Şimdi Ara

Nerden baksan 3 aydır cenabetim :S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
8.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerden baksan 3 aydır cenabetim. Ondan önce de yaklaşık bi 6 ay felan cenabettim, arada 1 kere abdest aldım. Bunu buraya niye yazıyorum bilmiyorum, çünkü çok saçma ve sadece beni ilgilendiren bir konu. Neredeyse her gün duşa giriyorum ama gusül abdesti almıyorum.

    Belki de kendime iyiyi yakıştırma ve ölüm korkusunun birleşmiş halidir bu yaptığım davranış. Her insan ölünce cennete gideceğim diye düşünür ya, bu da belki benzeridir, ölürken abdestli olurum inanışına sahibim belki bilinç altında bilemiyorum. Ve dolayısıyla eğer abdest alırsam her an ölebilirim gibi birşey olabilir. Yani cenabetken ölmem nasılsa gibi saçma bir mantık kurmuş olabilir bilinçaltım.

    Veya hep derler ya, cenabetken işlerin kötü gider diye, belki de işlerim kötü gittiği için böyle davranıyorum. Eskiden hep abdestli gezerdim, işlerim kötü gitti birkaç sene kadar. Sonra abdest almadım hiç, yine kötü gitti. Sonra aldım yine kötü gitti, sonra yine almadım yine kötü gitti. Yani kısacası hep kötü gitti. Belki de kötü giden işlerimi yaratıcıya bağlıyorum, bu da benim kendi çapımda acizce, kimseyi umursamamaya çalışma çabası gibi.

    Allah'a inanıyorum kesinlikle, ve hiçbir şüphem de yok. Ama böyle bir davranışım var yazasım geldi buraya. Hala da kötü gidiyor işlerim. Zaten psikolojik olarak da çok uzun bir süredir iyi değilim. Sadece seyirci kalıyorum hayata, herkes bir işler peşinde koştururken. Birisi bana benim başaramayacağım bir başarıdan bahsettiğinde hayatımın rolünü oynuyor ve onun adına mutlu olmuş gibi yapıyorum. Ama içimden ben yapamadım diye kahroluyorum, ve ileride iyi şeyler başaracağımı düşünerek kendimi avutma çabası içerisine giriyorum. Şuan 22 yaşıma geldim, 17 yaşımdayken 22 yaşıma geldiğimde kendimi çok yükseklerde görüyordum. Ama şuan eziğin tekiyim, 17 yaşımda da öyleydim. Üniversitede düzelir diyordum, ama hiç düzelmedi, aksine kötüye gitti. Çünkü şuan önümde kendimi "üniversitede düzelirsin be olm" diye avutacağım bir üniversite kavramı kalmadı. Ama hala da kendimi avutmaya devam ediyorum, 40 yaşıma geldiğimde şöyle olur böyle olur diye, ama bugünler de dünlerin yarınları değil midir dostlar. 5 sene önce kendimi nasıl gökte hayal ederken şuan çukura batmış durumdayım. Allah korusun 40'da da öyle olmaz inşallah.

    Neyse konu nerden nereye geldi. Okuyan varsa teşekkürler.







  • Abdest alınca işler iyi gitseydi Peygamberimiz 20 sene mekke de eziyet çekmezdi.
  • dh1999 kullanıcısına yanıt
    kardeş dara düştüğünde sığınacağın tek şey nedir? tabikide Allah. abdest almak inanmak yetmiyor ne yazık ki durumunu bilemem, nasıl iyisin nasıl kötüsün ne durumdasın yaşayamam anlayamam da ama ileride de kendini avutmak istemiyorsan bi hedefin ve inancın olmalı hırs ve azim gerekli böyle şeylerde unutma bunu klasik söz olsa da hayatın gerçeği, cenabet gezmek felan çok saçma değil mi? dara düşmüşsün elinde birşey kalmamıs felan Allah'a sığın abdestini al namazını kıl ibadet et bide öyle dene bakalım hayatında neler değişiyor kal sağlıcakla hocam
  • Yanlış bilgi var Cünüplük şansızlık getirmez bu konuda sıkıntı yok ama cünüp olduğun için cuma namazlarına gidemiyosun bir erkek 3 kez üst üste gidmiyorsun tabikide normal olarak bir Hadis-i Şerif te "Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar." şöyle der yani anlicağin kalpler mühürlenir derken iyicene dinden soğur söz ilen müzlümandır ama kalben pek söylenemez sadece gelenek olarak müslüman kalır yeni cünüp oluyorsan bile cuma günleri abdest al bari.Evli bir erkek 3 kez cumaya gitmezse nikahı düşer nikah düşünce aralarındaki ilişki zina olur.Sözler Köşkü diye bir site var aç ordaki videoları izle.
  • "" Allah tevekkul etmek"" senin cozmun.buraya bu konuyu acmanda senin sorumluluk sahibi oldugunu gosterir.Allah buyuk kardesim.Yureginle inan.cikar gozetme.Vefasiz dunya mi senin gozunu boyuyan.Ruhunun derinliklerine insin Allah sevgisi.inan bana o hazzi ne dunyanin en buyuk servetleri senin olsa yasayamazsin ne de ne biliyim dunyanin en guzel kizi yaninda olsa bile yasayamazsin.


    Umarim gozlerinle,yureginin onundeki perde kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepunisher38 -- 24 Mayıs 2014; 5:25:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.