Şimdi Ara

Network Marketing aldatmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılı, görsel ve sosyal medyada sık sık madurlarına rastladığımız (saadet zinciri, network marketing, piramit sistemi) oluşumlarına halen daha kanıp katılım gösteren arkadaşlar için tuttuğum blog girdisi;

    Caps, görsel ve makale içerir.

    http://goo.gl/LAoP6T

    Not:Milyon defa bu tarz başlık açılmıştır fakat geçen hafta gelip bana megaholdingi anlatan arkadaşımı görünce konu hakkında bir şeyler yazmaya çalıştım.

    Teşekkürler.



  • Gençlerin umut kapısı nasıl oluyorda bu kadar rahat kanıyorlar böyle şeylere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gençler olsa sadece; Pratisyen hekim arkadaşım bana gelip bu olayın bahsini açtı 2 yıl önce apıştım kaldım :)

    Geçenlerde de bi kız arkadaşım megaholdingi anlatmaya başlayınca birde konu websiteleri hosting vs olunca acayip defans yaptım anlattım bildiklerimi ama yok nuh diyor peygamber demiyor.Neymiş çalıştığı işten 1k para alıyormuş bu işten bilmem kaç lira para kazanacakmış ulan senin ederin aylık 1000 tl diyemedim kalbini kırmamak için
  • Saadet zinciri doğru ama en tepedeki için. Ünide okurken arkadaşlarım vardı bana da geldiler. Cevabım "pazarda limon satarım daha iyi" oldu. Bu iş dalgasına derslere gelmediler yığınla para harcadılar. Ben mezun oldum onlar hala "iş" peşinde. Keşke önce ellerindeki işi halletselerdi. Bide katılmak için zencilerin 5 liraya sattığı saat için 500 lira istemezler mi. Akıl işte.
  • Limon sektörünü hafife almayalım hocam :)Kıyaslamak gerekirse; Kolayın bozulmaz, kar marjı yüksek aynı zamanda her zaman alıcısı olan bir sektör :)
  • benim arkadaşta bir ara baya sarmıştı bu olaya bana hep anlatırdı falan ama sonunda vazgeçirdim.allah akıl fikir versin böyle şeyler yasaklanmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para hiçbir zaman kolay kazanılmaz boşuna hayallere kapiliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Easy come, easy go.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da bi arkadaşım anlatmıştı bu işe girebilmek için 2000 lira net para istiyorlar, bu parayı bulamayacagimi söylediğimde bir bankadan kredi cekmemi söylediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptıklarını iş sanıyorlar bir de.ulan takım elbise giydin de adam mı oldun.yüzüme bakmayan adam peşimde emir emir nerdesin emir şurdayız emir bize gel bize gel der oldu her gün.gelmeyeceğimi anladıktan sonra da soruma bile cevap vermez oldu aynı şekil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaki Adam A kullanıcısına yanıt
    aynı tesbiti bende yazımdan yaptım :))
  • AzrailMelekoğlu kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde bir arkadaşımın başına gelenleri anlatayım; ders olsun millete;

    Arkadaşım 30 yaşında 2 Üniversite (işletme ve Maliye ) bitirmiş, mevcut işini beğenmiyordu. 1250 TL net maaşa günde 10 saat çalışıyordu.
    Bir arkadaşından bir firma ile ilgili bilgiler duymuş. Koşullar çok cazipmiş anlatıldığı kadarıyla. Bir ekstra eğitim daha alması gerekiyormuş ve sanırım yaklaşık olarak 900 TL para ödemiş.
    Neyse eğitim sonrası şirketle çalışmaya başlamış ama anlatıldığı gibi değilmiş. Hala 10-11 saat çalışıyormuş. Beğenmediği 1250 TL geliri bırakıp girdiği bu işte neyse ki 1950 TL kazanmaya başlamış. Bir de şef mi, müdür mü bir kariyer varmış, aynı tempoda çalışmaya devam ederse 2 yıla kalmaz o kariyere de ulaşacakmış.
    Kendisi hep yorgun görüyorum. Üzülür diye de bir şey diyemiyorum.
    NOT: Bu arada şirket kasasına bizim kinin sayesinde oldukça yüklü paralar girmiş tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elaventador

    Arkadaşlar şimdi sizi sektör hakkında aydınlatıyorum ancak yazacaklarım herhangi şirket hakkında değil endüstri hakkında. Neden mi? Gelelim nedenlerine. Öncelikle mesleğim iş geliştirici ve girişimcilik (entrepreneur, business developer) Ben bir çok şirkette, bir çok pazarlama planı inceledim ve geliştirdim. Size bu konuda tüm dünyada gözlemlediğim deneyimlerimi aktarıcam. Network Marketing işi bildiğiniz gibi, piramit sistem, titan, saadet zinciri değildir bunda bir anlaşalım. Network Marketing şirketleri şöyle çalışır. Diyelim normalde bir mal 10tl ye üretildi, 100 tl'ye satıldı. Aradaki 90tl'de reklama, ulaşıma, marketlere, ıvır zıvıra gitti. network marketing şirketleri ise yine 10tl ye üretilen malı 100 tl ye satıyor ancak aradaki parayı bu aradaki işlemleri şirket yerine yapan dağıtımcılara veriyor. Yani siz işin marketing kısmıyla ilgileniyorsunuz. Bunda bir sıkıntı, aldatma var mı? Yok. peki adam bulma işi nedir? Normal bir network marketing firmasında adam bulmanıza, eklemenize gerek yoktur. Bunları yapmasanız dahi, dediğim gibi ürünü pazarlayarak siz para kazanırsınız. Ancak dedik ya siz işin marketing kısmıyla ilgileniyorsunuz ve marketing'in içinde işi büyütmek de var. Diyelim siz günde 1 müşteriyle anlaşıyorsunuz ve 20tl kazanıyorsunuz. Sizden 10 tane olsa ve sizin yaptığınızı yapsa 200 tl kazanırsınız doğrumu? işte adam bulma, yani işi büyütme mantığı budur. Bu yüzden, yani işin büyümesi açısından yani üretimin artması açısından yeni insanlarla anlaşırsınız. Buda normal. Yani neymiş ürün normal piyasa değer aralığında olacak, yüzde yüz müşteri memnuniyeti olacak, müşteriler isterlerse tüketici hakları sebebiyle paralarını geri alabilecekler ve bütün bunlar kanunlarca onaylanmış olacak.

    Peki bunları bir kenara bırakalım, abi nedir bu Türkiye'de ki durum? Türkiye'de binlerce yerli ve onlarca özellikle asyadan, 3. dünya ülkelerinden çıkan bu alanda firma mevcut. Bu firmalar ya ürün diye abuk sabuk tatil, çay bardağı, kalem, cd vb satıyor ya da ortada ürün falan yok. İşte bu firmalar arkadaşlar network marketing firması değildir ancak kendilerine network marketing firması derler. Niye mi kanunlardan bir şekilde yırtmak için. Bu firmalarda ki dağıtımcı arkadaşlar insanlara sülük gibi yapışır, onlara zengin olma hayali satar. Ürün falan hikayedir. Tek dertleri insanların işe girmesi ve onlardan alacakları komisyonlarıdır. Bu firmalardaki insanların kılığına, kıyafetine, sözlerine baktığınız zaman dediğimi anlayacaksınızdır. İnsanlar da haklı olarak bu yaklaşımlardan bıkmıştır ve network marketing=kötü, sahtekarlık, kanunsuzluk algısına kapılmaktadır. Bu firmalar özellikle Türkiye'de yaptıkları işlerden dolayı sektörün a**** koymuştur.

    Ben bu endüstriyi Amerika'da, Avrupa'da birebir inceledim ve çok kaliteli ürünlerle, çok kaliteli kazanç planlarıyla karşılaştım. Gerçek network marketing firmalarını inceledim. Biliyorsunuz ki Türkiye'de bir şekilde kanundan, hukuktan kaçabiliyorsunuz ama elin Amerikalısı, Avrupalısı bunları yemiyor ve ağır denetimleri ve cezaları mevcut. Bu anlamda da DSA ve SELDIA gibi denetimci, devletle çalışan dernekleri mevcut. Yani gerçek network marketing firmalarıyla bu diğer oluşumları birbirinden ayırıyolar ve denetliyolar. Peki ben bunca tecrübe ve bilgimle ayırt edebilirim. Siz nasıl ayırt edebileceksiniz ve kendinizi güvence altına alacaksınız? İşte size yardım ediyorum.

    1-) Ürün abi ürün!! ürüne bakın, piyasa değerinin çok üstünde satılıyorsa, kırmızı alarm. Tüketilebilen bir şey mi, talep edilen bir şey mi. Değilse kırmızı alarm. Ürün bu işin var oluş sebebi, bu ticaret sonuçta.

    2-) Şirket! Şirket bahsettiğim derneklere üyemi? kurucuları kim, geçmişi olan iş insanları mı yoksa zengin olmak isteyen hippiler mi? Şirketi devam ettirecek güçteler mi? değillerse kırmızı alarm.

    3-) kazanç planı! kazanç planı yeni başlayan insanlara hızlı bir şekilde para kazandırıyor mu? Bu işte ciddi olan insanlar yüksek miktarlarda para kazanabilir mi? Kota, kural, kesinti, şart, ceza var mı? Çıkmak isteyen insanlar paralarını geri alabiliyor mu?

    Evet arkadaşlar, Amerika ve Avrupa'da bu kurallar çerçevesinde iş yapan bir çok sağlam firma mevcut ve iş dünyasından ve sattıkları ürünlere göre bilim dünyasından ünlü insanlarla çalışıyorlar. Ancak güzel ülkem de bilim, ürün, şirket, business falan hak getire. Bir de insanlarımız bir iş ahlakına sahipler ki sormayın.
    Yani anlatacağım üzere network marketing sağlam, bahsettiğim kurallar çerçevesinde yapılırsa çok ciddi bir iştir. Boston üniversitesinde dersi bile okutulmaktadır. (kendim teyit ettim) Yeni dünya ekonomisinde de şirketler maliyetten kısmak için zaten yavaş yavaş bu tarz insanların şirketlerin marketing işlerini yapmalarına sıcak bakıyor. Bunu franchise gibi düşünebilirsiniz. He sizden ricam karşınıza çıkan network marketing firması olduğunu idda eden firmayı bu bahsettiğim kriterlere göre inceleyin. O zaman akla karayı ayırt edersiniz.

    Hepinize iyi günler dilerim.

    Saadet zincircimiz de gelmiş, hoşgelmiş.




  • network marketing ney la, ilk kez duydum
  • dolandirilicigin yeni hali. urun aliyosun fais fiyata sonra milletede ayni urunden kakalamaya calisiyosun. alirlarsa iyi almazlarsa batti paran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir anlatıyorlar herkes kazanıyor. Birde sloganları şu ürün satmaya uğraşmayın üye yapmaya ikna edin. Sonra üye olanda para kazanacak diye yüksek fiyatlı ürünlerden alsın. Oda uğraşsın başka üye yapmak için.
    Bir pazar düşünün müşteri getirirsen kazanırsın diyor giriş kapısında. Sende tanıdığını para kazanacaksın diye paza getirip üye yapıyorsun pazar çıkışında kazığı yiyen o pazar torbaları başına geçirir adamın.
    Ulan ürün satmayıp nereden kazanacaksın. Keriz üye silkeleme projesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.