Şimdi Ara

Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
12.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Sıcağı sıcağına ben de ibretlik bir paylaşım yapmak istiyorum.

    Emekli babamız için ikinci el sitesinden bulduğum ilan üzerine bir araca bakmaya gittik. İlanda bulunan özellikler şunlar

    - 2011 model Astra 1.3 CDTI, Easytronic, 14.000 KM

    - Bayandan az kullanılmış

    - Aracın kaputunda ve sağ çamurluğunda boya vardır.

    - Araç kredili olup kredisi satış esnasında kapatılacaktır.

    - Fiyat 40000


    Buraya kadar herşey normal. Ben de aynı araçtan kullandığım için bende de iki parçada lokal boya var. Ben aracı ikinci el alırken avuç içi büyüklüğündeki göçüğü satıcı tamir ettirmemişti, başka da bir kusuru olmadığı için aldım arabayı ve sonra mini onarımla göçüğü hallettik. Bu deneyim, söz konusu aracı almaya değer görmeme yardımcı oldu.

    Okumanız kolay olsun diye süreci madde madde yazacağım.

    - Sonra aldık aracı güvendiğimiz özel bir servise götürüp gösterdik, ne de olsa 2011 ve 14.000'de bir araç. Bu arada ilanda yazan km ile bakmaya gittiğimizde ki km farklı. KM'nin son hali 16.000.

    - 3 uzman aracı didik didik etti ve toplamda 5 parçada boya olduğu söylendi.

    - Satıcının söylemediği sağ arka çamurluk da çıktı meydana.

    - Servise göre araç alınabilir bir araç ama işlem gördüğü için indirim isteyin, satarken zarar edebilirsiniz dediler.

    - Satıcıya durumu anlattım, söylediğinin haricinde (kaput ve sağ çamurluk) boyalar ile hiç bir yorum yapmadı. Size bir kaza yaptığımı söylemiştim ve kasko ile yetkili serviste yapıldı demiştim dedi (evet bu doğru)

    - Sonra düşündük taşındık, lan dedik ne de olsa yeni araba, yıllardır babamıza yüksek modelli bir araba almak istiyoruz, 3-5 boyadan ne çıkar dedik ve pazarlık yapıp 39.500'e fit olduk.

    - Ertesi gün buluşup bankada kredisini kapatmaya gittik. Tam anlamıyla mal gibi elden vezneye 24.000 TL parayı bizzat ben sayarak verdim, elde ne belge var ne de bir kağıt...

    - Sonra krediyi veren kuruluşla rehinin kalkması için irtibata geçtik, önce 1-2 saat alır dediler, sonra en az bir gün sürer dediler.

    - Hesapta bankadan çıkıp notere gidecez ve satışını alacaz. Satıcının iyi niyetli ve yardımsever yaklaşımına karşılık biz de OK, o halde rehinin kalkmasını bekleyelim dedik.

    - O gün öylece geçti, haber falan gelmedi. Ertesi gün aradılar, rehin kalktı aracı alabilirsiniz diye.

    - Satıcıyla irtibata geçtim ve öğleden sonra buluşmaya karar verdik.

    - İş yerinde bir arkadaş Tramer sorgusu yaptırdın mı dedi, yok yav ustaya gösterdim dedim. Bana bir örnek verdi, içimi bir huzursuzluk kapladı.

    - SMS ile plakayı yolladığımda aracta, birisi 1678, diğeri 9234 TL olmak üzere iki hasarı çıktı.

    - Yaldır yaldır satıcıyı aradım tabi. Durumu anlattım, e size söylediğim hasarlar onlar dedi.

    - İlanda yazılanlar, kendisinin anlatımı ve servisin söylediği kadarıyla o denli basit bir kazanın nasıl olur da 9.234 TL'lik bir masrafı olur diye sordum.

    - Valla işte size söylediğim gibi, aracıma çarptılar ben de tamir ettirdim dedi.

    - Onarımı yapan servisi arayıp hasar dökümü istedim. Sadece ruhsat sahibine veririz dediler.

    - Satıcı ile anlaşıp serviste buluştuk ve dökümü istedik.

    - Görevli bayan print tuşuna basınca yazıcıdan feryat figan ede ede çarşaf çarşaf dökümler çıkmaya başladığında benden de boca boca terler boşalmaya başladı.

    - Dökümü elime aldım bir baktım... Aklımda kalanları sayıyorum

    Sağ, sol çamurluk, tampon, panjurlar ve iç astarları, farlar, sis farları, ön aks taşıyıcısı, porya bilyası, koltuk airbag'i, sağ amartisör, her iki tarafın davlumbazları, airbag sensör ve beyni, ıvırı zıvırı ile TOPLAM 35 kalem değişen!

    - E bunu okuyunca aldım elime dökümü atölyeleri dolaşıp ustalarla konuştum, hocam nihayetinde her iki taraftan da darbe almış, bu fiyat bu araç için çok fazla, sen al yarın sat 5.000 TL zarar edersin dediler.

    - Durumu satıcı ile paylaştığımda bu sefer satıcı ağız değiştirdi, ben size söylemiştim sağdan bana vurdular bende gidip direğe vurdum diye... (Sağ arka çamurlukla ilgili kazayı anlatmaya tenezzül bile etmedi)

    - Bu şartlarda bu araca güvenip binemeyeceğimizi söyledim, bize anlattıklarının çok çok üstünde bir hasar olduğunu söyledim.

    - Uzuuun bir konuşmanına ardından satıcı arabasını sattı gözüyle baktığı için pişkin pişkin bastı gitti (Ne de olsa elden 24.000 TL'yi verip kredisini kapattık).

    - Ben ise bu durumu gariban babama nasıl anlatırım diye bastım eve gittim.

    - Aradan iki gün geçti, düşündük taşındık ve almamaya karar verdik, satıcıyı aradım kararımızı söyledim, parayı da hemen vermesi için ısrar etmek yerine bir protokol yapıp 15-20 gün sonra verirsiniz diye ekledim.

    - Sakin sakin dinledi ve ardından bombayı patlattı, valla ben bu arabayı sattım, bir daha beni arayıp rahatsız etmeyin, bundan sonra sadece noterden satışı almak için arayın diye suratıma telefonu kapattı. Kendisi bayan :)

    Durum bundan ibaret. İyi niyete ve güvene teslim olmuş bir baba-oğul olarak şimdi yargıya taşımak için gerekli deliller için mücadele ediyorum. İlanda belirtilen niteliklerle özel servisin söyledikleri uyuşmadığı gibi, özel servisin söylediği ile de yetkili servisteki döküm uyuşmuyor. Yani satıcı en başta adam gibi o dükümü eline alıp gösterse belki hiç bakmadan kaçacaz ama malesef bu noktaya geldik.

    Diyalog yolunu da kapattığı için oturup akıllı başlı konuşamadık. Bekliyoruz öyle mayıl mayıl :)

    Allahtan ilanı bulduğum site ile yazıştım ve kendilerinin savcılıktan resmi olarak istenmesi durumunda ilan detaylarını paylaşabileceklerini ve durumumuza çok üzüldüklerini belirttiler, sağolsunlar.

    Fikri olan varsa dinlemeye hazırım.








  • mübarek konyanın mübarek esnafları

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.
  • Takipteyim,faydalı konu olmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    Takipteyim,faydalı konu olmuş...

    Kesinlikle çok faydalı bir başlık. Belki içine düşülen durumlar ile ilgili çözümlerin olduğu başlıklar da oluşturulsa daha faydalı olabilir. Zîra insanın başına gelince ne yapacağını ve nereden başlayacağını şaşırabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garin

    mübarek konyanın mübarek esnafları

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.


    Alttaki kazadan önceki durumumu yoksa kazadan sonra tamir edildikten sonraki halimi?
  • Arkadaşlar bende toplu olarak araç alım satımı yapıyorum.Araçları ilk sahibinden eğer almıyorsanız araç hakkında araç geçmişine dair bilgi edinmeniz oldukça güç.Bizlerde bakarak kendimize göre ekspertiz yaparak araç alıyoruz.Satarkende yapmış olduğumuz ekspertiz bilgisini veriyoruz fakat ne olursa olsun araç alacak olan kişi imkanları doğrultusunda araçla ilgili tüm araştırmayı yapmalı ve kimsenin sözüne dayanarak mal almamalı , alıp satıcıların aldıkları araçlar hakkında detaylı bilgisi olduğunu hiç zannetmiyorum.
  • yazıkki alttaki düzeltilmiş sonraki hali

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.
  • her zaman derim..alınacak 2.el araç 3bin km 5bin km'de bile olsa muhakkak ekspertiz,vergi vs bir çok şeyi 1-2 saat ayırarak sorgulatılması lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacecake

    her zaman derim..alınacak 2.el araç 3bin km 5bin km'de bile olsa muhakkak ekspertiz,vergi vs bir çok şeyi 1-2 saat ayırarak sorgulatılması lazım..

    1-2 saat değil 1 gün ayırırım yaşadığım son sıkıntıdan sonra
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gri06

    Arkadaşlar bende toplu olarak araç alım satımı yapıyorum.Araçları ilk sahibinden eğer almıyorsanız araç hakkında araç geçmişine dair bilgi edinmeniz oldukça güç.Bizlerde bakarak kendimize göre ekspertiz yaparak araç alıyoruz.Satarkende yapmış olduğumuz ekspertiz bilgisini veriyoruz fakat ne olursa olsun araç alacak olan kişi imkanları doğrultusunda araçla ilgili tüm araştırmayı yapmalı ve kimsenin sözüne dayanarak mal almamalı , alıp satıcıların aldıkları araçlar hakkında detaylı bilgisi olduğunu hiç zannetmiyorum.

    Nick'e göre Ankara'da olmalısınız, ben de ankara'da yaşıyorum ve uzun zamandır araç bakıyorum...
    gördüğüm kadarıyla piyasa düzgün araç ve dürüst satıcı bakımından gerçekten sıkıntılı...

    Madem alım satım yapıyorsunuz, Forum vasıtası ile biraraya gelelim, siz de kazanın biz de daha kazanalım...




  • aracın yeni plakası 63 UF 039
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanolmez

    ......



    çok geçmiş olsun, çok üzüldüm.

    Savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı falan deseydiniz...
  • İkici el araba alacaklar için; (alıntıdır)

    Limon problemi:

    ekşi bir problemdir. ters secim problemi (adverse selection) olarak da bilinir. taraflar arasindaki bilgi asimetrisi sebebiyle ticareti yapilan mallarin ortalama kalitesindeki düsüse isaret etmektedir. bir tür negatif dissallik olarak da nitelendirilebilir. bu problemi teknik bir makalede (the market for lemons, 1970) ilk defa incelemis kisi, 2001 nobel ekonomi ödülü sahibi george akerlof'dur.

    limon, amerikan argosunda ikinci el piyasada satin alinan ve sonra ciddi sorunlari oldugu anlasilan otomobil anlamindadir. ikinci el oto almak isteyen biri, otonun durumunu dogru olarak degerlendiremez ve ortalama bir fiyat(iyi oto fiyatı ile limon oto fiyatı arası bi fiyat) teklif eder. satici ise otonun gercek durumunu bilir ve gercek fiyatini ister. bu durumda iyi arabalarin satisi sinirlanir. yani asimetrik bilgi sonucunda ters secim yapilir. boylece ortalama fiyattan, kotu (limon) arabalar daha cok satilacaktir. yeni keynesci yaklasim, menkul degerler piyasalarini kullanilmis araba piyasasina benzetir. sonucta iyi kagit arz edenler piyasayi terk ederken, kotu kagitlardan sinirli satis gerceklesecektir.

    basitçe göstermek gerekirse:
    2. el araba piyasasındaki bütün arabaların satıcılar gözünde ederlerinin tekdüze dağılım(uniform distribution) ile 10.000 tl ile 20.000 tl arasında olduğunu varsayalım. piyasadaki alıcılarınsa bir arabanın kalitesini bildiği durumda satıcının belirlediği değerden 500 tl fazla vermeye razı olduğunu varsayalım.
    simetrik bilgi durumunda bu piyasadaki bütün arabalar satılacak ve hem alıcı hem de satıcının yüzü gülecektir.
    asimetrik bilgi durumunda arabanın kalitesi bilinemeyeceği için tipik bir alıcı, almak üzere olduğu arabanın beklenen değerini hesaplar, bunun üzerine fazladan vermeye razı olduğu 500 tl'yi koyar.
    varsayalım piyasada oluşacak olan 2. el araba fiyatı p olsun:
    bunun üzerine alıcılar arabasına p'den fazla değer biçen satıcıların arabalarını piyasadan çekeceğini bilir bu yüzden:
    ((p+10.000)/2)+500=p hesabını yapar, buradan p=11.000 bulunur.
    sonuç olarak asimetrik bilgi durumunda en kötü kalitedeki %10'luk arabalar satılır.
    gerçek hayat asimetrik bilgi durumuna uyduğu için bir yıllık kullanılmış araba piyasasındaki arabaların büyük çoğunluğunun "limon" olduğu sonucuna varabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exantric -- 2 Ekim 2012; 23:14:54 >




  • Aşağıdaki ilan zaten direk anladım fiyattan bir arkadaşımıza bakıyorduk. Israrla km nin orjinal olduğunu söylüyor terbiyesiz adam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-mitsubishi-colt-1-5-di-d-instyle-gk-101098453/detay/

    Bu da tramer sorgusu sonucu gelen muayene km ve tarihleri Allah belasını versin diyorum kalan yorumu size bırakıyorum.

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.




  •  Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.


    Eski aracım, sattığım adam genç bir arkadaşa satmış geçen temde gördüm :) kazasız diye satmasınlar sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCALIBUR -- 3 Ekim 2012; 0:02:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: garin

    mübarek konyanın mübarek esnafları

     Netten Alınmaması Gereken Sıkıntılı Araç ve Bu Tarz Araçları Satanların Bilgi Havuzu.


    bu aracın tramerde 5 ayrı hasar kaydı var.
  • 29 Eylül 2012; 16:12:53

    ilandaki aracı sakın ha almaya gitmeyin. İlanda hatasız dendiği halde hasar kaydı var Ve bunu söylediğinizde sizinle kavga etmeye çalışıyorlar. Memlekette herkes yüzsüz olmuş insan hatasını kabul eder en azından.Araç satımında böyle olan bir yer kendi işlerinde nasıl olur onuda bilmem bana kalırsa hiçbir işiniz için dahi gitmeyin. ANKARA ETİMESGUTTA GARAJ OTO AKSESUAR ASLA UĞRAMAYIN.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-arayanaa-100770582/detay
    bu paylaşımı daha önce yapmıştım bu konudan habersiz olarak. yaklaşık bir aydır araç arıyorum 10 dan fazla araç için görüşmeye gittim nelerle karşılaştım bilemezsiniz. ama en kötüsü buydu adam hatasız diyor , hasar kaydı çıkıyor ve bunu belirttiğinizde sizin üstünüze yürüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanolmez

    Sıcağı sıcağına ben de ibretlik bir paylaşım yapmak istiyorum.

    Emekli babamız için ikinci el sitesinden bulduğum ilan üzerine bir araca bakmaya gittik. İlanda bulunan özellikler şunlar

    - 2011 model Astra 1.3 CDTI, Easytronic, 14.000 KM

    - Bayandan az kullanılmış

    - Aracın kaputunda ve sağ çamurluğunda boya vardır.

    - Araç kredili olup kredisi satış esnasında kapatılacaktır.

    - Fiyat 40000


    Buraya kadar herşey normal. Ben de aynı araçtan kullandığım için bende de iki parçada lokal boya var. Ben aracı ikinci el alırken avuç içi büyüklüğündeki göçüğü satıcı tamir ettirmemişti, başka da bir kusuru olmadığı için aldım arabayı ve sonra mini onarımla göçüğü hallettik. Bu deneyim, söz konusu aracı almaya değer görmeme yardımcı oldu.

    Okumanız kolay olsun diye süreci madde madde yazacağım.

    - Sonra aldık aracı güvendiğimiz özel bir servise götürüp gösterdik, ne de olsa 2011 ve 14.000'de bir araç. Bu arada ilanda yazan km ile bakmaya gittiğimizde ki km farklı. KM'nin son hali 16.000.

    - 3 uzman aracı didik didik etti ve toplamda 5 parçada boya olduğu söylendi.

    - Satıcının söylemediği sağ arka çamurluk da çıktı meydana.

    - Servise göre araç alınabilir bir araç ama işlem gördüğü için indirim isteyin, satarken zarar edebilirsiniz dediler.

    - Satıcıya durumu anlattım, söylediğinin haricinde (kaput ve sağ çamurluk) boyalar ile hiç bir yorum yapmadı. Size bir kaza yaptığımı söylemiştim ve kasko ile yetkili serviste yapıldı demiştim dedi (evet bu doğru)

    - Sonra düşündük taşındık, lan dedik ne de olsa yeni araba, yıllardır babamıza yüksek modelli bir araba almak istiyoruz, 3-5 boyadan ne çıkar dedik ve pazarlık yapıp 39.500'e fit olduk.

    - Ertesi gün buluşup bankada kredisini kapatmaya gittik. Tam anlamıyla mal gibi elden vezneye 24.000 TL parayı bizzat ben sayarak verdim, elde ne belge var ne de bir kağıt...

    - Sonra krediyi veren kuruluşla rehinin kalkması için irtibata geçtik, önce 1-2 saat alır dediler, sonra en az bir gün sürer dediler.

    - Hesapta bankadan çıkıp notere gidecez ve satışını alacaz. Satıcının iyi niyetli ve yardımsever yaklaşımına karşılık biz de OK, o halde rehinin kalkmasını bekleyelim dedik.

    - O gün öylece geçti, haber falan gelmedi. Ertesi gün aradılar, rehin kalktı aracı alabilirsiniz diye.

    - Satıcıyla irtibata geçtim ve öğleden sonra buluşmaya karar verdik.

    - İş yerinde bir arkadaş Tramer sorgusu yaptırdın mı dedi, yok yav ustaya gösterdim dedim. Bana bir örnek verdi, içimi bir huzursuzluk kapladı.

    - SMS ile plakayı yolladığımda aracta, birisi 1678, diğeri 9234 TL olmak üzere iki hasarı çıktı.

    - Yaldır yaldır satıcıyı aradım tabi. Durumu anlattım, e size söylediğim hasarlar onlar dedi.

    - İlanda yazılanlar, kendisinin anlatımı ve servisin söylediği kadarıyla o denli basit bir kazanın nasıl olur da 9.234 TL'lik bir masrafı olur diye sordum.

    - Valla işte size söylediğim gibi, aracıma çarptılar ben de tamir ettirdim dedi.

    - Onarımı yapan servisi arayıp hasar dökümü istedim. Sadece ruhsat sahibine veririz dediler.

    - Satıcı ile anlaşıp serviste buluştuk ve dökümü istedik.

    - Görevli bayan print tuşuna basınca yazıcıdan feryat figan ede ede çarşaf çarşaf dökümler çıkmaya başladığında benden de boca boca terler boşalmaya başladı.

    - Dökümü elime aldım bir baktım... Aklımda kalanları sayıyorum

    Sağ, sol çamurluk, tampon, panjurlar ve iç astarları, farlar, sis farları, ön aks taşıyıcısı, porya bilyası, koltuk airbag'i, sağ amartisör, her iki tarafın davlumbazları, airbag sensör ve beyni, ıvırı zıvırı ile TOPLAM 35 kalem değişen!

    - E bunu okuyunca aldım elime dökümü atölyeleri dolaşıp ustalarla konuştum, hocam nihayetinde her iki taraftan da darbe almış, bu fiyat bu araç için çok fazla, sen al yarın sat 5.000 TL zarar edersin dediler.

    - Durumu satıcı ile paylaştığımda bu sefer satıcı ağız değiştirdi, ben size söylemiştim sağdan bana vurdular bende gidip direğe vurdum diye... (Sağ arka çamurlukla ilgili kazayı anlatmaya tenezzül bile etmedi)

    - Bu şartlarda bu araca güvenip binemeyeceğimizi söyledim, bize anlattıklarının çok çok üstünde bir hasar olduğunu söyledim.

    - Uzuuun bir konuşmanına ardından satıcı arabasını sattı gözüyle baktığı için pişkin pişkin bastı gitti (Ne de olsa elden 24.000 TL'yi verip kredisini kapattık).

    - Ben ise bu durumu gariban babama nasıl anlatırım diye bastım eve gittim.

    - Aradan iki gün geçti, düşündük taşındık ve almamaya karar verdik, satıcıyı aradım kararımızı söyledim, parayı da hemen vermesi için ısrar etmek yerine bir protokol yapıp 15-20 gün sonra verirsiniz diye ekledim.

    - Sakin sakin dinledi ve ardından bombayı patlattı, valla ben bu arabayı sattım, bir daha beni arayıp rahatsız etmeyin, bundan sonra sadece noterden satışı almak için arayın diye suratıma telefonu kapattı. Kendisi bayan :)

    Durum bundan ibaret. İyi niyete ve güvene teslim olmuş bir baba-oğul olarak şimdi yargıya taşımak için gerekli deliller için mücadele ediyorum. İlanda belirtilen niteliklerle özel servisin söyledikleri uyuşmadığı gibi, özel servisin söylediği ile de yetkili servisteki döküm uyuşmuyor. Yani satıcı en başta adam gibi o dükümü eline alıp gösterse belki hiç bakmadan kaçacaz ama malesef bu noktaya geldik.

    Diyalog yolunu da kapattığı için oturup akıllı başlı konuşamadık. Bekliyoruz öyle mayıl mayıl :)

    Allahtan ilanı bulduğum site ile yazıştım ve kendilerinin savcılıktan resmi olarak istenmesi durumunda ilan detaylarını paylaşabileceklerini ve durumumuza çok üzüldüklerini belirttiler, sağolsunlar.

    Fikri olan varsa dinlemeye hazırım.

    öncelikle geçmiş olsun belli ki acemiliğinize gelmiş..ve acelenize..her ne olursa olsun para sizin mal karşı tarafın..almaya karar verilen aracın araç başında pazarlığı vs yapıldıktan sonra mal sahibiyle ve kendisine bağlı tek başınıza araçla hangi marka ise yetkili servislerinde belli bir ücret karşılığında ekspertiz yaptırılmalı..bu işlem çok kısa sürmektedir..belli teknolojik ve dijital aletlerle aracın değişeni,boyası vs olup olmadığını belli ediyor..akabinde bu işlem bittikten sonra traimer kayıtları vergi kayıtları plaka kayıtlarına baktırılmalı..traimer kaydında sizinde başınıza geldiği olaylar çıkabilir..aracın birikmiş vergisi olabilir..aracın trafik cezalara olabilir..neticede plaka değiştirmeden o plaka üzerinde aldığınız zaman o plakaya yazılmış yada gıydırılmış kol gibi cezalara çıkabilir..bunların hepsi 1 gün içerisinde en fazla 3-4 saat alacak olaylar..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.