Şimdi Ara

Nedir bu TPS'den Çektiğimiz... Makalemsi bir şey...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda yaşanan TPS oyunları sorunları üzerine...

    Aralığı çok geniş tutmamaya çalışarak, son 2-2.5 senede çıkan TPS oyunlarındaki sorunlara değinmek istiyorum. Büyük yapımlardaki teknik sorunlar! Oyunun tanıtımı şahane, ortaya çıkan abi bu böyle değildi yaaa! oluyor. Koskoca firmasın ve dünya çapında AAA oyun çıkarıyorsun; üstelik önceki oyunlarından derste çıkarmıyorsun.


    A.C. Unity : Müthiş bir suikastçi öyküsünü ve Fransız Devrimi gibi müthiş bir zaman dilimini ve şehrini anlatıyorsun ama oyun konsolda bile yerde sürünüyor. Bu oyunu hiç mi denemedin heyhattt!

    Watch Dogs : O 2012'deki E3 tanıtımını izleyipte unutabilen yoktur sanırım. Abi o atmosfer, o grafik, o şehir, o oynanış...Nerde? Hayır nerde o oyun? Optimizasyon özürlüsünde bu oyunu 2012'de hangi sistemde oynadın? O downgrade nedir öyle, abi 2007-2008 oyunu gibi duruyor, hiç mi utanma yok!

    Arkham Knight : Aslında inanılmaz hatalar yoktu, sunum, devam konusu, oyun alanı genişliği vs firma bayağa şey katmıştı oyuna! Hemde ilk 2 efsane oyunun üstüne bunları katabilmek çok zordu.O ilk bölümde hayali bir batı şehrinde gece yağmur yağarken cafeye girip birşeyler içmek ve sonrası. İyiydi be abi. Peki günahı neydi? Ani frema düşüşü... Aslında oyun gayet akıcıydı evet oynarken anlık frema düşüleri oluyordu ama sanke tek günahı bu gibiydi. Tabii daha başka şeylerde vardı ama buraya yazacak kadar bile ciddi olmayan her oyunda yaşanan şeylerdi. Bu oyun oyuncuların bence acımasız eleştirenin kurbanı oldu. Çünkü çok ağır bir performans sorunu yoktu.

    Rise Of Tomb Raider : Sen seriyi yenile, 2013'te muhteşem bir oyun koy ama gel gör ney burnunu kaldırdıysa ( tabiki konsol porçuluğu kaldırdı burnunu) 2. oyun optimizasyon özürlü olsun. Hikaye iyi, görsellik tavan ama performans? Buyrun efendim steam'a bakın sorunu görürsünüz... Hala tadı damağımda ama o kadar rezil ki optimizasyon baltaladın zevkimi, yarıda bıraktın.

    Just Cause 3 : Şu oyun dergilerini anlamıyorum anlamak zor, optimize özürlü oyunu nasılda öve öve aanlatıyorlar, görsellik şöyle böyle. "Arkham Knight"tan daha özürlü bir oyunu ondan dahada överek ne yapmaya çalışıyorlar. Hadi oyunun yapısı biliyoruz , hikaye aman aman değil patlat gitsin mantığı iyide gerisi?

    Quatum Break : Optimizasyon sıkıntısı var . Firma Remedy (Max Payne- Alan Wake) olduğu için hayal kırıklığına uğrattı. Sen gel keç senede bir AAA oyun yap, ortaya çıkan sonuca sak.

    Division : Şu ubisoftun, kendinden küçük firmaların hayatta kalma temalı oyunlarına imrenip güzel tanıtımlarlı süsleyip watch dogs kadarda olmasa da downgrade ettiği ve bir şeyden sonra kendisini tekrar eden yapısı...

    Mafia III : Ah sen yok musun seeeennnn!!! Önce Bizi o italyan-amerikan mafia dünyasına götür, muhteşem hikayayle süsle sonra 3. oyunda cozut... O buglar, o hatalı gün değişimi, o sistem seçmeler, o optimizasyonu "bozuk" . Sırf ilk iki oyunun hatrına ve de benzer yapım olmamasından oynandın yoksa koca imparatorluğu çökertebilirsin, kim bilir belki çökmüştür!



    Şimdi sevap kısmını geçelim.

    Withcer 3 : TPS+ RPG... Oynayanlar bilir... Kalite, özgünlük, görsellik, optimizasyon güzelliği...

    Shodow Mordor : TPS+ RPG buyrun orta dünya severler. Mis gibi fantastik ortadünya oyun.

    Uncharted 4 : Yapacaksan böyle yap. Net, Temiz, Saf bir oyun.

    GTA 5 : Eeee sen koca haritayı tasarla, her ayrıntıya önem ver, Neredeyse gerçek yaşamı simüle et sonra güzel optimizasyon yap. Helal olsun ne diyeyim; sanırım tek sorunun güncelleme hatalarıydı... Keşke olmasaydı...

    Durum bu gençler, ekleyeceğiniz varsa cevaplayın konuyu, görelim, fikirleşelim.

    Not: Yazım yanlışları için kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizamanda -- 24 Ekim 2016; 11:45:24 >







  • Guzel yazi olmus lakin ben gta 5 ten de umdugumu bulamadim. Kesinlikle kotu oyun degil ama abartildigi kadar san andreas genisliginin uzerine cok birsey katamamasi ve gta 4 fiziklerinden daha kotu olmasi, ustune online sistemin yavasliklari ve hack mevzulari oyunu rafa kaldirtti. Bir de tomb raiderda bahsettiginiz kadar optimizasyon sikintisi yasamadim yani batman mafia ve watch dogs gibi oyunlarla adinin anilmasi haksizlik olur diye dusunuyorum. Hitmani deneme sansim olmadi onu da merak ediyorum bir de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LiveForSpeed kullanıcısına yanıt
    Teşekkürederim LiveForSpeed. GTA 5'i beğenmemek ayrı, GTA 5'e kötü demek ayrıdır, ki sen ilk grupta yer alıyorsun :) Tabiiki beklentiler, istekler ve ortaya çıkanların getirdikleri buna yol açabilir.Fiziklerin GTA 4'ten daha kötü olmasını kavrayamadım? Online sistemde gayet iyi tabii beklediğin içerik gelmemesi söz konusu ise ayrı mesele. San Anderas'tan ziyade , GTA 4'ün üzerine koymalarına rağmen çok fazla şey koymamışlar diye düşünüyorum; ama ayrıntısı, eğlencesi bol bir oyun olduğu kesin.


    Rise Of Tomb Raider'a geleceksek. Oyun sistem seçiyor tuhaf bir şekilde. Ekran Kartım 280X olmasına rağmen ciddi sıkıntılar yaşadım; ama benden düşük kimi sistemlerde rahat oynandığını gördüm. Yeri gelmiş GTX 970'le bile sorun yaşanmış. O bakımdan o listeye koydum. Tabii sende haklısın. Onun dışında Oyun içeriksel anlamda dolu,şık ve estetik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizamanda -- 24 Ekim 2016; 17:27:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.