Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertpresso

    CBW-700V kablosuz modem kullanıyorum. Aynı anda internete bağlı olan bilgisayarlarımdan birinde sorun yokken diğerlerinde bağlantı kurulu olarak gözüktüğü halde hiçbir siteye bağlanılamıyor. Nedenini bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

    Elimde ZyXel ve Airties ADSL modemler var. Eğer sorun Netmaster modemden kaynaklanıyorsa bunları onun yerine kullanmayı denemeyi de düşünüyorum. Bu mümkün müdür? Sizce işe yarar mı? Uydunet'e bu marka adsl modemlerle bağlı olan var mı, sorun yaşıyorlar mı?


    arkadaşlar aynı sorunu netmaster cbw 700 modemimde ben de yaşıyorum; aynı anda internete bağlı olan bilgisayarlarımdan birinde sorun yokken diğerlerinde bağlantı kurulu olarak gözüktüğü halde hiçbir siteye bağlanılamıyor..bu konuda herhangi bir çözüm bulan kimse var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biber2006 -- 22 Temmuz 2010; 3:08:13 >




  • çözümü airties 211 wireless adsl modemimi wireless router olarak kullanmakla çözdüm, şu açıklamalara göre hareket ettim:

    orjinali etpalaz isimli arkadaşa aittir

    quote:

    quote:

    Orjinalden alıntı: hydragrip

    zyxel 660HW t1 arkadaşlar elimde bu modem bulunmakta adsl kapatıp kablo nete geçeceem
    NETMASTER CXC-150 1 PORT+USB KABLO MODEM modem almayı düşünüyorum
    alimdeki zyxel modemi kullanarak wireless tek kullanıcı için dağıtım yapabilirmiyim?




    Ben uyguladım, gayet güzel çalışıyor.

    Bende Zyxel 661HW var. Adsl hattımı kapattırdım.
    Kablo modemi ( NETMASTER CXC-150 ) kendim aldıktan sonra Uydunet kurulumu yaptırdım.
    Adamlara Adsl modemimi hiç göstermedim, sormadım da. DH forumlarına güvenim tam

    Neyse tek yaptığım şey: Zyxel 661HW in configürasyon sayfasına girip DHCP sunucusunu kapatmak ve modemin IP adresini 192.168.100.150 olarak değiştirmek. Diğer ayarlarına hiç dokunmadım.

    Zyxeli Netmastera network kablosu ile bağladım.

    Önce Netmasterı açtım, ışıklar normale dönünce Zyxeli açtım.

    Daha sonra da laptopumu açıp kablosuz bağlantımın keyfini sürmeye başladım.


    _____________________________




  • aynı sorun bende de var cbw-700v sorunlu bir modem sanırım. modemin iki metre yanındayım tek diş çekiyor.ki yan odalara ve balkona cıktımmı hiç bağlanmıyor bile. buna kesin bir çözüm bulmak gerekir arkadaşlar. ayar mayar la falan da çekim gücü malesef değişmiyor.alet kötü. daha dün gündüz biri adsl ile airties modem kullanıyordum evin heryerinde full. hatta laptopu alıp evin karşısındaki çay bahcesine bile gidip evdeki neti rahat rahat kullanabiliyordum.
    yarın servisi arıyacagım ya çözsünler sonunu yada iptal etsinler ya. çekmeyen modemi 175 tl ye kaktırmayı biliyorlar anasını satayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OpenWater

    aynı sorun bende de var cbw-700v sorunlu bir modem sanırım. modemin iki metre yanındayım tek diş çekiyor.ki yan odalara ve balkona cıktımmı hiç bağlanmıyor bile. buna kesin bir çözüm bulmak gerekir arkadaşlar. ayar mayar la falan da çekim gücü malesef değişmiyor.alet kötü. daha dün gündüz biri adsl ile airties modem kullanıyordum evin heryerinde full. hatta laptopu alıp evin karşısındaki çay bahcesine bile gidip evdeki neti rahat rahat kullanabiliyordum.
    yarın servisi arıyacagım ya çözsünler sonunu yada iptal etsinler ya. çekmeyen modemi 175 tl ye kaktırmayı biliyorlar anasını satayım.



    servis modemi yenisiyle değiştirdi. şimdi full çekiyor.sorun kalmadı arkadaşlar.
  • aynı marka modemle mi değiştirdiler hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalkanoglu

    aynı marka modemle mi değiştirdiler hocam?


    evet aynısı ile değistirdiler,yeni modem getirdiler . başvuru yaparken modem markasını motorola olarak söylemişlerdi. bağlantıya geldiklerinde yanlarında netmaster vardı.servisçi arkadaş motorolanın anteni içinde çekim gücü daha zayıftır istersen netmaster vereyim istersen motorola alıp geleyim dedi arabadan . bende ona güvenerek netmaster i tercih ettim. ama netmasterın çekim gücü sıfır oldugu için yine aradım servise gelen arkadaşı cepten.ertesi gün .geldiğinde kendi laptopundan da denedi o da çekmedi malesef.bozuk olduğuna kanaat getirip yenisin verdi. o nada motorala mı netmastermı daha iyi diye sorduğumda, o da motorola ile sözleşmelerinin bittiğini stoklar tükendikten sonra yanlızca netmaster vereceklerini söyledi. şimdiki modem gayet iyi 170 m2 evin her noktasından full çekiyor .ne kopma var ne çekim azlığı. bence modeminde sorun olanlar servisi arayıp değişim istesinler.




  • kopma sorunu sadece netmaster kablosuz modemlerde oluyor bende yarın arayıp modemimi değiştirmelerini isticem.
  • Bizde yeni uydu net baglattik. Netmaster 700 v model modemi de HB den aldik. Modem kopma yapiyor. Yukardaki ayar degisimleri de randiman vermedi. Netmasterin sirket teli cvp vermiyor. Bu ne rezillik boyle Sozde c.tesi calisiyorlar.

    Diger yandan baglantiyi zaten zar zor 2 haftada yapan uydunete ve onun beceriksiz taseron firmasi alfa ve calisanlarina da kocaman

    Adamlar baglantiya gelip sinyali kontrol etmeden gidecek kadar bu ise hakimler!!! Resmen her isi cift dikis yaparak taseronu zengin eden bir politikayla nereye gider bu is ?

    Bi yandan turk telekomun kucagindan kacalim diyen vatandasi baska kucaklara mecbur birakan zihniyete de




  • uydunetin kampanyasından yararlanarak 2yıl taahhütlü abone oldum. Netmaster CBW-700V kablosuz modemi ucretsiz verdiler. ama şuan evde biri lan kablosyla takılı ikisi kablosuz aga baglı 3 pc var. lan kablosuyla takılı olandan sorun yok ama diger kablosuz aga baglanan 2 pc de sorunlar yaşanıyor. kopmalar oluyor. internet bi gidip bi geliyor. arada internet var diyor ama yinede nete baglanamıyor. nasıl bir sorundur anlamadım valla. sorun modemde bence ve boyle sorunlu modemi kampanya diye veriyorlar.

    modem gelirken wep şifreleme ile şifrelenmişti. ben wep i wap2 şifreleme ile degiştirdim. bunun bir sorun cıkartacagını sanmıyorum.

    kopmalara bir cozum bulan varmı acaba??????????
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Aynı sorunlardan ben de muzdaribim; bir kaç gün önce adsl'den ayrılıp uydunet'e geçtim, yılbaşı kampanyasından yararlandım. Alfa Telekom gelip bağlantıyı kurmada çok geç kaldı, onlar yüzünden ilave bir aylık adsl faturası daha ödemek zorunda kaldım.

    Diğer yandan vermiş oldukları modem arkadaşların bahsettiği CBW-700 marka model. Büroda bir ethernet, dört de kablosuz laptop ile nete bağlanıyoruz. Benim kablosuz bağlantım gün içerisinde bir kaç kere kopup tekrar geliyor, can sıkıcı bir durum. Üstelik ilk bilgisayar açıldığında bağlantıyı sağlaması da oldukça uzun sürüyor, ben de kararsız kaldım. Acaba şu an atıl duran adsl airties kablosuz modemi router olarak mı kullansam bilemedim. Siz ne dersiniz?
  • Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

    54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

    Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

    Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm


    Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.
    Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.


    Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge_s -- 8 Ocak 2011; 21:41:47 >




  • Yazdığımı deneyen oldu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golge_s

    Yazdığımı deneyen oldu mu?


    Selamlar,

    Sizin yazdığınız ayarları bugün büroda deniyorum, bakalım nasıl olacak, öğleden sonra kullanıcı sayısı burada da 5'i bulur, 4 kablosuz, 1 kablolu. Geçen sefer Xpress ve Afterburner ayarlarını açtıktan sonra modemim çekiş gücü azalmış, iç odadaki notebooklar zor bağlanır olmuştu. Bakalım bunlara ilaveten 54g korumasını otomatikten kapalıya almak olayı nasıl etkileyecek.

    Teşekkürler öneriler için.
  • Yeni ayarlari deneyelim ve buradan sonucu paylasalim.
    Paylasim icin tesekkurler.
  • Bu modemi geçen Cumartesi bana da bağladılar. Şimdilik pek kullanmadım ama tüm wireless ve router özelliklerini kapatıp router yerine bridge mode kullanma seçeneği var, öyle kullanacağım.

    Yalnız bu seçeneği bulana kadar canım çıktı, ayarlar menüsü altında değil, Durum menüsü altındaydı galiba :)
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Sorunu bir başka şekilde çözdüm; malum netmaster modemi kurunca elimde AirTies RT-211 model boşa çıkmış oldu ki kendisinden son derece memnundum. Ben dehttp://www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/1267-airties-rt-205-modemi-access-point-olarak-kullanma.html adresindeki açıklamadan yola çıkarak ve takıldığım yerde airties destek hattından yardım alarak airties'i hem kablolu hem de kablosuz olarak yeni bir access point olarak tanıttım. Şu anda işyerindeki tüm dizüstü bilgisayarlar RT-211 üzerinden nete sorunsuz olarak çıkıyor ve en önemlisi performans ya da hat kesilmesi sorunum yok.

    Çözüm özetle şu şekilde:

    1. Airties modemi elektrik bağlantısından sonra ethernet kablosu ile boşta duran bir desktop bilgisayara bağlayın.
    2. Airties modem arkasındaki reset tuşuna 10 sn süre ile basılı tutarak modeme reset atın ve fabrika ayarlarına getirin.
    3. Desktop PC ip alınca, adres satırına 192.168.2.1 (192.168.2.1 de olabilir, unuttum :)) girerek airties'ın kullanıcı paneline girin.
    4. Kullanıcı şifresi boş olduğundan şifre bölümüne bir şey yazmayıp doğrudan enter'a basın, panel açılsın.
    5. Panel içerisinde soldaki menüden ADSL - ADSL mode seçip NO_MODE'u seçin ve uygula deyin.
    6. Soldaki menüden "Yerel ağ" - IP Ayarları ve DHCP'ye gelip, sağ taraftaki "dhcp sunucusunu ve aktarıcısını kapat"ı seçin ve hemen yukarıdaki bölüme elle ip adresi vereceğimiz için 192.168.0.253 gibi yeni bir değer girin, hemen altındaki "ağ maskesi" değerine dokunmayın ve uygula deyin.
    7. Soldaki menüden "Kablosuz"a tıklayıp alt bölümünden yeni kurmak istediğiniz kablosuz modem ismini ve güvenlik seçeneklerini girin.
    8. İşlem tamam, çıkış deyip, panelden çıkın.
    9. Ethernet kablosunun bir ucunu desktop pc'den çıkartın ve diğer yandaki netmaster kablo modeme girin, 30 sn kadar bekleyin ve herşey yolunda gitmiş olması lazım.
    10. Şu anda rt-211 modeminiz, uydu modemden aldığı internet bağlatısını kendisi kablolu ve kablosuz olarak dağıtıyor. ister masaüstü bilgisayarlara ethernet kablosu ile dağıtın, ister yukarıda yeni tanımladığınız kablosuz ağa bağlanıp, internete onun üzerinden çıkın.
    11. unutmayın 192.168.0.1 ile netmaster'ın kontrol paneline, yukarıda belirlediğiniz 192.168.0.253 ile de airties'ın kontrol paneline giriyorsunuz, bunları bir yere not edin, unutmayın.
    12. hepsi bu.




  • boyle sacma bı WiFi olmaz harbıden. Kablo (rj45) ıle baglıyken tıkır tıkır gerızekalı.

    Neyse,

    WirelessMon programı ıle default halınde ıken aldıgım deger (-55dbm/%47) ıdı.

    11.ci kanaldan dırek 1.ci kanala cektım. Sonra golge_s arkadasımızın soyledıklerını ınceledım, sadece 54g koruma ozellıgını kapattım.

    Sonuc: (-35dbm/%71)


    Modemle aramda 5-6 metre var. duvar yok. Lenovo SL500 notbuk.

    Hayır salak cıhazın antenı de degısebılen anten degıl kı takalım buyuk antenı de, soru ısaretıs ayısını azaltalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aegeus

    Arkadaşlar Selamlar,

    Sorunu bir başka şekilde çözdüm; malum netmaster modemi kurunca elimde AirTies RT-211 model boşa çıkmış oldu ki kendisinden son derece memnundum. Ben dehttp://www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/1267-airties-rt-205-modemi-access-point-olarak-kullanma.html adresindeki açıklamadan yola çıkarak ve takıldığım yerde airties destek hattından yardım alarak airties'i hem kablolu hem de kablosuz olarak yeni bir access point olarak tanıttım. Şu anda işyerindeki tüm dizüstü bilgisayarlar RT-211 üzerinden nete sorunsuz olarak çıkıyor ve en önemlisi performans ya da hat kesilmesi sorunum yok.

    Çözüm özetle şu şekilde:

    1. Airties modemi elektrik bağlantısından sonra ethernet kablosu ile boşta duran bir desktop bilgisayara bağlayın.
    2. Airties modem arkasındaki reset tuşuna 10 sn süre ile basılı tutarak modeme reset atın ve fabrika ayarlarına getirin.
    3. Desktop PC ip alınca, adres satırına 192.168.2.1 (192.168.2.1 de olabilir, unuttum :)) girerek airties'ın kullanıcı paneline girin.
    4. Kullanıcı şifresi boş olduğundan şifre bölümüne bir şey yazmayıp doğrudan enter'a basın, panel açılsın.
    5. Panel içerisinde soldaki menüden ADSL - ADSL mode seçip NO_MODE'u seçin ve uygula deyin.
    6. Soldaki menüden "Yerel ağ" - IP Ayarları ve DHCP'ye gelip, sağ taraftaki "dhcp sunucusunu ve aktarıcısını kapat"ı seçin ve hemen yukarıdaki bölüme elle ip adresi vereceğimiz için 192.168.0.253 gibi yeni bir değer girin, hemen altındaki "ağ maskesi" değerine dokunmayın ve uygula deyin.
    7. Soldaki menüden "Kablosuz"a tıklayıp alt bölümünden yeni kurmak istediğiniz kablosuz modem ismini ve güvenlik seçeneklerini girin.
    8. İşlem tamam, çıkış deyip, panelden çıkın.
    9. Ethernet kablosunun bir ucunu desktop pc'den çıkartın ve diğer yandaki netmaster kablo modeme girin, 30 sn kadar bekleyin ve herşey yolunda gitmiş olması lazım.
    10. Şu anda rt-211 modeminiz, uydu modemden aldığı internet bağlatısını kendisi kablolu ve kablosuz olarak dağıtıyor. ister masaüstü bilgisayarlara ethernet kablosu ile dağıtın, ister yukarıda yeni tanımladığınız kablosuz ağa bağlanıp, internete onun üzerinden çıkın.
    11. unutmayın 192.168.0.1 ile netmaster'ın kontrol paneline, yukarıda belirlediğiniz 192.168.0.253 ile de airties'ın kontrol paneline giriyorsunuz, bunları bir yere not edin, unutmayın.
    12. hepsi bu.


    9. maddeyi yazarken şöyle demişsiniz.
    "9. Ethernet kablosunun bir ucunu desktop pc'den çıkartın ve diğer yandaki netmaster kablo modeme girin, 30 sn kadar bekleyin ve herşey yolunda gitmiş olması lazım."
    Netmaster'da nasıl bir ayar yaptınız biraz daha detaylı anlatabilir misiniz netmaster ayarlarını.

    Ayrıca airties ile netmaster ı birbirine nasıl bağladınız?

    Kablosuz ağa şifre koydunuz mu, koyduysanız nasıl yaptınız detalıca anlatırsanıız sevinirim.

    Denemek istiyorum.

    Şu an bu sistemde netmaster'ın wirelessi çalışıyor mu? Yoksa sadece airties'ın mı wirelessi çalışıyor? Eğer netmaster'ın wireless i çalışmıyorsa netmaster'ın wireless ini nasıl kapattınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golge_s -- 12 Ocak 2011; 0:34:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: golge_s

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aegeus

    Arkadaşlar Selamlar,

    Sorunu bir başka şekilde çözdüm; malum netmaster modemi kurunca elimde AirTies RT-211 model boşa çıkmış oldu ki kendisinden son derece memnundum. Ben dehttp://www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/1267-airties-rt-205-modemi-access-point-olarak-kullanma.html adresindeki açıklamadan yola çıkarak ve takıldığım yerde airties destek hattından yardım alarak airties'i hem kablolu hem de kablosuz olarak yeni bir access point olarak tanıttım. Şu anda işyerindeki tüm dizüstü bilgisayarlar RT-211 üzerinden nete sorunsuz olarak çıkıyor ve en önemlisi performans ya da hat kesilmesi sorunum yok.

    Çözüm özetle şu şekilde:

    1. Airties modemi elektrik bağlantısından sonra ethernet kablosu ile boşta duran bir desktop bilgisayara bağlayın.
    2. Airties modem arkasındaki reset tuşuna 10 sn süre ile basılı tutarak modeme reset atın ve fabrika ayarlarına getirin.
    3. Desktop PC ip alınca, adres satırına 192.168.2.1 (192.168.2.1 de olabilir, unuttum :)) girerek airties'ın kullanıcı paneline girin.
    4. Kullanıcı şifresi boş olduğundan şifre bölümüne bir şey yazmayıp doğrudan enter'a basın, panel açılsın.
    5. Panel içerisinde soldaki menüden ADSL - ADSL mode seçip NO_MODE'u seçin ve uygula deyin.
    6. Soldaki menüden "Yerel ağ" - IP Ayarları ve DHCP'ye gelip, sağ taraftaki "dhcp sunucusunu ve aktarıcısını kapat"ı seçin ve hemen yukarıdaki bölüme elle ip adresi vereceğimiz için 192.168.0.253 gibi yeni bir değer girin, hemen altındaki "ağ maskesi" değerine dokunmayın ve uygula deyin.
    7. Soldaki menüden "Kablosuz"a tıklayıp alt bölümünden yeni kurmak istediğiniz kablosuz modem ismini ve güvenlik seçeneklerini girin.
    8. İşlem tamam, çıkış deyip, panelden çıkın.
    9. Ethernet kablosunun bir ucunu desktop pc'den çıkartın ve diğer yandaki netmaster kablo modeme girin, 30 sn kadar bekleyin ve herşey yolunda gitmiş olması lazım.
    10. Şu anda rt-211 modeminiz, uydu modemden aldığı internet bağlatısını kendisi kablolu ve kablosuz olarak dağıtıyor. ister masaüstü bilgisayarlara ethernet kablosu ile dağıtın, ister yukarıda yeni tanımladığınız kablosuz ağa bağlanıp, internete onun üzerinden çıkın.
    11. unutmayın 192.168.0.1 ile netmaster'ın kontrol paneline, yukarıda belirlediğiniz 192.168.0.253 ile de airties'ın kontrol paneline giriyorsunuz, bunları bir yere not edin, unutmayın.
    12. hepsi bu.


    9. maddeyi yazarken şöyle demişsiniz.
    "9. Ethernet kablosunun bir ucunu desktop pc'den çıkartın ve diğer yandaki netmaster kablo modeme girin, 30 sn kadar bekleyin ve herşey yolunda gitmiş olması lazım."
    Netmaster'da nasıl bir ayar yaptınız biraz daha detaylı anlatabilir misiniz netmaster ayarlarını.

    Ayrıca airties ile netmaster ı birbirine nasıl bağladınız?

    Kablosuz ağa şifre koydunuz mu, koyduysanız nasıl yaptınız detalıca anlatırsanıız sevinirim.

    Denemek istiyorum.

    Şu an bu sistemde netmaster'ın wirelessi çalışıyor mu? Yoksa sadece airties'ın mı wirelessi çalışıyor? Eğer netmaster'ın wireless i çalışmıyorsa netmaster'ın wireless ini nasıl kapattınız?


    Selam,

    Aslında karıştıracak bir şey yok, işlem çok basit. Tüm bu işleme başlarken Netmaster kablo modem üzerinde hiçbir işlem ya da ayar yapmadım. O salak modem kenarda kendi kendine, ayarları ilk kurulum ekibi tarafından yapılmış bir şekilde çalışıyor durumdaydı. Yani yukarıdaki tüm bu işlemleri yaparken sizin kendi başına çalışan netmaster modeme ihtiyacınız var, o kadar ama onu kurcalamayacaksınız.

    9 no'lu başlık airties ile netmaster'ı birbirine bağlamayı anlatıyor. Daha basit - ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışayım. Netmaster üzerinde elektrik kablosu var, cihazı çalıştırıyor; ayrıca kablotv şebekesinin dışarıdan gelen anteni içeri giriyor, üzerinde de tek bir anten var, etrafa dandik wifi yayın yapıyor. Bunun yanında bir desktop pc var benim durumumda, 1-8 arası airties ayarlarını bu pc'yi kullanarak yapıyorum. Airties üzerinde işleme başlarken bir adet elektrik kablosu var, güç için, ardından desktop pc'den airties modeme giren ethernet kablosu var, o kadar. Airties üzerinde gerekli ayarları yaptıktan sonra tek yaptığımız şey Airties'in arkasındaki dört adet porttan birisinde yer alan ethernet kablosunu o yuvadan çıkartıp netmaster modeminin arkasındaki dört ethernet porttan birisine takmak. Böylelikle netmaster'dan gelen internet bağlantısı airties'a ulaşmış oluyor. airties da bu bağlantıyı kendi güçlü iki anteni vasıtasıyla wifi olarak etrafa yayıyor.

    airties'in kablosuz güvenlik ayarlarını yukarıda 7 no'lu başlıkta yapıyoruz. biz bu aşamaları gerçekleştirdiğimiz zaman hem netmaster'ın hem de airties'ın wifi bağlantısı etkin oluyor. benim durumumda netmaster'ın wifi ismi büro2 idi, airties üzerinden kablosuz ağ kurarken ona karışmasın diye büro3 adını verdim. daha sonra sistem çalışmaya başlayınca notebook her iki kablosuz bağlantıyı da görüp, bağlanıyor. hangisini isterseniz ona bağlanın, ben elbette airties üzerinden bağlanıyorum, zaten amaç buydu. bu bağlantı başarılı olduğu için yarın diğer arkadaşlara da haber verip, yeni ağa göre ayarlarını yapıp, netmaster'ın kontrol panelinden büro2 wifi bağlantısını iptal edeceğim, zaten kimse kullanmıyor olacağı için gerek kalmayacak.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, takıldığınız yer olursa tekrar yazın.




  • Açıklaman için teşekkür ederim. Yarın deniyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.