Şimdi Ara

NESİBE AYDIN YILDIZLAR LİSESİ YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu liseye giden 12 . Sınıf biri var mı? Neye gore alıyorlar okula? Belli bir başarınız olması gerekiyor mı yani adı neden yıldızlar ve nasıl bir duzeni var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dhgirls D kullanıcısına yanıt
    Sınavları oldu. Eğer kontenjan kalırsa girmek istediğin zaman sana da bir sınav uygulayacaklar. Sınava baya öğrenci girdi. Biraz overrated olduğunu düşünüyorum. Düzeni hakkında bi bilgim yok. Sayfasında uyguladıkları sistem yazıyodu galiba bir bakayım bulursam atarım
  • ben bu sene 12.sınıf için buraya gitmiştim. öncelikle buranın sistemini özetleyeyim. okula kayıt olabilmek için şubatta bir seviye sınavı yapılır, oldukça zor bir sınavdır.benim girdiğim sene ilk 800e kadar kayıt hakkı vermişlerdi sanırım çünkü öndekilerin birçoğu öylesine giriyor sınava. genel düzen ise şöyle:haftanın 6 günü ders vardır.gün sonunda sorularınızı sormanız için problem çözme saati(pç)olur. bir de grup pç vardır, grup pç de sadece kendi sınıfınızla normal ders saatinde yaptığınız pç'dir. her hafta pazartesileri sınavınız olur.ygs-mat lys-fen lys(ya da edebiyat lys) sırasıyla 3 haftada bir genel karneyle sonuçlarınız gelir ve bunlara göre sınıf düşer veya çıkarsınız. bu sene 16 tane mf sınıfı, 3 tane de tm sınıfı vardı. yani genel sistem: "ders çalışın, pçlere katılıp soru sorun, sınavlara girin, sınıf düşün veya çıkın"dır

    şimdi bir öğrenci olarak nesibe aydın yıldızlar lisesini burada geçirdiğim 10 ay boyunca yaşadıklarıma ve gözlemlediklerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. bu temel liseyi 2 farklı öğrenci tipi için ele alacağım:

    1. öğrenci tipi: 9-10-11. sınıfta konuları büyük ölçüde öğrenerek tamamlayan ve ders çalışmayı bilen öğrenci.
    bu tip öğrenciler genellikle hayvani öğrencilerdir. okula girişte yapılan 3 aşamalı seviye sınavından sonra genelde ilk 5 sınıfa yerleşirler. “ben de ilk 5 sınıfa girerim yea nolcak” diyebilirsiniz ama küçük bir dipnot geçeyim: ilk 5 sınıfın en kötü öğrencisi odtü makineye gitti. seviyeyi siz düşünün. bu öğrenciler için nesibe aydın gereksiz bir para kaybıdır. ha öğrenci burada mutlu olmaz mı? çok mutlu olur. çünkü nesibe aydın iyi öğrenciyi çok pohpohlar. eğer bu üst sınıflarda yer alırsanız, size her türlü imkan sunulur. ilk 5 sınıfta hoca kalitesi yüksek seviyededir. grup pçlerde başka sınıfların hocaları da olur, onlar da iyidir ve sayısı fazladır. üst sınıflarda olduğunuz için 16 mf sınıfının olduğu bir kurumda kendinizi lord zannedebilirsiniz, ki bu iyi bir şeydir çünkü 12.sınıfta kendinizi psikolojik olarak güçlü hissetmenizi sağlar.ama sadece iyi hissedebilmek için zaten ortalama herhangi bir yere giderek aynı sonucu alabilecek kafası çalışan bir öğrencinin 25 milyarı sadece bir senede yemesinin hiçbir anlamı yoktur.

    2.öğrenci tipi: 9-10-11.sınıfta konuları yarım yamalak öğrenmiş ve ders çalışmayı az çok bilen öğrenci.
    bu kategoride çok çok çok daha fazla sayıda öğrenci olduğunu düşünüyorum. çünkü anadolu liselerinin durumuna baktığınızda eğitim denen bir şeyin kalmadığını görebilirsiniz, dolayısıyla öğrenci sınav haftasından sınav haftasına çalışır, son sene de temel liseye gelir. bu tip öğrenciler için nesibe aydın KOCAMAN BİR HATADIR. çünkü burada üst sınıftakilerin pek de hissetmediği ciddi bir kast sistemi vardır.ilk 6 mf sınıfını üst kata yerleştirirler.rehberlik zümre başkanının büyük odası buradadır. kaliteli öğrencilerle ilgilenmek için en üst düzeydeki rehberlik hocası bu kata verilmiştir. kalan 10 sınıf alt kattadır.1. öğrenci tipinde bahsettiğim pohpohlanmadan bu kategoride eser yoktur. pohpohlanmayı geçin, size çöp gibi davranan hocalar bile olabilir. çünkü burası bir kitle dershanesidir. önemli olan derece çıkartıp reklamı iyi yapmaktır. bu sebeple tüm kaynaklarını ilk 5-6 sınıfa akıtırlar. en büyük fark sınıflara giren hoca kalitesiyle anlaşılır. en üst sınıftan aşağılara doğru fizik kimya ve biyoloji hocalarının kalitesinde gözle görülür bir düşüş olur.en iyi 3. sınıfın bile kimya hocası 1. sınıfınkine göre daha kötüdür. yani iyinin kötüsü diyebiliriz bu dilimde. matematik hocaları genel olarak tüm sınıflarda iyidir. ama fkb derslerinizin hocaları kötü olduğunda eve çok iş kalır. ve bu sebeple matematiğe ve geometriye ayırmanız gereken süreden kırparak okulda öğrenmiş olmanız gereken şeyleri evde öğrenmeye çalışırsınız. haliyle konu öğrenmeye çalışmaktan test çözme pratiğinizi geliştiremezsiniz.bu sebeple sınav sıralamanız üstteki hayvani öğrencilerden dolayı düştükçe umutsuzluğa kapılabilirsiniz. ve gün gelir sınıf düşersiniz. daha kötü hocalarla sizden daha iyi olmanız beklenir. bu durumda iş sizin psikolojinizin kuvvetliliğine bakar. örneğin 9. sınıftasınız. pç’de soru sormak için iyi bir hocanın yanına oturdunuz. hocanın size ilk sorduğu soru adınız, ikinci sorduğu soru ise sınıfınızdır. masanın başında yalnızca sizin sorunuzu cevaplamak için para alan bir öğretmen, bulunduğunuz sınıfa göre tavır takınır ve o dakikadan itibaren size 9.sınıfta olduğunuzu hissettirerek sorunuzu çözmeye başlar. “hocanın ne dediği umrumda değil kardeşim, ben işime bakarım.hocalarım kötü olsa da evde çalışır hallederim” diyorsanız, 25 milyarınızı nasıl bir muameleye yatıracağınızı tekrar düşünün derim. eğer psikolojiniz eşek gibi 5 ana ders çalışıp bu muameleyi kaldıracak kadar kuvvetliyse, kimseyi umursamaz, profesyonelce dersinizi çalışır istediğiniz okulu kazanırsınız. yok “ben bu eziklenme politikasından etkilenirim” diyorsanız sizi bu koca hatadan döndürmekten memnuniyet duyarım.
    sizlere şahsi tavsiyem şu:
    seviyenizi iyi bilin. potansiyelinizi yüksek görüyorsanız kitle dershanesine bir ev dolusu para dökmeyin. çok zenginseniz dökün tabi beni ilgilendirmez. ortalama bir öğrenci olduğunuzu düşünüyorsanız bu dershane kesinlikle size göre değil. yapabileceğinizin çok daha altında yapma ihtimaliniz yüksek. çünkü 12.sınıf yeterince ağır bir sene. ek olarak saçma sapan dershane politikaları yüzünden moral bozmanın anlamı yok.

    Edit
    Yerleştirme sonuçlarını bugün asmışlar, beklendiği üzere geçen seneye kıyasla pek açıcı değil.
    http://www.nesibeaydin.k12.tr/basarilar/2017_lys_sonuclar_14agustos2017_tum_kurum.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krabby patty -- 15 Ağustos 2017; 15:12:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.