Şimdi Ara

NETSTAT BİLEN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar netstat komutunu çalıştırdığımda aynı adsl modem çevriminde olduğum lokal bir ip no suve yanında da netbios-ssn time-wait yazıyo bunun anlamı nedir bilen var mı?



  • netstat protokol istatistiklerini görmeni sağlayan bir console application'dır.

    çıktı olarakda local bilgisayarının tcp/udp vs. protocollerinden açık olanları / dinlemede olanları / bağlantı kurulmuş vs.. olanları hangi port üzerinden hangi ip'ye bağlıysa gösterir.

    örnek:
    tcp 192.168.1.101:1059 213.153.201.90:80 ESTABLISHED

    192.168.1.101 IP'li bilgisayarın 1059 numaralı portu 213.153.201.90 bilgisayarın 80 numaralı portu yani IIS'i ile bağlantı kurmuş anlamına gelir. yani forum.donanimhaber.com 'a bağlantı kurmuşsun.
    senin bilgisayarında boş olan (örneğin ben de şimdi 1059 sende farklı olacaktır) herhangi bir port üzerinden paket transferi yapıyorlar

    bunun dışında senin tam olarak ne gördüğünü anlayamadım. yazan şeyi copy/paste yaparsan yardımcı olmaya çalışırım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: IRONER

    arkadaşlar netstat komutunu çalıştırdığımda aynı adsl modem çevriminde olduğum lokal bir ip no suve yanında da netbios-ssn time-wait yazıyo bunun anlamı nedir bilen var mı?


    Sanirim daha once bilgisayarinla bir baglantilari olmus ve daha sonra baglanti kesilmis beklemede tutuyor portu. Dahili bir ip ise sendeki bir paylasimi kullanmis olabilirler.
  • Bilgisayara internet bağlı ama herhangi bir internet sayfası veya msn açık değil ama netstat komutunu girdiğimde aşağıdaki gibi bir bağlantı gözüküyor, bu neden olabilir? Bu sıralar bağlantı zaten bir garip, eğer birşey download ediyorsam 5.dakikadan sonra bir zamanda kesinlikle hız sıfırlanıyor ve download yarım kalıyor. Acaba spy türü bişey mi var arka plandan internete bağlanmaya çalışan veya hiçbir şekilde ben internette değilken gözüken bu bağlantının ne olduğunu bilen biri varsa, bir aydınlatabilirse sevinirim.

    http://img76.imageshack.us/img76/4928/adsznv8.jpg
  • Bilen yok mu yaw
  • svchost ismine bürünen bu sıralarda baya virus var bende güzel bir tarama yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.