Şimdi Ara

Netmaster CXC150'yi nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başka seçenek olmadığı için bu modemi almayı düşünüyorum, P2P programlarla beraber kullanıldığında bu modemin performansı nasıldır, upload hızında düşmeye yol açar mı (eski Askey modemlerde olduğu gibi)? Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.



  • Bu modemi ben de kullanıyorum,daha dün bağlandı,ama P2P programlarını kullanmıyorum.Genel performansı iyi,ama olduğu söylendiği DOCSIS 2 desteği yok,1.1 desteği var.Bu yüzden Motorola 5100 kadar kaliteli ve randımanlı olmasını beklemek yanlış olur.Ama hattımdaki splitter biraz kötü olduğu için sinyal -20 gibi düşük bir seviyede geliyor,ama daha hiç netten düşmedi.Hatta 2 liralık başka dandik bir splitter alıp değiştireyim dedim,-72'ye kadar düştü ama internet hala çalışıyordu.Tabi eskisini geri taktım. Ben tavsiye ederim.
  • Cevapladığın için sağol sevgili Elbruz. Hepsiburada.com'dan siparişimi verdim, modem gelince bir terletip bakarım :)
  • yanlış cevap cxc150 docsis 2.0 desteğine sahip bilemeden sallamayalım...

    bende motorola alcaktım 15 nisan falan diyolar bekliceksen motorola al...
  • Alışveriş sitelerinde Docsis 2.0 yazıyor ama aslında 1.1,zaten modem aslında Castlenet diye bir firmanın üretimi.Ben kendi kullandığım modemin ne olduğunu bilirim herhalde,arayüzünde de Docsis 1.1 yazıyor.Bilmeden sallamayalım lütfen.
  • evt docsis 2 yok modemde. ama Türkiyede de yok zaten performansı iyi ben memnunm. 2 aydr fln kullanıyorum
  • hala desteksiz sallıyosunuz yaa

    http://www.castlenet.com.tw/products/cable/DP1110XB2A_DP1112XB2A%20Series.htm


    nerede göster arayüzde öle bişiyazmıyor kitapçıkta 2.0 netmaster sitesinde 2.0 casle nette 2.0 yazıyo senin modem başka model olmasın bak linkte resim var cxc150 soldaki

    ya dediğiniz doğru ise gider geri veririm 15 gün sonra motorola gelcek ispatlayın bana önemli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATALcan -- 30 Mart 2007; 20:17:19 >




  • emule de tam randıman alamıyorum yani en fazla aynı anda 3 dosya iniyor..yapmam gerek bişey varmı??256 adsl de kullandığım ayarlarını ellemedim emule nin arkadaşlar...???
  • http://www.castlenet.com.tw/tech/manual/CXC150_160%20User%20Guide%20Generic%20R6.1.zip

    Bu linkte Castlenet CXC150'nin kullanım kılavuzu var,orada 1.1 yazıyor.Zaten bendeki modem senin verdiğin linkteki modemlerden değil,bendeki linkini verdiğim kılavuzdaki modem,kılavuzda resmi var.Ama alışveriş sitelerinde senin verdiğin sayfadaki modemlerden birinin resmi var.Ben de anlayamadım,herhalde Türkiye'de iki ayrı modem CXC150 diye satılıyor,ya da sadece bendeki satılıyor,diğeri yok.
  • @Elbruz & FATALcan
    Modemin arkasında CXC-150 mi yazıyor, CXC-110 mu yazıyor? Bir de modemi nereden aldınız, hepsiburada.com adresinden mi, yoksa başka bir yerden mi?

    http://www.deremate.com.ar/accdb/viewitem.asp?idi=13294319 adresine girerseniz Elbruz'un modeminin aslında CX-110 olduğunu, fakat CXC-150 olarak satıldığını görebilirsiniz. Bugün hepsiburada.com siparişim kargoyla elime geçecek. Hangi ürün olduğunu o zaman buraya yazarım.
  • Modem biraz önce elime geçti. Önceki mesajımda verdiğim adresin aksine, hepsiburada.com adresinde resmi verilen modemi göndermişler. Kullanm kılavuzunda bile DOCSIS 2.0 standartlarında olduğu belirtiliyor. Ayrıca modemin arkasında CXC-150 yazıyor.
  • Evet,o zaman dediğin gibi,CXC110 modeli CXC150 diye satılmış.Altında CXC150 yazıyor.Ama sadece burda değil,yurtdışında da öyle satılmış olmalı,çünkü bazı yabancı sitelerde yine bu modem 150 diye geçiyor.Ben modemi ikinci el aldım.
  • Biraz daha araştırma yaptım ve bu modemin aslında DP1110XB2A diye geçtiğini anladım (Castlenet sitesinde bile). CXC-150 diye adlandırılan modem Castlenet sitesinde bile DOCSIS 2.0 desteklemiyor, fakat DP1110XB2A modeli (hepsiburada.com sitesinde satılan) DOCSIS 2.0 destekliyor. İkinci el alırken modemin fotoğrafını isteyin arkadaşlar, hepsiburada.com adresindeki fotoğrafla uyuşmuyorsa o modem DOCSIS 2.0 desteklemiyor demektir.

    Şunu da belirtmek istiyorum, eski modemimin belirttiği değerlere kıyasla bu modemin upstream power ve SNR değerleri çok daha iyileşti. Modemin Upstream ve Downstream Power değerlerini görmek içinhttp://192.168.100.1 adresine girin, kullanıcı adını boş bırakın ve şifre kısmına da cable yazın. SNR değerlerini de görmek istersenizhttp://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_9/key_/tm.htm adresinde linkini vermiş olduğum DOCSIS - Cable Modem Diagnostic programını (http://www.patilan.com/docsis/overview.htm ) kullanabilirsiniz.

    Modemin P2P performansını test edebilmiş değilim, fakat iyi şekilde değişen kablonet değerlerine göre yorumlamak gerekirse modemin tepki süresi daha iyi gibime geldi, P2P programlarda kilitlenme veya hız kesme gibi problemlerle karşılaşacağımı sanmıyorum (Sıcaklık etkisini aradan çıkarmak için modemi dik konumda tutuyorum).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twister -- 31 Mart 2007; 18:35:23 >




  • emulede sorun yaşıyosanız peerguardian kurun sorun morun kalmaz....torrentte falan çok iyi modem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Twister


    Şunu da belirtmek istiyorum, eski modemimin belirttiği değerlere kıyasla bu modemin upstream power ve SNR değerleri çok daha iyileşti. Modemin Upstream ve Downstream Power değerlerini görmek içinhttp://192.168.100.1 adresine girin, kullanıcı adını boş bırakın ve şifre kısmına da cable yazın. SNR değerlerini de görmek istersenizhttp://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_9/key_/tm.htm adresinde linkini vermiş olduğum DOCSIS - Cable Modem Diagnostic programını (http://www.patilan.com/docsis/overview.htm ) kullanabilirsiniz.




    Hay sen çok yaşa,kaç gündür şöyle bir program arıyorum,SNR değerini gösteren.Bende snr 33 çıkıyor,yalnız downstream'e modem arayüzü -18 diyor,program 1.8 diyor,şimdi bunlardan hangisi doğru?Sanırım programın gösterdiği doğru,çünkü bir ara 50'lere de düşüyordu,ama bağlantı düşmüyordu.Gerçi hız düşüyordu biraz sanki ama yine de kopmuyordu.

    Senin eski modemin neydi peki?Önceden değerlerin kaçtı,şimdi kaç çıkıyor?




  • Program o bilgileri başka türlü alıyor, fakat nasıl alıyor incelemedim açıkçası. Programda değerleri db/mv cinsinden okuduğuna emin ol, bence diğer formatta okuyorsun.

    Bendeki modem Askey cme070 idi, kullanmayalı uzun süre olmuştu. Değerler SNR:34.x Downstream:14.x ve Upstream:39.x idi, yeni modemle beraber SNR (sinyal/gürültü oranı) 38.x oldu, gürültüyü daha iyi filtrelediğinin bir göstergesi bu. Downstream 11.x civarına düşerken (sıfıra yakın değer daha iyidir) Upstream aynı kaldı. Anladığım şey, modem kesinlikle fark ediyor.

    Bu arada, senin yaşadığın sinyal düşmelerini eski modemde çok yaşadım ve bırak yavaşlamayı, site açmıyordu. Aynı sinyal düşmeleri bu modemde de var, fakat bağlantı stabil (upload hızı yarı yarıya azalıyor, fakat download aynı). Eğer o modemle çok sıkıntı çekiyorsan yeni modem almanı tavsiye ederim, çünkü geçici sinyal düşmeleri için türksatın elinden bir şey gelmediğini anladım (3 kere eve geldiler, bir şey bulamadılar).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twister -- 1 Nisan 2007; 2:14:22 >




  • Değerleri db/mv olarak okudum,zaten diğerine çevirince alakasız çok daha yüksek değerler çıkıyor.

    Sinyal düşmelerinde sadece hızı biraz düşüyor,4 gün oldu,daha netten hiç düştüğü olmadı.

    Sinyal düşmelerinde sadece modem etkilenmiyor,televizyondaki görüntü de bozuluyor.Kablo internet yokken böyle sinyal düşmeleri olmazdı,6 yıldır kablo tv var,sadece birkaç kere böyle olmuştu.Şimdi sinyal düşünce en çok TRT 1 bozuluyor.Hala hatırlıyorum,2002 Dünya Kupası'nda da milli takımın bir maçında yine görüntü aynı şekilde bozulmuştu ve sadece TRT 1'de görüntü çok kötü olunca çok sinirlenmiştim.Artık internet bağlanınca da tesadüf mü denk geldi bilmiyorum.

    Modemden şimdilik memnunum.Sanki SNR biraz daha yüksek olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum sadece.Download hızı 27-30 arası oynuyor,Speedtest'te de 245 kbit çıkıyor.Bazı arkadaşlar 260'ı vurduklarını yazmışlar.Belki ileride denk getirirsem Motorola 5100 alabilirim.Zaten o zamanda kadar da 512 yaparlar herhalde.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: FATALcan

    emulede sorun yaşıyosanız peerguardian kurun sorun morun kalmaz....torrentte falan çok iyi modem

    peki napacam bu programla??
  • @Elbruz:
    O zaman program doğru okuyor sanırım :) Anlık sinyal düşmelerini bir türlü türksata ispatlayamadım, denk getirirsen süper olur bence, ben bir türlü denk getirememiştim, ama apartmandaki kutuyla alakalı bir şey gibime geliyor. Motorola SB5100 ile Netmaster DP1110XB2A modem arasında pek fark olduğunu zannetmiyorum, SB5100 interneti paylaştırma özelliğine sahip, o kadar bence. Tabi kullanmadan emin olamam.
  • Çözdüm olayı,modem de gösteriyor SNR'yi.Sayfada Es/No * 10 diye yazan değer SNR değerinin on katı.Yani SNR 33.5 ise orada da 335 yazıyor.İkisini aynı anda açınca dikkatimi çekti.Bir de down'un yanında da *10 yazıyormuş,ona da dikkat etmemiştim.Sinyal 0.9'a,SNR de 34'e çıkmış görünüyor.Ve downstream artınca SNR de artıyor.Down o 7'lere düştüğü zamanlar modem SNR'yi de 20'lerde gösteriyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.