Şimdi Ara

Nikon P500 vs Sony HX100V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu iki makine arasında kaldım, bütçem 1300, profesyonel takılmıyorum, önceden casio exilim z1000 kullanıyordum eve hırsız girip çalınca yeni bi makine almak zorunda kaldım, zoom benim için önemli ama fotograf kaliteside çok önemli bide makro mod performasıyla gece çekimi, tripod da alacağım yanında bir de kingston 32gb class 10 hafıza kartı, ustalardan ve kullananlardan tavsiye bekliyorum



  • Hiç bu 2 makinanın çekilmiş fotoğraflarını 1'e 1 boyutta gördünüz mü, incelediniz mi acaba ?
    *
    Nikon P500 fotoğrafları :
    http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_p500_review/sample_images/
    -
    Sony dsc hx100v fotoğrafları :
    http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx100v_review/sample_images/
    -
    Eğer özellikle yüksek zum takıntınız yok ise Panasonic LX5 , Canon G12 ve hatta 1300 liraya bazı giriş seviyesi D-SLR'lar bile alınabilir. Burada almak için sorduğunuz her iki makinadan çok daha iyi fotoğraf kalitesi sunar bunlar size.




  • Canoc g12 bi kaç yerde daha tavsiye ettiler ama pek içime sinmedi açıkçası birde fuji hs20 dediler ama yabancı forumlarda sony çok övülmüş yerli forumlarda da hem sony hem nikon iyi diye geçiyor bu modelleri için, şimdilik dslr düşünmüyorum çünkü daha başlangıç seviyesindeyim
  • Başlangıç seviyesinde olmak 1300 lira + 1-3 yıl kayıp + DSLR yada micro4/3 alacak kadar zengin kılıyor ise sizi bilemem orasını tabi :)
    1300 lira maximum limitiniz belki ama ne Nikon P500'ün , ne Sony dsc hx100v'nin , ne de HS20'nin (ki aman diyim bundan direk kaçın) fotoğraflar bir G12, LX5, hele hele mesela Olympus pen e-pl1'in, hatta Nikon D3100'ün kit lensleri ile çekeceği fotoğrafların yanından geçemezler. Sony sınıfı içinde övgü alıyor evet ama dikkat edin sınıfı içinde !..
    -
    Mesela
    http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=NIKON-D3100-Digital-Camera-1855mm-VR-Lens-Kit&auction_id=855416




  • @ djmajere, bence dediğiniz makinelere para verilmez jiddi hocamın da dediği gibi lx3 g12 gibi kompakt makine alın ya da m43, dslr alın giriş için Canon 1100d düşünebilirsiniz veya d5000 nedense d3100ü bi türlü beğenemedim
  • G serisi alınacaksa benim tavsiyem G12 yerine G11 yada G10 alınması yönünde.

    Bodylerde kullanılan malzemeler açısından arada ciddi farklar var. Elinize aldığınızda bile anlıyorsunuz.

    Aradığınız özellikleri size sunabilecek en iyi makineler premium compact denilen makineler.

    Arkadaşlar DSLR önermişler fakat DSLR makineyi kit lensle kullanacak olursanız (ki şimdilik öyle görünüyor) sizi tatmin etmeyecektir. Ne macro konusunda nede zoom vb. konularda.

    Canon G11 - Canon S95 - Olympus XZ-1 iyi alternatifler olabilir. Yada Fujifilm S200Exr da gayet iyidir.
  • Daha önce de sormuştum, yanıt alamadım, yakalamışken tekrar sorayım: G12 body'sinde G11'e nazaran ne gibi bir zayıflık mevcut? Tamamen aynı body gibi görünmekte.
  • @NovariX
    Haklısınız, size katılıyorum. Ben 1300 liraya d-slr da var onu belirtmek istedim. Bir de kit lens ile de olsa elbet sınırlayıcıdır ama misal olarak yazdığım Nikon D3100'ün iso başarımına, fotoğraf kalitesine ve sunduğu özelliklere bakılır ise hepsinden iyidir diye de bir düşünsün dedim arkadaşımız. Bir de eğer fotoğrafçılık hobisi hoşuna gidiyor ise er-geç D-SLR alacaktır diye tahmin ediyorum, bu m4/3 mü olur d-slr mi olur bilemem ileriki yıllardaki gelişmelere göre fakat bazen kendimize haksızlık ediyormuşuz gibime geliyor. Şöyle ki "Başlangıç seviyesindeyim, pek bir şey bilmiyorum v.s." şeklinde düşünüp d-slr sınıfından bir makina almaya uzak koyuyoruz kendimizi. 6 senelik dijital fotoğraf mazimde (ki eminim çok kısa bir süreçtir) kendime ait 2 compact kullandım ve arkadaşların ağabeyimin-kardeşimin compact'larını zaman zaman kullandım ve bugün m4/3 pen e-pl1 kullanıp da eski fotoğraf arşivlerime baktığımda diyorum ki bir daha asla dönemeyeceğim zamanlarda 'anı' laştırdığım o zamanları, o hallerimi, o hallerimizi neden daha iyi makinalarla fotoğraflamamışım !? Tabi bazen maddi durum insanın yaşam sürecinde birşeyleri illa ki ertelemesine sebep oluyor. Bu ayrı, maddi olarak imkanı olup da kendisine haksızlık etmekten bahsediyorum. :)
    -
    Bu arada Olympus XZ-1'i ilk kez elime alıp varlığını hissettim dün. Tipi, lensi, ağırlığı falan çok hoş geldi bana ama şarjı yok idi menüleri v.s. kullanımını test edemedim.




  • Fikirleriniz için teşekkürler ama dslr düşünmüyorum, sadece hobi olarak foto çekiyorum ilerisini şimdilik düşünmüyorum, 1300-1500 arası bir bütçeniz olsa ve biraz zoom merakınız varsa hangisini alırdınız? dslr benzeri, foto kalitesi iyi bir makine, leica vlux 2 de seçenekler arasında olabilir ama o biraz eski galiba?

    Bir de belki nikon d3100 alabilirim, yeni başlayanlar için ideal yazıyor her yerde ama bilemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjMaJeRe -- 29 Haziran 2011; 19:32:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.