Şimdi Ara

NETWORK VE ADSL PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR...
    ADSL BAGLANTISINDA TCP/IP DE IP NUMARASINI OTOMATİĞE ALDIM(KURULUM
    KILAVUZUNDA ÖYLE DİYOR).ADSL ÇALIŞIYOR,ANCAK İKİNCİ BİR BİLGİSAYAR İLE NETWORK BAGLANTIM KESİLDİ(CROSSKABLO ÜZERİNDEN ETHERNET KARTLARI İLE).TEKRAR IP NUMARASI GİRİP OTOMATİKTEN ÇIKARDIĞIMDA NETWORK ÇALIŞTI AMA ADSL ÇALIŞMIYOR....İKİSİNİNDE AYNI ANDA ÇALIŞMASI İÇİN NE YAPMALIYIM...MODEMİM ROUTER....



  • emin degilim ama bridge i enable edersen belki sorunun cozulebilir
    ayrıca sorunun cozulurse buraya nasıl cozuldugunu yazarsan bilgilenebiliriz
    birde bagırmassan daha iyi olur :D
  • Anladigim kladariyla pc de 2 ethernet var biri modeme digeri 2.pc ye bagli. Burda yapmaniz gereken tek sey modemin bagli oldugu ethernet kartini paylasima acmak. (win2000 ve winxp icin). Baslat / ayarlar / ag baglantilari / yerel ag baglantisi x e mouse ile sag tus paylasim.

    modem usb ise ayni sekilde usb ag kartini paylasima acin yeter.

    Not: tüm TCP/IP ler otomatik IP ve DNS de olsun
  • Merhaba. Komut isteminde "ipconfig" yazarak İp adresini öğren. Daha sonra , sallıyorum ip adresin "192.168.7.1" gibi birşey ise, arkadaşının bilgisayarında, ip adresi olarak" 192.168.7.2" gibi bir değer gir. Yani son haneyi değiştir.Ağ maskesi olarakda "255.255.255.0" yaz.

    98 kullanıyorsan bilgisayarı yeniden başlatman gerekli. Sanırım bu sorununu çözer..
  • benzer problem bende de mevcut
    router lı modem (apache aedsl)
    3 makine ve switch var
    modem direk hub a bağlı ve makineler internete bağımsız cıkmakta

    sorunum ise,

    modem bağlı değilken makinelerdeki network ayarlarını duzenledikten sonra modemi sisteme aldığımda, makineler nete bağlanıor lakin local ağ bozuluo
    ağ geçidi olarak modemin ip sini kullanıorum (otomatik almayı da denedim bişey olmadı.)

    şimdi de internetten yana sorun yok lakin

    makinlerin bir goruo oburu gorumuo
    sona değişio
    bazen goruo bazen gormuo
    ama devamlı net var (kablolama da hata olmadığına eminim. cnku tummakinelerden modmein arayuzune erişilebiliyor)

    lütfen acele yardım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kabasaba

    benzer problem bende de mevcut
    router lı modem (apache aedsl)
    3 makine ve switch var
    modem direk hub a bağlı ve makineler internete bağımsız cıkmakta

    sorunum ise,

    modem bağlı değilken makinelerdeki network ayarlarını duzenledikten sonra modemi sisteme aldığımda, makineler nete bağlanıor lakin local ağ bozuluo
    ağ geçidi olarak modemin ip sini kullanıorum (otomatik almayı da denedim bişey olmadı.)

    şimdi de internetten yana sorun yok lakin

    makinlerin bir goruo oburu gorumuo
    sona değişio
    bazen goruo bazen gormuo
    ama devamlı net var (kablolama da hata olmadığına eminim. cnku tummakinelerden modmein arayuzune erişilebiliyor)

    lütfen acele yardım...


    Öncelikle Türkçe'ni biraz düzeltmeni ve daha ihtimamlı yazmanı tavsiye ederim..

    Soruna gelince , aynı çalışma grubunda olduğunuzu kabul ederek, öncelikle diğer bilgisayarların ip numaralarını öğren. Eğer seninki sallıyorum" 192.168.0.1" ise , diğer bilgisayarlarınki büyük ihtimal, "192.168.0.xx" (xx yerine 1,2,3,4,.. gibi sayılar gelir) gibi bir ip dir. Komut isteminden diğer 2 bilgisayara ping at.( "ping 192.168.0.xx" şeklinde.) Eğer pinglerin karşılık buluyorsa, yani cevap aldıysan, "ağ bağlantılarımdan" , "çalışma grubu bilgisayarlarını göster" e tekrar bas. Büyük bir ihtimalle görmesi lazım.


    Bu arada ping atarken , diğer bilgisayarlarda varsa eğer, firewall'ların kapatılması lazım...




  • coolx kardeş sende tutturmuşsun bir eski ip sevdasıdır gidiyorsun eski tt net ip sini millete sallayıp duruyorsun bu adsl modemlerin ip leri farklı kardeş mesela benimki 10.0.0.x ee napcaz o zaman onlarıdamı degiştirelim senin ip lerinle
  • ayrıca sen türk dil kurumumusunki eleştiriyorsun insanları kardeşin sorununu anlayabilmişsinki cevap yazıyorsun anlayamasan neesede sende bir hoşsun hanii
  • Arkadaşlar bridge yi enable dediğimizde bu modemde , ne fark ediyor, ben tek kullanıyorum, bridge enabled ama, disabled mi olmalı hiç kurcalamadım ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magic1

    ayrıca sen türk dil kurumumusunki eleştiriyorsun insanları kardeşin sorununu anlayabilmişsinki cevap yazıyorsun anlayamasan neesede sende bir hoşsun hanii


    Hey boyy.. oki o zaman... nasıl olsa bu turkceyle anlasıoruz degilmi??? Ne kuselll...Bırakalım o zaman dilbilgisini canım, bize neyküne, eger sen memnun isen... Onemlı olan anlasmamız...
  • IP numarası 10.0.0.* olan modemin IP numarasını 192.168.0.1 olarak değiştirebilirsin.. ve makinalaarın Ip ayarlarınıda 192.168.0.2 - 3 - 4 *** şeklinde ayarla ve terminallerdeki ağ geçitlerini 192.168.0.1 yap. tabi alt ağ maskesi 255.255.255.0. bunu uygula asla problem yaşamazsın hiçbir şekilde.. kolay gelee.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magic1

    coolx kardeş sende tutturmuşsun bir eski ip sevdasıdır gidiyorsun eski tt net ip sini millete sallayıp duruyorsun bu adsl modemlerin ip leri farklı kardeş mesela benimki 10.0.0.x ee napcaz o zaman onlarıdamı degiştirelim senin ip lerinle


    Eski TT net IP numarası nedir ben anlamadım. Bu IP lerin TT ile alakası yok ki. Bu bloklar -10.X.0.X ve 192.168.X.X- lokal ağlarda kullanılmak için ayırılmış özel bloklar. TT ile ne alakası var. Ayrıca magic1 senin hem Türkçe hem de Network çalışmaya ihtiyacın var..

    Saygılar..




  • güzel kardeşim ttnet ip sinden kastım bizler daha önceden ttnetten bağlandığımız ve mutlaka bir ana makinamız olduğu için diğer makinaların ip sini mecburen 192.168.0.x şeklinde veriyorduk ama bu adsl sisteminin bazı modemleri direk hub dan bağlandığı için bu ip ye maypiye hatta ana makinaya bile gerek yok anlatmak istediğim oydu ama anlama kapasitesine bağlı tabi......direk hubdan bağlanan modemin yoksa anlamamam çok normal.....
  • 1. Bütün makinelerde sadece TCP/IP protokolü yüklü olacak. Diğer zamazingoların hepsini kaldır. IPX/SPX (eğer novell sunucunuz yoksa bir yerlerde), NetBEUI ... falan feşmekan. (tabi kullanmıyorsanız)
    2. Bütün makinelerin IP yapılandırması elle yapılacak. Her birinin IP adresi aralık olarak modemin bulunduğu segmentte olmalı. 192.168.0.1 - 192.168.254.254 aralığı yerel ağlar içindir. Ama 10.0.0.1 - 10.254.254.254 aralığını da kullanabilirsin. Bu iki temel aralık aslında A, B, C, D adres sınıfları oluşturulurken ortaya çıkmıştı. Senin bakman gereken şey modeminin hangi IP aralığında olduğu.
    3. İstemcilerdeki TCP/IP ayarlarını yaparken dikkat etmen gereken şeyler şunlar :
    3.a) sabit IP : öyle ki bu sabit ip ile bir süre sonra makineleri artık 'buzdolabının yanındaki celeron makine' şeklinde değil ilk üç numarayı da atlayarak 'dosyaları 21e attım' şeklinde haberleşeceksiniz arkadaşlarınızla. Sabit IP sanıldığı gibi yönetimi zorlaştırmaz. Eğer güvenlik konusunda sıkıntılarınız varsa, sabit IP ile güvenliği daha da arttırabilirsin. Düşün yerini yurdunu bildiğin birini mi daha kolay izlersin, bilmediğini mi?
    3.b) Ağ geçidi : Bu bağlantıda tüm makinelerin ağ geçidi modemdir. Eğer özel olarak bir makineyi ağ geçidi olarak kullanmayı planlamıyorsan bunu hiç düşünme. Çoğu zaman bu makine yerel kullanımdan ötürü ağ trafiğinin yavaşlamasına neden olur.
    4.c) NetBIOS : Kesinlikle ağ üzerinde makinelerin birbirini görebilmesi için NetBIOS kullanmak zorunda kalacaksın. Bu yüzden ağ ayarlarını yaparken mümkünse güvenlik duvarını erişilmesini istemediğin makinelerde aktif hale getir.
    3.d) WINS : Eğer NetBIOS istemiyorum diyorsan modeminin özellikleri arasında yer alıyorsa WINS sunucuyu aktif edebilirsin. Ağ üzerinde makine adlarını dolaştırır bu. Yani ağ komşularında makineleri görmen için gerekli birşey bu. Ya WINS ya NetBIOS.
    4. Kros bağlı makinenden bağlantı paylaşımını kontrol etmek istersen, paylaşımın kaynak adresi 192.168.0.1 olmalıdır. Yani bu büyük ihtimalle modemine giden karta bağlı IP protokolü. Diğer aralık da 10'lu olur. Makinede her iki ağ arasında bir köprü kurman lazım. XP'de bu iş iki ağı seçip üzerlerine sağ tuşlayınca çıkan menü ile yapılabiliyor. 2000'lerde de aynı şeyler geçerli. Ama bu tipik bir yönlendirmedir ve çoğu zaman güvenlikle ilgili tam olarak sorunlarını çözmez. Senin asıl kontrol etmek istediğin şey internet trafiği ise bunun için 2000 kullanman gerekir. Ya da terminal başına yönetim uygulaman gerekir.

    Genel olarak bunlara dikkat edersen pek bir sorunun kalmaz. Modem üzerindeki DHCP sunucuyu kullanarak bütün makinelerin otomatik olarak IP almasını sağlayabilirsin. Ama bu durumda birbirini görmeyen makineler için kontrol etmen gereken şeyler yukardaki listede anlattığım konular olacak: sabit IP, NetBIOS, gereksiz protokoller, WINS... vs.

    kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.