Şimdi Ara

NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.752
Cevap
89
Favori
213.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Amazondan sorun olmaz alırsanız 10 gün e gelir.ama garanti tr de geçerli olmaz.
    arkadaşınız alsa o yollarken de kargo ücreti olacak birde.sizin alacağıjızda vana yoksa tabiki amazondan alın
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    İlgili linkte ki sadece Vana paketi. İçerisinde Termostat yok. Yani 2 adet Vana ve 1 Adet Röle var.

    Bu röle dediği hub görevi görüyor. Kombiye bir bağlantısı yok. Vanaları bununla eşleyip uzaktan kontrol edebilmek için.


    https://shop.netatmo.com/en-eu/energy/collective-heating/starter-pack


    Sizin arayışınız Netatmo Termostat ise;


    Netatmo Termostat (On-Off)

    https://www.netatmo.com/en-us/energy/thermostat


    Netatmo Termostat (Modulating)

    https://www.netatmo.com/en-us/energy/modulating-thermostat


    Bunlardan birini alacaksınız. Ayrıca Vana da alabilir bu sisteme entegre edebilirsiniz. Sadece vana, roleli paketi gerekmiyor.


    https://shop.netatmo.com/en-eu/energy/individual-boiler/thermostat


    Tabi ki şuan için bunların hiçbiri Türkiye de satılmıyor. Sizin yurtdışından getirebileceğinizi varsayarak yazıyorum.





  • takıntım kullanıcısına yanıt

    Kargo ucreti odemiyoruz, kendi tirlari ile yuklemeye gelince getirecek yani kargoluk bir durum yok 🙂. O da benden istediginde, bende tira verip gonderiyorum. Sikinti olmuyor. Vana paketi oldugunu sonradan gordum 🙂. Az once konustum satici ile, pazartesi en gec sali teslim alinicak. Garantide de bir sey oldugunda ayni sekilde verip tirlardan birine gonderim sagliycam eger o zamana kadar legrand sistemi oturur belki garantiyi gondermeden halledebiliriz. Cunku oradaki sirkette legrandin bir bayisi. Smart gagdet satan bir magza. Ama okudugum kadari ile sorun yasayan olmamis, bir kisi disinda, o da hatirladigim kadari ile modemin ustune dokulmus. Zaten destek talebinde hemen yardimci oluyorlarmis, umarim bende memnun kalirim. Bu arada vana paketi almiycam, simdilik sadece ot daha sonra belki vana alabilirim. 220€ civarinda 3 adet vana olarak fiyat verildi bu arada. Paket olarak degil ot ayri vana ayri set olarak satiliyor dendi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Nasil yani 2 tip termostat versiyonumu var ? Biri modulasyonlu digeri sadece acma kapama ? Biri tuketimi raporluyor digerinde yok gibi seyler yaziyor bunda. Anladigim gibiyse Saticiya soruyorum hemen.


    Bu arada sizler hangisini tercih ettiniz ? Ogrenim suresini olustugunda yada programlama yaptiginda aslinda bir nevi modulasyonlu gibi calisiyor diye dusunuyorum ya da yakitta pek fark olmaz diye dusunuyorum. Farki petekleri elledigimizde anlariz herhalde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın açıkladığının haricinde evet birde modülasyonlusu çıktı opentherm uyumlu, hani ondan getirtsen süper olurdu
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    Bunu ogrendigim iyi oldu. Simdi mesaj attim saticiya. Varsa tabiki neden olmasin, olmusken iyisi olsun, almisken son model olsun. Cevap gelsin bakalim burdan paylasirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    On-Off tipinde basitçe ayarladığınız oda sıcaklığına ulaşana kadar (+/- hassasiyet seçimine göre) kombiyi çalıştırıyor, sıcaklığa ulaştığında kombiyi kapatıyor. Bu döngü programlamanıza göre böyle devam ediyor. Kombi kazan sıcaklığını elle kendiniz belirliyorsunuz ya da dış hava sensörü var ise o ayarlıyor.


    Modülasyonlu tipinde ise kombi aç-kapa yaptırılmadan, alev boyu alçaltıp yükseltilerek istenilen sıcaklığa ulaşıyor. Kombi kapasitesini düşürerek daha az ısı üretiyor. Böylece dengeli ve konforlu bir ısıtma oluyor. Daha hassas bir ısıtma sağlanarak tasarruf ettirdiği söyleniyor. Kombinizin modülasyonlu olması ve OpenTherm protokolünü desteklemesi gerekiyor.


    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    Tabi burada On-Off mu yoksa Modülasyonlu mu tercih edilmeli kısmı tartışılan bir konu. Kombinizin yeteneklerine göre On-Off kullanılsa bile kombi modülasyon yapabileceği söyleniyor. Forumda bu görüşleri bulabilirsiniz. Yukarıda yazılı şartları kombiniz karşılıyor ise, sizin de yurtdışından getirme şansınız var ve modülasyonlu olan versiyon ile fiyat farkı çok yok ise alabilirsiniz.


    Tüketim raporu her iki tipte de var. Ben On-Off olan versiyonu kullanıyorum. Diğer modülasyonlu versiyon daha yeni sayılır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 30 Ocak 2021; 19:43:35 >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlız teyit edin opentherm olanlar on off ta çalışıyormu yoksa sadece opentherm uyumlu kombilere mi hitap ediyot
    Ha kombiniz opentherm uyumlu ise kesinlikle alın derim
  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Eline emegine saglik. Tsk ederim vakit ayirip yazdigin icin. Kombim daikin ndj premix modei. D2CND 28kw modeli. Opentherm destegi var diye biliyorum. Saticidan hala cevap bekliyordum su anda cevap geldi.


    Opentherm olan model henuz o ulkede satisa sunulmamis, lansman asamasindaymis. Ellerinde normal on/off olan modeli mevcutmus. Pazartesi haber edicek, eger legrand firmasi pazartesi fiyat aciklamasi yaparsa banada bildiricek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt

    Ht 500 kullaniyordum gecen haftaya kadar. Ht500 on/off olan bir cihaz. Calisiyordu problem yasamadim, sadece hassasiyet 0.5 oldugu icin cok ugrastiriyordu beni.


    Hocam sen netatmo cihazindan bahsettin herhalde. Calismazsa burda satisa cikaririm. Yapacak birsey yok 🙂. Birde bu bana 1.800₺ teklif veren firmaya soruyum opentherm mu diye. Eger oyleyse, olmadi 600₺ daha kasip burdan alirim. Pazartesi siparis verilirse carsamba elinize ulasir demisti hem. Beklememis olurum.

    Karar verdim, bundan alicam. Aldim, olmadi, o zaman yonelicem baskasina.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiy -- 9 Ocak 2021; 17:36:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiy İ kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek. Forumda ki arkadaşlar sağ olsunlar bir çok şeyi sayelerinde öğrendik.


    Bende Daikin NDJ 24 kW olanı kullanıyorum ve kombilerimizde OpenTherm desteği bulunuyor.

    Netatmo On-Off Termostattan çok memnunum. Stabil çalışıyor.


    Olur da modülasyonlu modeli alırsanız, kullanıcı deneyimlerinizi bizlerle burada paylaşmanızı bekleriz.


    Ürünlerden birini edindiğinizde kombiye bağlantı noktasında yardım isterseniz yazarsınız destek oluruz. Bu iki tip termostatın da Daikin kombiye bağlantı konnektörü farklı yerlerde.

  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Ht500 un baglantisini oldugu gibi biraktim, alacagim ot muhtemelen ayni girislerdendir diye dusunmustum. Modulasyonlu olan farkli yerlerdense o zaman mutlaka destegini istiycem 🙂 bunu bildigim de iyi oldu.

    Kombi daha 2 aylik. Servis baglariz ama ot dan kaynakli bir problemde mesuliyet kabul etmiyoruz dedi. Amacim onlari cagirip taktirmakti ama boyle dedikleri icin panik yaptim. Sonucta 6 yil garanti verdikleri icin bu kombiyi sectik. Cunku elektronik esyalarda genelede sansimiz iyi degil 🙂.

    On/off lu da olsa, modulasyonluda olsa, farkli girisleri olucak, yani bu kabloyu bosuna tutmusum o zaman. Neyse farketmez artik yardim alarak cozeriz bir sekilde.


    Ot u soktugumde manuele almayi unutmusum 🙂 sonradan hatirlayip bantlayip calistirdim 🙂


    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiy -- 9 Ocak 2021; 18:40:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikiy İ kullanıcısına yanıt
    Hocam normal sartlarda ot den kaynakli hicbir ariza olmaz. Ama servis isi icinden cikamaz ise ot den kaynakli diyebilir. Onun icin kendin bagla. Bir ariza olursada sök servis gelmeden.
  • Bu olayi bir kac kisi daha soyledi hatta bana ht500 satan kiside dedi, baskasini takarsin, bir problem oldugunda haber edersin, servis gelmeden sokersin dedi. Mantikli fakat, netatmonun kablosunu baska girislere baglamam gerektigini ogrendigimde ayni sey olucak, geldiklerinde, buraya kim bagladi, biz buraya baglamistik diyebilirler, o yuzden duruma gore bakicam 🙂.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de legrand la görüştüm ve fiyat aldım 1534TL cihaz fiyatı karta taksit yapıyorlar çok pahalı bulduğum için almadım tasarruf etmek için satın alacağım bir cihaz tasarruf bedelinin üstünde olmamalı sonrasında ise 750Tl ye 2018 yılında almış sonrasında merkezi sisteme geçmiş bir arkadaşın netatmo marka cihazını satın aldım kargoda gelecek inşallah Almak isteyen arkadaşlar upsoled.com.tr den yetkililer ile iletişime geçebilirler
    Şimdi sorum daikin ndj28 kombim termostatı kendim bağlayacağım bağlantı noktam neresi olmalı? Kombimi 45 te yaktığımda dış sıcaklık 10 derecelerde iken ev 23 derecelere geliyor Zonguldakta yaşıyorum kombi kazan suyunu kaç dereceye ayarlamalıyım bu konularda bilginizi talep ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhan67 -- 10 Ocak 2021; 2:26:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netatmo Smart Thermostat (ON-OFF Versiyon) ile DAIKIN Premix NDJ kombi bağlantısı aşağıdaki gibidir.


    DİKKAT: Teknik bilginiz/beceriniz yok ise bu konuda bilgili kişilerden destek alınız. Aksi taktirde kendinize veya cihazınıza zarar verebilirsiniz.


    1. (Önce Güvenlik) Kombiyi panel üzerindeki MOD/RESET tuşuna 5 saniye basılı tutarak FULL OFF (Kapalı) konuma alın.


    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    2. (Önce Güvenlik) Kombinin sigortasını ve hattı besleyen ana sigortayı kapatın.


    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM



    3. Kombinin üst tarafında bulunan sağ kelepçenin vidasını sökerek iki kelepçeyi de açın ve kapağı öne doğru çekin.


    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    4. Paneli tutan sağ ve soldaki vidaları açın, paneli aşağı doğru indirin.

    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    5. Panelin arkasında bulunan X2M soket grubunun vidasını açın ve kapağı kaldırın.

    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    6. X2M soketinde, 5 ve 6 numaralı pinlere takılı olan köprü kablosunu sökerek, Netatmo Röleden gelen (Siyah-Gri renk) COM/NO kontak kablolarını

      bu pinlere bağlayın. (Bu kabloda Siyah-Gri/Gri-Siyah renk sıralaması fark etmez.)

    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM
    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM
    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM


    7. Netatmo Röleden gelen 220V (Mavi-Kahve renk) güç kablosunu, aşağıdaki seçeneklerden sizin için uygun olan yere bağlayın.

    • Kombinin yanındaki sigortaya,
    • Kombinin yanındaki (varsa) prize,
    • Kombi içerisindeki X2M soketinde 3 (Faz) ve 4 (Nötr) numaralı pinlere (220V Harici Güç Çıkışı) Mavi-Mavi / Kahve-Kahve renk olacak şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushicho -- 26 Ekim 2021; 1:41:59 >




  • Fushicho kullanıcısına yanıt
    Kombim bu değil ama eline emeğine sağlık
  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim sayende tek başıma bağlantıyı yapabileceğim 2.sorum ise kazan suyu sıcaklığını hangi derecede bırakıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Eline emegine saglik !!

    Simdi actim baktim, servis ht 500 u taktiginda ayni portlara takmis. Ellememin bir anlami yok. Sadexe alttan baglantisini yapip kurucam hemen. NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM 

    NETATMO TERMOSTAT PAYLAŞIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhan67 S kullanıcısına yanıt

    Bendeki de ayni cihaz 28kw lik olan D2CN modeli. Evinin konumu, iklim sartlari neyse ona gore deneyip bakman lazim.

    Ben 58 derecede calistiriyordum, 23,5 ve 24 dereceleri rahatlikla goruyordum. Ev tripleks ve 240 kusur m2. Senin evin duz ayaksa belki 45-50 yeticek.

    55 de denedim ama 23.4 u gecmedi, 50 de denedim, ev cok cabuk sogudu. Makul olan en iyi deger benim icin 55 ti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.