Şimdi Ara

Nintendo Switch Ekran Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Switch cihazımı Haziran 2018'de Almanya'da almıştım. Bir süredir kullanmıyordum ancak yakın zamanda Pokemon Sword için breeding yapmaya başladım ve ekranda sıkıntılar çıkmaya başladı. İşlevsellik açısından bir sorun olmasa da ekran parlaklığı kendiliğinden hızlıca yanıp sönmeye başladı ve bu beni tedirgin etti. Nette biraz araştırma yaptım ancak bir şey bulamadım. Screen Flickering diye bir sıkıntı gördüm ancak benim cihazımda ekranda çizgiler görülmüyor.

    Kısaca:

    Ekran parlaklığı bazen kendi kendine defalarca artıp azalıyor ama bu çok hızlı oluyor.

    Nasıl bu sorunu giderebilirim?
    Bu sorunu yaşayan var mı?
    Nasıl çözdünüz?
    Tamire verecek olursam nereye vermeliyim?
    Vermeden önce kayıtlarımı yedeklemeli miyim? (oyunlarımı sd karta yükledim)

    Şimdiden teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betaski -- 26 Mayıs 2020; 15:53:34 >



  • Muhtemelen ışık algılama sensörünüz ile ilgili bir problem var. Otomatik aydınlatmayı kapatın ve ekran parlaklık ayarını kendiniz manuel olarak ayarlayın. Home butonuna bir kaç saniye basılı tuttuğunuzda bu dediğim yere hızlıca ulaşabilirsiniz. Daha önce böyle bir arıza ile karşılaşmadım maalesef. Işık algılama sensörü üzerine dikkatlice bakın, belki bir leke veya kırılma gibi bir şey bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına sebep oluyordur.

    Işık algılama sensörünün görevi; ortamdaki ışığı algılayarak ekrana doğru orantılı aydınlatmayı verir. Eğer çok güneşli bir ortamda iseniz Switch otomatik olarak ekran aydınlatmasını yükseltir ve böylece ekranınızı kolayca görebilirsiniz. Karanlık ortamlarda ise tam tersidir, ortam zaten karanlık olduğu için ekran aydınlatması otomatik olarak azaltılır ve gereğinden fazla pil tüketimini önlemiş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.