istediğin zaman arabayı elinden çıkraramamak kalıyor.
    Neyse halen yorumlarınıza ihitiyacım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuazist

    KULAKLIKCI ve bitirgic arkadaşlara özellikler teşekkür ederim ilginiz için.
    Yakında alacağım nasipse... Ya karar vermek ne kadar zor bu konuda.
    Her kafadan bir ses çıkıyor. yok ford focus yok megan yok civic... BİLMEMEK KADAR ZOR BİR ŞEY YOK...
    Arabadan çok iyi anlamayınca sadece bütçe ve konfora bakmak zorunda kalıyorum.
    İnceledim arabada yok yok, sordum japon yaparsa incelemeye bile gerek yok süper araba, eh son olarak ta bütçeye en uygun olanda FİYAT/PERFORMANS olarak tek seçenek kalıyor oda ALMERA 1.5 TEKNA HB
    Arkadaşlar kafama takılan tek şey kalıyor o da piyasasının çok dar olması. istediğin zaman arabayı elinden çıkraramamak kalıyor.
    Neyse halen yorumlarınıza ihitiyacım var.


    ben teşekkür ederim şahsım adına, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    Almera sedan'ı satıp, megane sedan alan bir arkadaş ile konuşmuştum. Konfor olarak megane'ın daha iyi olduğunu ancak servis, performans ve ÖZELLİKLE YOL TUTUŞ açısından almera'yı çok aradığını söylemişti.
    Bu araçlar arasında bence megane ve almera arasında değilde, civic ve almera arasında ciddi ciddi düşünülebilir.
    Onda da şöyle bişey var, aynı fiyata ya 2004 nissan ya da 2000 civic falan alınıyor sanırım. Yani almeranın burada da model yılı olarak ciddi bir üstünlüğü söz konusu.
    Tek endişem, Makyajlanmış almeralarda renault'un parmağı olması.. 2000-2001-2002 almera alıyor olsanız gözünüz kapalı alın diyeceğim, ancak makyajlı kasalarda işçilik kalitesinin 2000-2001-2002'den daha kötü olduğunu duymuştum. Makyajlı kasanın da donanım olarak bir üstünlüğü söz konusu orada. Servis açısından zaten herhangi bir sorun olmaz. İstanbul'da iseniz özellikle Çobançeşme'deki Nissan Kuzey şubesini şiddetle tavsiye edebilirim. Hertürlü çalışanı çok ilgili ve müşteriye önem veriyorlar.

    İkinci el olayı da, biraz şansa bağlı diye düşünüyorum.
    Mesela beyaz almerayı çok rahat elden çıkarırsınız, çünkü sayısı gerçekten çok az. Şu sahibinden.com'daki makyajlı kasa almerayı çok düşünmüştüm bir aralar fakat yurtdışına gideceğim yakında, ve alırsam o aracı annem kullanıcak genelde. O yüzden böyle bir değişikliğe gitmedim. TR'de kalıyor olsam o araç sahibinden.com'da aylarca duruyor olmazdı.

    Sonuç olarak, almeranın TEK sıkıntısı bence 2.eli.. Onda da biraz fazla yere ilan vererek, biraz da renk konusundan şansın yaver gitmesiyle rahat bir şekilde satılabileceğini düşünüyorum. Yazacağınız fiyatın da etkisi oldukça büyük tabi..




  • ben teşekkür ederim elimizden bir şey geldiyse ne mutlu:)
    almera gerçekten donanım fiyat olarak alacağınız en uygun araçtır.Fakat ikinci elinde sıkıntı yaşayabilirsiniz.Servis konusunda İstanbul'da isenin sorun olmaz hem özel hem de yetkili servis sayısı oldukça fazladır.Parça bulmada da zorluk çekmezsiniz.İyice araştırın bakın o şekilde araç alın bazı kişiler ben uzun süre binerim ikinci el sorun olmaz der bazı kişilerde ben sürekli satarım yada sıkıştığımda hemen elimden çıkartmalıyım der o zaman almera sorun olur megane bu konuda sizi üzmez hemen satabilirsiniz.İhtiyaçları ve koşullarınızı gözden geçirip ona göre araç seçimi yapmanızı tavsiye ederim.
    Herkese kazasız sürüşler dilerim.
  • Arkadaslar pazar gunu bulundugum sehirde satilik olan almera htcback lerden birini deneme surusu icin kullandım.yanimda esimde vardi.kullanirken yuzunde beliren mutluluk ve zevk ifadesini gormeliydin diyor.Bu zamana kadar opel in her bir arabasini,fordun her bir arabasini kullanmistim.ancak bu kadar yumusak vitesli,direksiyonlu ve huzurlu bir surus saglayan bir arac hatirlamiyorum.belki abarttim ama gercekten cok cok guzel ve zevkliydi,bende guven ve konfor duygusu yasatti.14.750 ye dustu ama otomatik olsaydi super olurdu.esimle beraber kullanmak istiyoruz cunku.ilk defa almera kullandim ve otomatik bulana kadar da arastiracagim.tabiiki kendi araciminda satilmasi yada takas imkaninin olmasi lazim...Vay anasini hic bu kadar etkilenecegimi dusunmemistim...Almera sahibi olan arkadaslar,Allah sizlere kaza bela vermeden araclarinizin zevk-i sefasini sürmek nasip etsin.Uygun vakitte de beni Almera HB sahibi yapsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manager79


    quote:

    Orijinalden alıntı: bayberdi

    selamun aleyküm. yaklşık 6 aydır 2004 nissan almera kullnıyorum..hava akış metrede sıkıntı yaşıyorum... bi temizletmiştim çalışıyodu. yine eksozdan su atıyo...sanırım yine bozuldu çıkmacılarda 300-500 arası fiyat istiyorlar...ne dersiniz nasıl karar vereyim. çıkmaya güvenemiyorum. orjinali çok pahalı yan sanayi taktırma diyorlar.


    :)

    Demek çıkmasına 300-500 TL istiyorlar..

    Yetkili servislerde parça fiyatlarını yazayım isterseniz..


    Komple Debimetre, 651,58 TL (22680-7J600)

    Sadece Sensör Kısmı 344,74 TL (22680-6N21A)

    Fiyatlara KDV dahildir..

    Ayrıca üç kuruş için, yan sanayi hava filitresi kullanmayınız. Yan sanayi hava filitresi bu arızaların ana sebebidir.

    Saygılar



    Selamlar,
    ALmera 2005 HB arka fren balatalar ne kadar acaba ??




  • Selamlar,
    be yan sanayi almıştım trw lucas marka arka balatalar 35 ön balatalar 50



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitirgic -- 10 Mayıs 2010; 22:13:17 >
  • S.a arkadaşlar bende 1 ay önce 2005 70000 km de almera tekna alarak katıldım aranızda olak güzel clio alacağım fiyata 16750 tl ye + 7 tane özellliği olan bir araç aldım aklımı seveyim bu rakamlara alabiliceğiniz en iiyi araç diğer japonların yanına yaklaşmak mümkün değil aranızda olmak güzel hayırlı akşamlar.
  • Aramıza hoşgeldin kadirceki . Almeran hayırlı olsun ,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
  • hoşbulduk redlock rabbim herkeze kaza bela vermesin .

    Arkadaşlar almeralar (tekna)larda kafama takılan bişey var aracı alırken ESP var demişlerdi netteki ilanları araştırdım bazıları var bazıları yok yazmış aracın göstergelerinde ESP OFF ışığı var fakat bu ışık ilk çalışmada yanmıyor kullanım kılavuzunada baktım ESP yi kapatmak için ESP OFF düğmesine basın diyor ama öyle bir düğme göremedim ben yardımcı olurmusunuz,teknalarda ESP varmı yokmu?yardımcı olandanda olmayandanda ALLAH RAZI OLSUN hayırlı günler.
  • Ya arkadaşlar bu isimlerin altında yazan ER ONBAŞI neyin nesi ben askerde ÇAVUŞTUM haberim olmadan pırpırlarımı söktürdük acaba :)))
  • hayırlı olsun araban kadirceki aramıza hoş geldin
    bu er onbaşı hikayesi attığın mesaj sayısına göre mesajın arttıkça rütbe alıyorsun:)
    ESP olayına gelince servise sordum olmadığını söylediler bende ilk aldığımda merak etmiştim ama yokmuş:(
    kullanma kılavuzu sadece almera için değil nissanın diğer modellerinide kapsıyor.Genel bir kılavuz olduğunu biliyorum.Ayrıca ayna ayar düğmesinin yanında bir boşluk var düğme yeri gibi ama düğme yok o yer ESP on-off düğmesi imiş ama bizim araçlarda o düğmede yok.
    Kazasız sürüşler dilerim
  • ESP olayı malesef bizim Türkiyedeki modellerde yok.
    Ayrıca bizim torpido ekranında yol bilgisayarı, klima ve müzik kumandası var, Avrupa modellerinde Nevigasyon varmış. :(
  • Benim Almerada ön camlar yarım açıkken cukurlardan geçince tıkırtı yapıyor , yarım açık derken dört parmak civarında kastediyorum
    Servise gösterdim genel sorun gibi bişeyler dedi. Cam tutucularını değişrisek yine yapar dediler, sanırım bu almeranın genel sorunuymuş.
    Sizin araçlarda da bu olay varmı?
    Nasıl çözebiliriz bu olayı?
  • evet cam sorunu almeraların genel sorunu serviste değiştiriyorlar ama yine yapıyor forumlarda bende çok araştırdım sorunu çözdük diyen de var çözemedik diyende ben bir kere serviste yaptırdım 1-2 ay yapmadı sonra yine yaptı halada devam ediyor artık umursamıyorum:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitirgic

    evet cam sorunu almeraların genel sorunu serviste değiştiriyorlar ama yine yapıyor forumlarda bende çok araştırdım sorunu çözdük diyen de var çözemedik diyende ben bir kere serviste yaptırdım 1-2 ay yapmadı sonra yine yaptı halada devam ediyor artık umursamıyorum:)




    Teşekkürler...
  • Arkadaşlar aşağıda yazdıklarımı otomotiv genel bölümünde de yazmıştım burada da yazmak istedm.. Ayrıca 2000 ve üstü primeralara da bakıyordm fakat almera daha cazip geldi kaç haftadır gitmediğim oto pazarı kalmadı gönlüme göre bir şey bulamadm ..

    Arkadaşlar uzun süredir otomobil arıyorum kafamda birçok seçenek vardı almera da bunlardan biriydi ancak yorumları okuyarak ve bundan öte kişisel olark mesajlaştığım kişilerin söylemleri doğrultusunda seçeneğimi focus olarak belirledim ancak istediğim fiyat aralığında piyasada tamam budur diyebileceğim bir araç bulamadm 2000 ghia bakıyordum.. Bir tane bulmuştum tam ekspertiz için bakmaya gidecektim ki kazasız denen araç 4000tl hasarlı çıktı bu doğrultuda eski seçeneklerimi de gözden geçirmeye karar verdm bunların başında da her ne kadar konuştuğum kişiler motorun kasasına göre yetersiz olabileceği ve yakıt tüketimi konusuna değinseler de daha detaylı bilgi almak istiyorum yakıt tüketimi benm için önemli aldığımda büyük ihtimalle lpg de taktıracağım fakat benzinliyken emsallerine göre durumu nedir? Parçalar biraz pahalı deniliyor ancak birçok kişiden de rutin bakımları haricinde servise uğramadıklarını duydum..
    Aslında max. 15000 tl civarı bir araç bakıyordm fakat focus merakı biraz daha zorlattı bütçeyi bu araç için de biraz zorlanabilir gibi geliyor yalnız bütçe dahilinde bulabilirsem çok daha iyi olur...
    netten kaç haftadır ilanlara bakıyorum almera 2000 2001 modeller var bunların piyasa fiyatları takriben nedir çok ucuza kaçıp hatalı bir araç almak istemiyorum ve pek tabiki piyasa üstü olmaması lazım.. luxury - comfort - tekna - visia gibi modeller var sanırım luxury en donanımlısı siz hangisini önerirsiniz? tam hatırlamıyorm bir modelin diğerlerine oranla yakıt tüketiminin düşük olduğunu belirtmişti çok fark olabiliyor mu?
    özetle beni çok uğraştırmaması, servise de yolumuz düştüğünde yolunmamak, yakıt tüketimi, donanım kriterlerinde tavsiye eder misiniz?




  • arkadaşlar merhabalar bende 2001 model 1.8 otomotik vites lux var. 80.000 bakımını yaptırdım.fakat bakıma yapan usta benzin filtresini yerini bulamadı.
    Sizlere sorum benzim filtresi bu araçlarda varmı eğer varsa yerini tam olarak bana tarfi ederseniz çok memnun olarak SAYGILAR
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.