Şimdi Ara

next 18500 hd ve takılan görüntüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar 12 ay dsmart aboneligi ile birlikte 18500 next hd uydu alıcısıyla da evimiz tanışmış oldu.Elektronik bilgimin yeterli olmadıgını düşünerek, birşeyleri eksik yapıp yapmadıgımı kontrol etmek istiyorum cunku HD yayınlarda takılamalar, yada hareketli sahnelerde slow bir goruntu yanı yavas yavas oynama gibi birseyler oluyor.Tlevizyonum samsung lcd 40 B 653 modeli olup 100 hrz dir. Uydu alıcısınında 1080i 50 hrz yada 1080i 60 hrz ve daha küçük çözünürlük ayarları var.Mesela sd yayınlardan NTV seyrederken alttan geçen kuşak halindeki yazıyı ;
    next 18500 un
    1080i ____ 60 hrz ayarında seyrederken, kusak yazıda takılamalar oluyor, tekleyerek ilerliyor.Bu ayarı
    1080 _____ 50 hrz ye düşürdüğümde hızlanıyor, yada normalleşiyor diyeyim.HD görüntülerde de meydana gelen takılmaları düşünürsek, bu goruntuleri net seyredebilmek için nasıl bir ayarlama yapmamız lazım,yada birseyler yapmak lazım mı.Hava dün hafif yagmurluydu, onun etkisi olmus olabilirmi diyecegim ama sd yayınlardaki takılamları düzeltebildigimize göre, bir yanlısım vardır diye düşünüyorum.Buarada lcd ile uydu alıcına NEXT 18500 in kutusundan cıkan HDMI kablosuyla baglanıyorum.Yoksa makinanan performansı bukadar mı demeliyiz ?
    Bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engincan1976 -- 19 Ocak 2011; 19:02:13 >







  • buarada samsung tv full hd ( 100 hrz ) ozellige sahiptir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engincan1976 -- 19 Ocak 2011; 19:04:50 >
  • ben 18500 kullanıyorum yaklaşık 7 aydır..50hz lik sony lcd tv de ne sd nede hd yayınlarda bahsettiğiniz probleme rastalamadım...50-60hz ayarlarıyla da oynadığım halde bi değişikliğe rastlamadım..daha evvel tv nizde hangi receiveri kullanıyor dunuz?
  • daha once 18500 fta kullanıyordum.Bugun canak antenciyi getirdim, sinyal kalitesinin iyi oldugunu soyledi, kendi de şaşırdı hatta, ilk defa boyle birsey gordugunu soyledi.Sonuçta ( uydu alıcının formatını 1080 e 60 hrz yaptıgımızda )sd yayınlardan ntv spor u seyrederken alttan gecen kusakta takılmalar oluyor,duraksıyarak ilerliyor o kuşak yazı.1080 ve 50 hrz yaptıgımda uydu alıcıyı problem olmuyor gibi, dsmartım internet sitesine girip arastırdıgımda , tavsiye edilen seyretme ayarı olarak 720 gösteriliyor.Dsmart musteri hizmetlierini aradıgımda 1080 de seyretmenız tavsiye edilir diyor, herkes bir ayrı soyluyor.SD yayında formatı degiştirip HD yayında baska formata mı geçmek lazım anlamadım, yada makinadan cok fazla mı verim bekliyorum ben ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engincan1976 -- 19 Ocak 2011; 19:06:12 >
  • buarada konuyla ilgili next den şu açıklama geldi :
    " Cihazın tavsiye edilen çıkış çöünürlüğü 1080i /50Hz dir.
    İzlediğiniz içerik 50Hz standardına göre çekilmiş olma ihtimali yüksek. Tüm Avrupa ve Türkiye 'de şebeke frekansı 50Hz olduğundan, TV alıcılarında da resim frame değiştirme frekansı 50Hz olarak senkron edilir. Fakat bu ABD ve diğer bazı ülkelerde 60Hz. dir. TV alıcınızın 100Hz veya 200Hz olması ancak o standardlarda çekilmiş içerikler için bir anlam ifade eder.
    "
  • next 18500 hd cihazını yenı yenı tanıyoruz, hareketli sahnelerde görüntüler karışıyor, sd yada hd.. eski next 18500 fta mı arar oldum
  • Sayın @engincan1976

    Cihazınız ALI (3602) çipset'lidir.

    ALI çipset'liler Türkiye'de ilk marka olarak, SEUL Turbo HD markası ile piyasaya
    sürülmüştü...

    Bu nedenle bu seri işlemciye ait testlerimi Seul Turbo HD cihazda yaptım. Cihazın hareketli
    sahnelerde pşkselleme yaptığı doğrudur. Özellikle SD yayınlarda ve HDMI'dan bağlı iken...
    Bu pikselleme daha çok 704x576 çöznürlüklü yayınlarda rahatsız edici düzeye
    ulaşmaktadır.

    ALI işlemci serisine ( SD/HD )ait aksaklıkların neler olduğu hakkında detaylı bilgilere
    ulaşmak istiyorsanız, forumda SEUL ile ilgili başlıklarda yazdığım mesajlarıma
    gözatabilirsiniz.

    Saygılar, sevgiler.
  • teşekkür ederim arkadaşım, bu konuda araştırlarınızın da oldugunu düşünürsek, pikselleşme yapmayacak HD cihaz var mı ? keske 3-5 fazla verseydik de sunu alsaydık diyecegimiz? durgun olan HD görüntülerde aşık oluyoruz ekrana ama hareketlenme oldugunda oldukça belirgin bir piksellşme var.Biz ince ayrıntılar kullanıcılar da değilz yani, normal bir gözlemciyiz.Konuyla ilgili yazılarınızı takip edecegim.teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engincan1976

    teşekkür ederim arkadaşım, bu konuda araştırlarınızın da oldugunu düşünürsek, pikselleşme yapmayacak HD cihaz var mı ? keske 3-5 fazla verseydik de sunu alsaydık diyecegimiz? durgun olan HD görüntülerde aşık oluyoruz ekrana ama hareketlenme oldugunda oldukça belirgin bir piksellşme var.Biz ince ayrıntılar kullanıcılar da değilz yani, normal bir gözlemciyiz.Konuyla ilgili yazılarınızı takip edecegim.teşekkürler


    Tekrar selam,

    Dreambox 800HD iyi bir seçim olur.

    Güçlü donanımı ile pikselleme v.s. aksaklıklar yaşamazsınız... İlaveten resolution depth
    (çözünürlük derinliği) oranıda oldukça iyidir.

    * Klon Dreambox 800HD almalısınız,

    * Sim kart sürümü kesinlikle 2.01 olmalı,

    * Tuner revizyon sürümü, "L" yada "M" olmalı...

    Bahse konu teknik şartları size sağlayan firmalardan satınalabilirsiniz.

    Linux 'lu cihazı kullanmakta zorlanırım diyorsanız, Yumatu'nun, Yumatu Full HD (STi 7101
    işlemcili) cihazını tavsiye ederim.

    Kolay gelsin.




  • serkan arkadaşım, internette biraz arastırma yaptım bu marka altında degişik hd cihazları gordum, bu dedigin ozellikleri sağlayan dream cihazlarını satan siteleri hatta linklerini verebilirsen yda pm atarak bildirebilirsen cok makbule geçer, teşekkür ederim, emeğine saglık
  • Kim satıyor bilmiyorum. Özellikleri tek tek araştırmanızda yarar var.

    Bizzat gidip, gerekli kriterleri taşıyıp, taşımadığını kontrol ederek almanızda yarar var.

    Piyasada o kadar ince yalanlar dönüyor ki, uzaktan mal alma yöntemi ile anlaması bana
    göre zor.

    Kolay gelsin.
  • buarada next 18500 hd cihazına yaptıgım yorumları next firması yetkilileri kasıtlı yapıyormuşum gibi düşünmüşler ne yazık , bana bu mesajı gondermişler.
    "Cihazda bir kusur veya ayıp varmış gibi yaptığınız açıklamalar hele markaya güven ile ilgili söyledikleriniz çok yadırganacak türden.

    Bu cihazdan kaç bin adet satıldığını söyleye sanırım gerek yok.

    Yapmış olduğunuz TV Çıkış ayarlarının Video Çıkış: YUV ve Video Çözünürlük: 1080i/50Hz olması yeterlidir. Alt yazı kaymasının duraklamalı olması cihazın çözünürlüğü ile ilgili bir konu değildir, yani buna bakarak ne TV Alıcınızı ne de Resim Kaynağı olarak kullanılan uydu alıcınızı yargılamayın.
    LCD TV 'nin 100 veya 200Hz olması, eğer bu frekansta çekilmeyen bir içerik izleniyorsa önemli değildir. Yani ancak 100Hz çekilen bir içerik sizin TV alıcınızda 50Hz TV lere oranla daha iyi görüntü sağlar.
    Futbol maçında hareketli resimlerde netliğin kaybolması iki sebepten olabilir;

    1- Yayının çekim olarak veya o anda yayınlayan kuruluşun transmisyon band genişliği tercihine bağlı olarak, düşük bit rate olması yani veri hızının düşük olması.

    2- TV Alıcınız, 1080i veya 1080p ( yani Full HD) LCD panel özelliğinde olabilir. Fakat tüm dünyada uydu yayınları 1080i çözünürlüğü geçmemektedir. ( Yani 1080p yayın yok sadece Bluray diskler ve PS3 bu formatta çalışır) Dolayısıyla daha önemli bir parametre RESPONSE TIME bağsettiğiniz problemlerin temel nedenidir. İki ayrı LCD TV her ikisi de Full HD olmasına karşın 2-3 msec. response time ( tepki süresi) olan bir LCD ile daha az karşılaşacağınız bu belirttiğiniz sorun, 8-10msec tepki süresi olan bir FHD LCD ile sizi üzer. Dolayısıyla test ve ölçümü kullanıcı için mümkün olmayan bu parametre size memnuniyetsizlik verebilir. LE-40B563 Samsung olsa gerek, bu değer nedir bilemiyorum fakat başka bir uydu alıcısı ile aynı resim kalitesi alacağınızı düşünüyorum"

    bana anlatmaya calıstıkları, siz oradaya ister DM 800 HD yi baglayın sizin görüntünüz değişmez, lcd tv nizin tepkime süresi ile ilgili o mozaikleşme demeleri.Alırken o tv yi okadr para verdik, bu derece kötü yansıtıcagını mozikleşmelere yol açacacagını düşünmezdim.Siz ne derseniz bu cevaba next firmasının ?




  • He he...

    O kadar doçentlik taslamışlar ki !... Cihazın işlemcisinin handikaplarından hiç
    bahsetmemişler...

    Size bu satırları yazan kişi yeteri kadar akıllı bir kişi olmadığı anlaşılıyor. Zira siz bir başka
    cihazla deneme yapıp, sorunun 18500HD modelde olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz...

    Kısaca, üşenmeyip bu cevabı yazanın aklında şu soru olmalıydı !?

    Yani size öncelikle tv'nizi bir başka uydu cihazı ile test edip, aynı problemin olup, olmadığını
    gözlemleyiniz diye öneri getirmeleri gerekirdi.

    Kolay gelsin.
  • serkan haklı beyler
  • ben 18500 taktırdım hemen çıkarttım hd görüntü hd değil çamur görüntü gibiydi,hele renk olayı aman yarabbim söze gerek yok,üstelik şirket yetkilisinden gelen bu mesaj nasıl birşey böyle bir sürü şey anlatmış ama eğer cihazınızdan memnun değilseniz gönderin bize inceleyelim gibi bir mesaj göndermemişler,bu mesajı okuyan biri ne düşünür
  • satın aldıgım kişi de, kulak üstü yaptı bu konuda, hiç şikayet almıyoruz bunlardan gibisine konustu, bizler ayrıntılara takılan izleyiciler degiliz sonucta, ama bariz bir mozaiklenme olayı var ve bence bu DSMART kampanyalarıyla göz boyaması yapılıyor.Birisi sattığı bir ürünün yanında bir başka şeyi hediye ediyorsa işkillenmek lazım , bu da oyle birsey oldu artık, saglık olsun diycez :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engincan1976

    satın aldıgım kişi de, kulak üstü yaptı bu konuda, hiç şikayet almıyoruz bunlardan gibisine konustu, bizler ayrıntılara takılan izleyiciler degiliz sonucta, ama bariz bir mozaiklenme olayı var ve bence bu DSMART kampanyalarıyla göz boyaması yapılıyor. Birisi sattığı bir ürünün yanında bir başka şeyi hediye ediyorsa işkillenmek lazım , bu da oyle birsey oldu artık, saglık olsun diycez :)


    Selamlar,

    Alıntı'da mavi ile işaretlediğim bölüm konusunda çok haklısınız!

    Aynı şeyi uzun zaman önce bende düşünmüştüm.

    Türkiye çöplük oldu ya!... Sat gitsin mantığı.




  • Yeni bir daireye taşındım, eski dairemizde kavlo tv var idi. Yenisinde Turksat henüz yok,çatıda 2 adet Nexstar uydu çanak anten, lnb ve descq portlar var. Haftalardır tv izleyebilmek için uydu alıcısı araştırıyorum. Önce Seoul x3 turbo hd aldım fiyatı düşük ancak tvlerde ücretsiz hd yayın yok. TRT HD den başka ne izleyebilirim diyerek aldığım teknoloji markete (Vatan) iade ettim. Açıkçası cihaza da güvenemedim sanki 2-3 sene sonra elimde kalır gibi geldi. Güven vermedi. Ama şu aralar en çok satılan ürün. Seneler sonra göreceğiz elbette.

    Bu fiyata uydu alıcı alacağıma d-smart+smile internet kampanyasına girerim uydu alıcıya para vermem, 5-11 adet hd kanallar ve sinema paketi de ücretsiz yanında gelir diyerek hd alıp hd kanal izleyemedikten sonra boşa fazlaca para vermek istemedim.

    Deneyerek öğrenme metodunu seçtim. Ama biraz zahmetli oluyor açıkçası. Çünkü hiç anlamıyor idim uydu konusundan yaşım 32, şimdiye kadar hiç uydu kullanmadım. ancak bunlar kişisel tecrübelerim isteyen faydalansın.

    Sonra Nextstar hdmi cx usb pvr 18000 aldım görüntüyü Seoul x3 turbo hd yanında çok zayıf kaldı. ( TV : Lcd Sony 102 ekran 2000 tl lik bir model, hdmi girişi 3 adet mevcut.) İşlemci onboard sanırım belki ondandır. Ama Nextstar ın fiyatı öncekinin yarısı idi. Vatan bilgisayar fiyatları ile. (Not: Vatan bilgisayar daki şu anda mevcut fiyatları piyasaya göre çok düşük buldum.Nakit veya world kartta avantaj çok iyi.)

    Vatan veya uydu firmaları ile bir bağlantım yoktur, bu işi yeni öğreniyorum ancak epeyce bilgi sahibi oldum.

    Sonra Goldmaster 85800 hdmi pvr usb aldım. Görüntü Seoul gibi aynı, yani çok iyi, garanti de 3 yıl. Fiyatı da Vatan da epey uyguna geldi.

    3 uydu alıcısını haftalardır test ettim ve çok uğraştım ayarlarla filan.

    Sanırım farklar cihazların teknik kalitesi ile alakalı. Goldmaster göz doldurdu gibi.

    Ancak bu esnada Nextstar çanağın Goldmaster alıcı ile uyum sorunu yaşayabildiğini öğrendim.

    Kısaca Türkiye de uydu tv izlemek için kaliteli hizmet ve ürünü sorunsuz bulmak 2011 de bile hala sorun olabiliyor.

    Çanak ve uyducular da buradan para kazanıyor elbette.. Ne diyelim ülkemizde hizmet ve üründe kalite hala çok yüksek değil. MArka diye bilinen şeylerde sorun yaşanabiliyor. Ve bu bilgileri size merkez teknik servisleri vermiyorlar. Sizin uğraşmanız lazım.

    Sanırım Turksat ve hd hizmetlerine başvurdum, Turksat keşfe gelecek, hat çekecek.

    Dreambox u sorunsuz izleyenler de var elbette, çevremde duydum, ama işte sorun maliyet, çok para dökülüyor kaçak göçek cihaz ve sistemlere server lara.

    Uydu konusu böyle yıllarca gider tahminimce 3-4 haftadır epey okudum araştırdım. Dijiturk ve d-smart bu işi daha ciddi yapıyor ama çok para istiyorlar.

    Şahsi fikirlerimdir, tecrübelerimdir, kimseyi bağlamasın, beğenmeyen unutsun geçsin lütfen,

    Herkese selamlar,saygılar..




  • Next 18500 ile negatif bir çok yorum okudum ama cihazı artık almış bulundum. :) Gerçi bende herhangi bir sıkıntı yok. SKY paketinde italya ligini izliyorum görüntü muhteşem.. Card Sharing ilede abonelik yaptım. Yalnız satan adam önceki yazılımlar sıkıntılıydı demişti. Artık sorun yok diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Twinsler

    Next 18500 ile negatif bir çok yorum okudum ama cihazı artık almış bulundum. :) Gerçi bende herhangi bir sıkıntı yok. SKY paketinde italya ligini izliyorum görüntü muhteşem.. Card Sharing ilede abonelik yaptım. Yalnız satan adam önceki yazılımlar sıkıntılıydı demişti. Artık sorun yok diyorlar.

    Umarım öyledir. Zira bende almayı düşünüyorum.
    Next 4000 modelini kullanıyorum fakat HD kanalları falan izleyemiyorum. Ayrıca LG 120cm (47 inc) 200Hz Full HD televizyonum var fakat uydu alıcım istediğim kalitede görüntü veremiyor. Arada bir Blueray film seyrediyorum, arada dağlar kadar fark var.
    Dream Box 800HD tavsiye edilmiş fakat bin liranın üzerinde fiyatı var. Çok uçuk geldi. Bu yüzden bu cihazı almayı düşünüyorum fakat kaç tane HD kanal var bu konularda bilgi edinmem lazım..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.