Şimdi Ara

Netgalaksi fiber kullanıcı deneyimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom binama fiber altyapı getirdi. VDSL kullanicisiyim ama dalgalanma çok oluyor. Onun için iss mi değiştirmeyi planlıyorum. Aranızda netgalaksinin fiber altyapısını kullanarak hizmet alan varmı. Var ise yorumlarını yazarlarsa sevinirim. İyi kötü 20 MB civarı internet alıyorum yoğun olmayan saatlerde ondan da olmak istemem çünkü bölgemde port sorunu var.
    Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler ☺️



  • Takip.
  • Ankara Keçiörende kardeşimi 10 gün önce Netgalaksi Fibere geçirdik. 35 Mbit tarifede kablolu hiz testinde 42 mbit hiz alıyor. Telefondan dalgalı bir şekilde 20-35 arası. Altyapı Türk Telekom'un olduğu için hiçbir şey değişmiyor. Altyapı iyiyse sorun yaşayacağını sanmıyorum. Ayrıca Türk Telekom'un 1/4 fiyatına denk geliyor tarifeleri.

    Olumsuz olan şey şu ki kardeşime Türk Telekom taahhüt yapmış 13 ay önce. Ne Taahhütnameyi vermişler ne bilgi vermişler. Geçiş yapınca 1265 TL cayma cezası çıktı. Netgalaksi de bize bilgi vermedi geçiş sırasında taahhüt varmış bu kadar cayma bedeli çıkacak diye.

    Durumla alakalı burada da konu açtım. 9 sayfalık taahhütnamenin sadece son sayfasında elden 1 nüsha aldım şeklinde imza var. Diğer sayfalarda işaret bile yok kardeşime de hiç verilmemiş ilk günden itibaren. THH ve BTK ya bugün başvuru yaptık bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 9 Haziran 2020; 1:4:29 >
  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt
    35 lik pakette 42 MB hız nasıl alıyor orda bı yanlislik olabilir. Modem arayüzünde size tanımlanan hız görülebilir oraya bakmanızı tavsiye ederim.
    Diğer bir konu tüketici hakları derki hiçbir firma bir abonesini 1 yıldan fazla kendisine baglayamaz,(taahhüt yapamaz) diyelim ki yaptı müşteri bir yılı geçtikten sonra herhangi bir ceza ödemeden aboneliğini iptal ettirmek isteyebilir. Bilginiz olsun. İnsanlar haklarını bilmediği için firmalar bunu kullanıyor. Ya tutarsa diye. Parayı ödediniz mi ödemeden mi hakem heyetine basvurdunuz. Birde taahhüt un kaçıncı ayında ayrıldınız.
  • subat1802 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 35'e 42 olayına ben şaşırmadım çünkü o hat yani o fiber hat Türk Telekomdayken de 12 mbit olmasına rağmen hız testlerinde hep 16 civarı çıkıyordu. O yüzden şimdi 35 değil 42 çıkması da şaşırtmadı. Modemde hat değerleri yok. Fiber modemler de hat değerleri yokmuş. Çok araştırdım ama maalesef hat değerleri görünmüyor.

    Taahhüt olayını günlerimi vererek çok detaylı araştırdım. Kanun biraz muallak. Aslında kanun net olabilirdi ama taahhütlü abonelik şeklinde o 12 aydan sonraki dönem için net bir şekilde belirtmiyor. Şu ana kadar sadece 12 ayı doldurduğu için sözleşmeyi feshedip cayma bedeli ödemeyen emsal karar yok. Varsa da ben bulamadım.

    Bizim durumda verilmeyen bir taahhütname olayı var burası zaten önemli. Daha borcu ödemedik ama ödeyeceğiz sonra geri almaya çalışacağız çünkü icralık olursa kredi çekme falan ileride başka konularda sorun çıkarıyor. BTK ve THH başvuru yaptık bugün. Beklemedeyiz.




  • Bahadir90 kullanıcısına yanıt
    o zaman kullanım açısından netgalaksi fiberde sıkıntı yaşanmıyor. doğru mu anladım. cevapların için teşekkürler.

    taahhüt konusunda belki görmüşsündür ama görmeme ihtimaline karşılık linki izlersen sana yardımcı olacaktır.https://www.youtube.com/watch?v=ZhBi3X1zawM

    bizim durumda verilmeyen bir taahhüt olayı var derken burayı anlamadım. evraktan mı bahsediyorsun.?
  • evrakları doldurdum yarın gönderirim.yeni abonelik olarak başvuru yapıyorum turknette 35 kullanabildiğime göre aynı bağlantıyı buradanda alacağım.
    deneyimler bakarız artık.
  • subat1802 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bir sıkıntı yaşamadı ama altyapı iyiyse başkası da yaşamaz bence.

    O videoyu çoktan izledim. Hatta videodaki Aydın Ağaoglu ile de birebir konuştum yine aynı şeyleri söyledi ama bire bir emsal karar şu an Türkiye'de yok. Olumsuz olan kararlar ise çok.

    Taahhüt evragi derken. Kardeşime bir taahhütname nüshası verilmemi?. Bilgi de verilmemiş. O da anlamadığı için istememiş. Taahhütnamenin 8 sayfasında imza yok ve bu zamana kadar görmedik. Sadece son sayfasında bir nüsha teslim aldım şeklinde imza var. Ama diğer sayfaları hiç görmemiş ve imzalamamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 10 Haziran 2020; 23:45:3 >
  • Hocam konu var inceleyebilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/forumid_193/tt.htm
  • Netgalaksi fiber kullanıcı deneyimleri

    cümleten sa netspede yeni geçtim 35 hız az degil ama cat 6 çektirdim bugün telekom ekibine netgalaksi önerirmisiniz 75lik paketi yüksekmiş
  • Bulunduğum evde FTTB altyapı var. Fazla kullanım yapamayacağımız için ucuz yollu iş görür bir internet hizmeti bakıyordum. Altyapı sadece fiber destekliyor. ADSL ve VDSL hizmeti alınamıyor.

    Netgalaksi Yalın Fiber 24Mbps ye dün öğleden sonra mail atarak başvurdum. Bu sabah 08:30 civarında TurkTelekom dan aradılar eve geliyoruz kuruluma diye. Geldiler, kurulumu yaptılar modemi emaneten veriyorlarmış.

    Aldığım hız wi-fi ile tam olarak 23 Mbps download, 2.9 mbps upload. Ping im isr 12ms gibi birşey

    Modemi kurdular 10dk sonra aktif oldu. Çok şaşırdım. Herşey çok hızlı gerçekleşti. Hâlâ inanamıyorum...
  • Fiyatlara gördüğüm kadarıyla 20 TL zam gelmiş geçmiş olsun en ucuz firmayken en pahalı firma oldu birsurude boşuna kurulum parası verdik birde sürekli kesilip duruyor
  • ağustosta netgalaksiyi iptal ediyorum bende en az 10 kişiyi bu firmaya geçirmek için övüyordum Allahtan daha sözleşme felan doldurmadılar yarın hepsini tek tek uyarayım da geçiş yapmasınlar bunlara
  • aktivsasyon kurulum derken daha 4 ay olmuş üstüne 20 tl zam Sanki bana Türkiyenin en iyi firması da bide utanmadan 20TL zam geçirmişler yazıklar olsun
  • Pazartesi abone oldum, salı günü zam geldi. Hemde az uz değil %25 zam. Sıfır ilk kurulum şeklinde abone oldum. Hevesim kursağımda kaldı...

    1- Sizce 14 Günlük Cayma hakkımı kullanabilir miyim?

    2- Abonelik sözleşmesi internet ekinde 5.3 madde 6 ay taahhüt verildiğinde bu fiyat geçerlidir diyor. Bana 6 ay zam yapamamaları lazım değil mi?

    Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
  • Bende fiber kullanicisiydim taki 11.04.2023 tarihinde İnternetsiz kalana kadar baktım internetin geleceği yok 21 nisanda başka issye geçtim tam kurtuldum derken ne göreyim faturayı dosemis netglaksi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.