Şimdi Ara

Nikon D3100 Ve Lens Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İlk makinemi alıyorum ve fazla bi bütçem olmadığı için d3100 modelini seçtim. En uygun ve temiz makine olarak 400 liraya ikinci el buldum sizce bu fiyat bu makine için uygun mudur? Asıl aklıma takılan vr özelliği olmayan 18 55 kitle geliyor bu vr özelliği çok gerekli midir vr olmadığı için değeri düşük mü oluyo? İkinci aklıma takılan 55 200 lens buldum ikinci el 200 liraya ve bunda da vr özelliği yok. Bu konuda yardımcı olup öneride bulunursanız sevinirim. Bu özellik ne kadar gerekli alınır mı alınmaz mı fiyatları makul mü gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,
    VR lenslerde titreşim önleme var , dx lenslerde yok. Yüksek enstantanede güneşli havalarda bu çok fark oluşturmaz lakin akşam olduğunda veya kapalı alanda , kısacası enstantaneyi düşürdüğümüz durumlarda dx lens ile tripodsuz çekim yapmak pek zor olur. Ama bu makineler yerine gövdesinde titreşim önleme bulunan olympus aynasız sistem makineleri öneririm. Mesela siz 600 liralık bir set düşünmüşsünüz yukarda, aynı fiyat skalasında olympus epl5 + 14-42 kit lens alabilirsiniz. Daha küçük ve kesinlikle daha marifetli. Üstelik gövdesinde 2 eksenli titreşim önlemesi var. Yani dx-vr lens ile uğraşmanıza gerek yok , bizzat gövdesinde var. Buyrun karşılaştırması ,

    http://cameradecision.com/compare/Nikon-D3100-vs-Olympus-PEN-E-PL5

    daha yüksek çözünürlük
    daha küçük boyutlar , daha düşük ağırlık
    titreşim engelleme
    daha fazla odak noktası

    bunlar diğerlerine nispeten daha önemli olan + özellikler. Diğer + ları saymakla bitmez gördüğünüz gibi (dokunmaktik ekran , döner ekran vs.)

    eksileri
    vizörü yok
    daha az pil ömrü
    (2x çarpan olayına girmiyorum , forumda çokça mevcut )

    nedir yahu bu titreşim önleme derseniz buyrun ,

    https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184

    camera finder ' a girin , modeli bulun ve o cihazla neler çekilmiş biraz inceleyin..




  • Merhaba, ne alırsanız alın keyifli günler sizi bekliyor..

    Bir önceki cevaba istinaden önce birkaç bilgi vermek gerekiyor sanırım;

    Öncelik dx ile vr kavramlarını iyi anlamak lazım. dx crop faktörlü makine olarak algılanmalı ve karşılaştırması fx yani full frame ile olmalıdır. dx lens denilen ise crop faktörlü makineler için üretilen lenslerdir, bu lenslerde vr özelliği ve auto focus özellikleri yer alabilir.

    VR özelliği titreşim engelleme anlamında kullanılır ve her marka kendine has isim ve kısaltmalar kullanırlar (Nikon için VR, Canon için IS vs vs..) özellikle 80mm ve üzerinde oldukça işe yarar 100ün üzerinde olmazsa olmazdır. ancak tripod kullanarak çekilen bazı konularda vr özelliğini kapatmak daha faydalı olmaktadır.

    Bu kısa bilgilendirmeden sonra 18-55 için mümkünse lens kalitesi açısından VR özelliği olmayanı tercih edin ancak 55-200, 18-200, 18-105 gibi lenslerde VR özelliği olmasına dikkat edin, eğer bu aralıkta vr özelliği olmaz ise net fotoğraf elde etmeniz imkansıza yakın olur.

    başkaca bir sorunuz olursa yine yardımcı olmak isterim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.