Şimdi Ara

NEDEN YUNANİSTANIN ÇOK FAZLA ADASI VAR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bekle fethedip geleyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordunun gücü tükendiği için.Mustafa Kemalin savaşı uzatma gibi bir lüksü yoktu para yok güç yok kaynak yok savaşı bitirmek gerekiyordu.Musul ve adalar verilmeseydi oraları almak için savaşmamız gerekiyordu.

    Musula gidersen ingilizler karşına çıkıcaktı ordaki halkı ayaklandırıp herkese silah verilse bir nebze musul alınabilirdi.Ama orada ne halklı ayaklandırabilecek güç vardı nede halka silah verebilecek birileri vardı.Oralarda kürtler yaşıyordu eğer bu dediğim olsaydı küçük bir kürt devleti kuzey ıraka kurulmuş olurdu.

    Adaları almak imkansızdı çünkü Deniz gücü yoktu adalara çıkartma yapacak bir gemi bile yoktu.
  • Çünkü:
     NEDEN YUNANİSTANIN ÇOK FAZLA ADASI VAR?




    Not: Bu caps iki büyüğümüze, atamıza da saygısızlık amacı içermemektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slobodno S kullanıcısına yanıt
    Senin kadar bilgisizini görmedim vallahi billahi.Savaşların bitmesi için barış antlaşması yapılır.Yoksa resmi olarak savaşlar devam eder.Hadi git kadir mısıroğlu dinle sana fazla gelir buralar.Sen atalarının kıyafetini fesde sanarsındır şimdi neyse az ötede oyna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slobodno

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfe28


    quote:

    Orijinalden alıntı: slobodno

    quote:

    Orijinalden alıntı: alfe28


    quote:

    Orijinalden alıntı: slobodno

    Yunanistan bu aralar para sıkıntısı çekiyor gelin size uygun maliyete az kullanılmış bel altı boyalı adalar deyip satmak isterler


    Ben savaş kazanıpta lozan gibi bir anlaşma yapmanın mantıgını anlamıyorum. :) Komedi ben savaşı kazanmışım ne anlaşması ya bogazlardan bedava gececez anlaşmaya bak :D Biz savaşı kazandık sen nasıl bu anlaşmaya böyle madde koyarsın 2.si bizimkiler neden bunu imzalar.Biz kazandık la bizz..

    Hadi ya oylemi.tüh nasılda bizimkilerin aklına gelememiş.Hadi adamlar rest çekti savaş uzadı o fakir ordunun ne kadar daha dayanabilir ?istanbul tek kurşun atılmadan geri alındı.Hadi rest çekmedi yabancilar.kalkinmak için paraya ihtiyacın var.bil bakalım kimden alacağız borcu ?hadi git ödevini yap şimdi.

    O zaman kurtuluş savaşı vay efendim büyük önder savaşarak aldı demeyeceksiniz.Dürüst ve objektif olun ülkenin değerleri yağmalanıp (dil harf vs ınkilaplar) Toprak parçası kazanılmıştır.

    Catlasanda patlasanda mustafa kemal ve silah arkadaşları o savaşı kazandı.Padişah halife yanlıları bile mustafa kemale baş komutanlık yetkisi verdi.ülkenin hiç bir degeride yagmalanmadi tam tersine sadece savaş zamanı çağırılan diğer zaman asagilanan türk milli bilince kavuştu.Şimdi git kadir misiroglu dinle sen.

    Fötr şapka senin atalarının giysisi tabi tabi neyse burdan sonra muhabbetin çekilmez artık senin yunanı denize döktük bla bla bla her neyse...Savaş kazanıp antlaşma imzayan başka bir ülke gösterin bana..!
    !

    Senin atalarinin giysisi ne cahil cuheyla insan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.