Şimdi Ara

Netspeed İnternetsiz 5.gün ve İnanılmaz Müşteri Hizmetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta perşembeden beri internetim yok, sürekli arıyorum. Fakat dün internet geldi düzeldi zannettim. Dün gelen internetim bugün sabah yine gitti. İlginç olan, benim internetim normalde 75 mbps şimdi 35 mbps gözüküyor onu bir düzeltin diye aradıktan 15 dakika sonra yine gitmesi. Geri aradım eski arıza kaydını kaldırmışlar, tekrar arıza kaydı oluşturdular. E dedim kardeşim tam düzelmeden neye binaen arıza kaydını kaldırdınız, diye sordum. Modemden sinyal aldıktan sonra kalkmış dediler. Yine umutsuzca bekliyorum.

    Güncelleme: Müşteri hizmetlerindeki garibanlar hiçbir şey bilmiyor ne yazık ki. Sorunu bilmiyorlar, çözümü bilmiyorlar, ne zaman düzelecek onu bilmiyorlar, tarih vermiyorlar. Herhalde manevi bir gücün düzeltmesini bekliyorlar.

    Güncelleme: Hiçbir şekilde yardımcı olmadılar. Telekom ekipleri gelince haber vericez dediler. Bende Millenicom aboneliği başlattım umarım memnun kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemmylevni -- 26 Kasım 2019; 13:36:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Devre numaranız ile mevcut portunuz üzerinden netspeed i iptal etmeden başka firmaya geçiş yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 25 Kasım 2019; 11:8:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Aradığım bütün şirketler yedek port yok taşıyamayız, Türk Telekom ile görüşün dediler. Bende Türk Telekom'da abonelik başlattım, port kurulsun diye. Müşteri hizmetlerindeki beyefendi sağolsun samimi bir şekilde abonelik başlatın port kurulsun sonra kesinlikle imza atmayın, iptal edin ister bize geçin ister başkasına diye durumu açıkladı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lemmylevni kullanıcısına yanıt
    Benzer işler, şuan netspeed de hazır bir portunuz var. Sıfır abonelik değil aynı devre üzerinde geçiş yapacaksınız. 88 veya 11 ile başlayan bir devre numaranız vardır. Bu numara ile istediğiniz firmaya abonelik taşıma başvurusu yapabilirsiniz. Ama netspeed i iptal etmeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 25 Kasım 2019; 11:21:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de perşembe akşamı 5 gibi gitti ve hala yok. Arıyorum beklememi oneriyorlar. Çözülene kadar bekleyecekmisiz 🤣 onceden turknet kullanıyordum yine benzer şekilde tak diye dsl ışığı sonmuş ve çözüm sunamamislardi. Ben de netspeede geçmiştim ve İnternet ne hikmetse anında gelmişti. O günden beri sorunsuzdu, on aydır, nadiren 10 15 dakikalık kesilmeler oluyordu belki ayda bir iki kez. Önemsiz miktarda. Bu sefer netspeed macerasının da sonuna geldik sanırım. Sırada millenicom var. Yarına kadar ses çıkmazsa millenicom a başvurum. Ya da fazla fazla ödemeyi göze alıp superbox alacağım. Zira işimi internet üzerinden yapıyorum. Dosya göndermem gerekiyor sürekli.

    Port yok muhabbetine de inanmayın. Direkt geçiş için başvuru yapın. 2 güne halloluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jdivision -- 25 Kasım 2019; 12:18:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jdivision J kullanıcısına yanıt
    Dün aradım hepsi altyapı yok, port yok falan dediler sistemsel hata oldu herhalde, bugün aradım Oris 50, Netgalaksi 8, Turknet 35, Millenicom 85 dedi. Herhalde bende Millenicom yolcusu olucam bu gidişle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telekomu aradım tekrar onlarda altyapınız fiber gözüküyor dediler, iyice kafam karıştı. Sanırım geçişle alakalı bir sıkıntı olduğu için şu an internet yok. Bu arada netspeed i arayıp anlatıyorum böyle böyle fiber altyapı olmuş diye, onlarda tabi ondan olabilir diyorlar inanılmaz 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lemmylevni kullanıcısına yanıt
    Hocam internet taşımada 3 ay süresi var mı acaba bilginiz var mı bu konuda yni taşıma yaptıktan sonra 3 ay kullanmak gerekiyor başka firmaya geçebilmek için diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tylerdurden04 kullanıcısına yanıt
    Hocam taahhüt olmayan her firmada istediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz galiba, tam emin değilim ama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lemmylevni kullanıcısına yanıt
    dsl de churn ler arası 90 gün bekleme süresi var (taahhüt ayrı bir konu cezayı göze alıp churn yapılabilir)

    dsl 0 dan açıp hemen churn yapılabilir ama sonrasında 90 gün bekleme süresi

    mobilde tam tersi 0 açılan hat 90 gün taşıma yapamaz 91. günden sonra her gün taşıma talebi girebilir (3-6 gün dersek max 6 günde 1 :) ) bn taşıdığım gün farklı mobil operatör e taşıdığım oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.