Şimdi Ara

Nikon D3500 + 18-55 : 2.300 TL. Resmi distribütör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba uzun zamandır foruma giremedim. Ondan çektiğim fotoğrafları sizlerle paylasamadim. İş ve aile nedeniyle çok fotograf çekme fırsatım olmadı ama artık haftada bir günümü ayırıyorum. Öncelikle bir kaç sorum var
    1- 18-55 lens düşmanlığı neden var ben gayet memnunum
    2- Bodyyi her kullanım sonrası ayırıyorum temizliyorum diye kızıyorlar zaten tek lensin var bir Dursun diyorlar sizin düşünceniz nedir?
    3- ileride daha iyi bir fotoğraf makinesi almak istesem DSLR mi yoksa aynasız mi almak gerekir. Gerçi aynasız fiyatları düşününce bu 5-10 yıl bu makineyi kullanmak daha iyi. Gerçi şu anlık işimi fazlasiyla görüyor. İçimden bir Ara güler çıkacağını düşünmüyorum ancak bunu alacağına bir bu kadar ekleyip aynasız alsaydın DSLR çöp neden Canon varken Nikon tepkileri biraz yıldırdi. Benim memnuniyetim onlar için pek yeterli olmuyor nedense

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutcan.57

    Merhaba uzun zamandır foruma giremedim. Ondan çektiğim fotoğrafları sizlerle paylasamadim. İş ve aile nedeniyle çok fotograf çekme fırsatım olmadı ama artık haftada bir günümü ayırıyorum. Öncelikle bir kaç sorum var
    1- 18-55 lens düşmanlığı neden var ben gayet memnunum
    2- Bodyyi her kullanım sonrası ayırıyorum temizliyorum diye kızıyorlar zaten tek lensin var bir Dursun diyorlar sizin düşünceniz nedir?
    3- ileride daha iyi bir fotoğraf makinesi almak istesem DSLR mi yoksa aynasız mi almak gerekir. Gerçi aynasız fiyatları düşününce bu 5-10 yıl bu makineyi kullanmak daha iyi. Gerçi şu anlık işimi fazlasiyla görüyor. İçimden bir Ara güler çıkacağını düşünmüyorum ancak bunu alacağına bir bu kadar ekleyip aynasız alsaydın DSLR çöp neden Canon varken Nikon tepkileri biraz yıldırdi. Benim memnuniyetim onlar için pek yeterli olmuyor nedense
    1. Düşmanlık demeyelim de bunun gibi forumlarda insanlar birbirine iyi fotoğraf çekmenin ilk şartlarından birisinin en iyi lense sahip olmak olduğunu söylediklerinden 18-55'in de 300-400 liralık bir lens olarak 3.000 - 5.000 liralık lensler varken haliyle ne kadar dandik bir lens olduğunu kestirmeden düşünebileceğimizden dolayı bu lense karşı bir "amatör, acemi, bilmeyen, fotoğraftan anlamayan" lensi olduğu şeklinde bir görüş var.

    2. Sökmeyin lensi öyle, sökmeyin ! Evbet, ben de kızdım :) Öyle her kullanımda tak, işin bitince sök yanlış bir uygulama. Toz kaptırırsınız sensöre ve lensin içine de toz kaçabilir. O kadar da titizlik yani zarar verir. Ayrıca zaten makinayı da çok sık kullanmaya çaba gösterin. Çok kullanarak daha iyi fotoğraf çekebileceksiniz çünki. Bu sizin görme antremanı yapmanız gibi bir şey olacak, gün geçtikçe farklı yönlerden bakmayı falan öğreneceksiniz çünki hep aynı şekilde çekmekten sıkılacaksınız. Ayrıca zaten teknoloji ürünü bu aletlerin değeri hızla düşüyor. Yani kullanmadığınız her gün ödediğiniz fiyatının üstüne 1 TL. daha zarar parası ekleyin mesela bence. Böyle bakın olaya :)

    3. Elinizdeki makina fiyatına aynasızlar var. Elbette ki elinizdeki makinayı dediğim gibi suyunu çıkartana kadar, çok ve sık kullanırsanız 3-4 yıl sonra belki daha iyisini almak isteyebilirsiniz. Zaten arasanız da 3-4 yıl sonra pek d-slr bulabileceğinizi de zannetmiyorum. Çünki D-slr teknolojik olarak sona geldi. 3-4 sene sonra çok az model d-slr üretileceğini tahmin ediyorum.

    Bugün hala 11 yıl önce çıkan Nikon D90 ile müthiş fotoğraflar çeken nice insan var... Veya D90 ile çekilmiş nice fotoğrafın yanına yaklaşan fotoğraflar çekemeyen bugünün 8-10 bin liralık makinalarına sahip olanlar da var diyebiliriz. Sizin yerinizde olsam 3-5 sene sonra ne alacağımı hiiiç düşünmem "Bu makina ile ne kadar çok fotoğraf çekebilirim" düşüncesi ile kendimle yarışmaya bakarım.

    Bir de flickr.com'dan hesap açın, ücretsiz 1.000 fotoluk alan veriyor. Fotoğraflarınızı oraya yükleyin. Fotoğraf olayı fotoğraf makinasını göstermek etkinliği değildir ki, elalem şunu bunu almışsın dese ne demese ne !.. Bilmeyen, anlamayan yada sürü halinde hareket edenleri memnun etmek gibi bir yaşam amacımız ve sorumluluğumuz mu var ? Hem de böyle bir konuda ? Elinizdeki makina bugün o fiyata alınabilecek en iyi sensörlü lensi değiştirilebilen fotoğraf makinalarından birisi. Siz insanlara fotoğraf makninanızı göstererek değil, fotoğraflarınızı göstererek kendinizi göstereceksiniz. Makinalarımız burada bizim için sadece aracı-araç. Onu iyi kullanabilenler bu alanda daha iyi olarak anılır. En pahalı makina ve lensi aldı diye hiçkimsenin iyi fotoğrafçı olarak anıldığını görmedim. Böyle muhabbetler zaten herhalde ya varoş mahalle muhabbetleri yada ergen muhabbetleri olsa gerek. Ben ilk makinamı aldığımda bugün "dandik kompakt" diyebileceğimi bir modeldi ama çevremde kimse "Bu ne bula bula bunu mu aldın" gibi bir muhabbet yapmadı. İstediğim şu, param bu, aldığım da bu ve sonuçları da bu... En nihayetinde 14 yıl önceki dandik kompakt foto makinam ile çektiğim fotoğraflarımın benim için anı değerini hiçbir kimsenin laklakı düşüremez.

    Şu başlıktaki çöplere de baksınlar : https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-85

    Gerçi çene yorup da harcadığınız saniyeye yazık, o tiplere laf anlatana kadar geçen sürede kaç foto çekerdiniz ve bu size çok daha faydalı olurdu ? Size yararlı olmayıp vaktinizi alan, destek olmayıp alycı tavırlar takınan kişilerden uzaklaşmanızı öneririm. Bilmiyorum yaşınızı ama ben 50 yaşında birisi olarak bunca yıllık hayatımdan öğrendiğim bir dersin sonucunda bunu diyorum size. Arkadaşın adedinin çok olması değil, birey olarak kalitesi önemlidir. Gerçi günümüz insanlarını da anlamak zor benim için. Biz 18-30 yaşlarımızda arkadaşlarımıza şimdikilerin yaptığı gibi gelişi güzel aşağılayıcı ve hatta rencide edici sıfatlar kullanmazdık. Giyimiyle, konuşma tarzıyla veya yapamadığı herhangi bir şeyi ile alay etmezdik. Motive edici, onu cesaretlendirici, mutlu edici ifadeler kullanırdık birbirimize. Hatta hiç unutmam her gün basketbol oynadığımız yerde 10-12 arkadaş olur 3'erli takımlar halinde ufak turnuvalar yapardık. Bir gün 4 yabancı çocuk geldi. Maç yapalım dediler, başladık... Bunlar kendi aralarında "Lan pas atsana bilmem ne koduğum, nasıl kodum ohhh, lan bilmem nerem görsene vs." gibi konuşmaya başladılar maçın başlaması ile birlikte. En nihayetinde biz durduk, bunlarla oynamayacağımızı söyledik. Bu kadar iğrenç ağızlı, iğrenç düşüncelerin keyifle kafalarından ve ağızlarından lağım gibi döküldüğü insanlara 5-6 dakika katlanamamıştık. E biz de melek değiliz ve elbette biz de o küfürleri biliriz ama sen hiçbir şey yokken motive edeceğin takım arkadaşına bir de böyle lafları nasıl eğlenmek için katıldığın bir etkinlikte söyleyebiliyorsun ? Günümüzde ise ben bu türlü konuşmanın artık doğal bir hal aldığına sokakta yürürken çok sık rastlıyorum. 2 arkadaş yahu sen ve ben yanyana yürürken küfürlerin uçuştuğu bir muhabbet. Biz küfürü ancak kavgada ederdik. Bunlar dost sohbetlerinde her konuda küfürleri söylemeyi başarı sanar olmuşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Temmuz 2019; 5:26:27 >




  • Çok teşekkür ederim siz olmasanız forumda yanıt veren yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload sorunumu çözdüğümde fotoğraflarımı sizinle paylaşacağım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutcan.57

    Upload sorunumu çözdüğümde fotoğraflarımı sizinle paylaşacağım :)
    Kendim için bir şey istiyorsam nağmerdim ben bunu sizin için ve insanlık için istiyorum.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.