Şimdi Ara

network yardım pls..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hepinize merhabalar.. ev içi küçük bir network(2 bilgisayarlı) kurmayı istiyoruz.. bende P3 733 var.. abimin lap-top ta Pentium M 1.6.. ikimizde de xp kurulu yalnız abimde XP Home Edition bende ise XP pro var.. abim burda diilken modemle kendi PC m arasında kullandığım ethernetin bi ucunu abime taktığımız zaman.. bilgisayarlar birbirlerini görmüyolar.. aslında ne yapacağımızı bilmiyoruz.. ama bi an önce yardım ederseniz gitmeden önce abimle CS kapışmak istiyorum.. ama network beceremediğimiz için kapışamıyoruz.. ve kurduğumuz network de internet bağlantısını(adsl) bölüşmek istiyoruz.. nası yapabiliriz..



  • Öncelikle ethetnet kartlarından tut kablolarına kadar bi test et herhangi arızalı bi donanım olmasın.sonra iki bilgisayarı aynı çalışma grubuna sok. sonra otomatikl ıp aldır olmazsa adsl modemine göre bi ıp ver.bunlardan sonra olmazsa forumu incele bu tür yazılar çok ve mevcut kesin halledersin.
  • sanirim bir yanlis anlatim var yada ben yanlis anliyorum sen kendi kablonu cikartip agbinin laptopuna takiyorsun bu durumda sendeki baglanti kopuyor nasil birbirinizi goreceksinizki?

    az evvel diger bir konuda iki bilgisayar arasindaki baglantiyi acikladim oradan faydalanabilirsin ( ancak sunu belirtmeliyim abinin laptopu bir firmaya aitse ve orada network kurulumu varsa buyuk olasilikla bir domain verilmistir yada calisma grubu farklidir kurulumu yaparken domaini degistirirsen abinin basina is acarsin bilmis ol )

    su linkte sanirim istedigin cevabi bulabilrsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_1850399/tm.htm
  • yok yanlış sen anlamışsın.. ben o kabloyu modem den çektim yani bendeki ucunu ellemedim.. bendeki ucu sabit iken adsl modemden çekip abimin lap-top a taktım.. link için sağol.. birde parçalarda sorun yok ilk mesajı pc den atmıştım şimdi ise lap-top tan atıyorum.. yardımlar için sağol..
  • anladık, o kablo düz bağlıdır, iki bilgisayarı birbirine ağlamak istiyorsan çapraz bağlı network kablosu alman lazımm..bilgisayarçıya git , o sana yapar hemen bir kablo , elindeki kablo ile ancak bir hub üzerinden oynarsın onun içinde yine kablo alman lazım :((
  • hmm yani bilgisayarcıya gitsem o benim için kablo hazırlicak.. o kablo ile rahatça yapabiliceğimi söylüyorsun.. çok sağol.. bugün gitmeye çalışcam.. birde mr.tar senin verdiğin linke gidip baktım ama orda yazanları tam olarak anladığımı söyleyemem.. niye dersen hem anlatış biraz karışık olmuş hemde ingilizce lerin tam karşılıklarını biraz çıkarttım ama senin söylediğin yönetimsel araçlar(admin tools) a girdim.. orda söylediğin ikinci şeyi de yaptım ancak orda "onun başladığından emin ol" yazmışsın orda başlicak bişiy bulamadım.. genede ben en iyisi o çapraz kablo olayını deniyim.. hepinize yardımlarınız için sağol.. bide o çapraz kablo dan aldıktan sonra ağ bağlantı sihirbazı kur dan yapabilirim sanırım dimi.. hepinize teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.