Şimdi Ara

Neden X360, neden Ps3?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buraya mumkun oldugunca fanboyluklarimizi bir kenara atarak iki makineninde artilarini ve eksilerini, tecrubelerimizi yazalim. Next-Gen makineleri alacak olanlara yararli olur hem

    Ps3 eksileri -

    - Fiyati

    - el kontrolunun titresim olmamasi *gyroyu 5-6 yil pc'de sidewinderle oynadim pek tavsiye etmem*

    - Grafik yönunden X360 ile ayni ayarda olmasi *gidenler-görenler var oyunlari E3'de*, Grafikkartlarinin speclerinide karsilastirirsak Ps3 vs. X360, o zaman X360'daki grafikkartinin az da olsa daha iyi oldugunu göruruz. Yani, ilerde Ps3 vs. X360 oyunlarda bir fark görulecegini pek sanmiyorum. Oyunlarin fizik bölumlarinde Ps3 Cell islemcisinle birseyler gösterebilir.

    - Ps3'un ucuzu ileriye dönuk degil! Yani dunyanin parasini saysanda sonradan Ps3'un pahali olan modeline (komple olan) uppgrade yapamazsin, onun icin alacaklilar icin kesinlikle Ps3'un pahali olan modelini tavsiye ederim!

    - Blu-Ray...bundaki kötu olan su! Daha gelecegin formati belli degil zaten, Blu-Ray'deki filim destegi su an cok cok az ve DVD'lere nazaran %15 daha pahali olacak haberleri iyiye niyet degil, DVD'yle karsilastirdinmi, birde filimlere gercek Blu-Ray formatinla yani 1920*1080p ile bakabilmek icin 1080p'yi destekleyen monitör sart! 720p veya 1080i cözunurluk yeterli degildir. 1080p tv'leri biraz daha pahalidirlar.

    -Blu-Ray'in 2x okuma hizi olmasi! Bu demektirki Ps3'deki oyunlar X360 oyunlarina nazaran neredeyse 2 misli daha uzun yukleme zamani olmasi. X360 dvd okuyucusu 12x, BD 2x.


    Ps3 artilari +

    + Ps1 ve Ps2 oyunlarina destegi

    + Eski genden kalan oyunlarin devamlari örn: MGS-serisi, DMC-serisi, Jack&Dexter-serisi vs.

    +? Online sistemi Xbox-Live gibi olmasi, daha pek birseyler göstermedi Sony ama en azindan dogru yöne bir adim bu ve tabii ki bedava olmasi ama dedigim gibi "Yasasin" demeden önce görmek isterim ne derecede Xbox-Live gibi olacak sitemleri!



    Xbox360 eksileri -

    - Live'in parali olmasi. Live'i super bir sistem ve yilda verilen 50$ rahatlikla deger bu sistemi kullanmada ama tabii ki bedava olsaydi daha guzel olurdu.

    - Ilk cikan parti makinelerin problemli olmasi. Su an cikan X360'larin 3'cu parti olduklarini okumustum bir yerde ve kalite farki yukseldi yine. Ama bastan yapsalardi bunu tabii ki daha iyi olurdu.


    Xbox360 artilari +

    + Fiyati

    + El kontrolu

    + Xbox oyunlarina az da olsa geriye dönuk olmasi (su an 200+ civari) ve Live uzeri patchlarla daha da cogalacagi.

    + Titresimin olmasi, oyun zevkine cok katkida bulunuyor! Bunu yaziyorum cunku Ps3'de olmayacak ve bu Sony'nin yaptigi buyuk hatalardan biridir!

    + Oyunlari ve gelecek oyunlari (Gears of War, Halo3, Forza2, Too Human, Mass Effect, Saint's Row vs.)! Simdiye kadar cok memnunum. Tek hosuma gitmeyen Quake4 var, digerlerini herkese öneririm. Condemned, Kameo, PGR3, DOA4, COD2, GRAW, NFSMW, Oblivion vs.

    + Helesukur MS kafayi kullandi ve gercek Force Feedback direksyon cikariyor piyasaya ve de wireless! PGR3, GTR ve Forza 2'yle harika olacak. Belki bazileriniz bilmez ama Xbox'da ne yazikki gercek Force Feedback direksyonu yoktu. Simdi Xbox 360'la var


    Tecrubelerim ve sahsi dusuncelerim!

    Ps3'um yok ondan fazla birsey söyleyemeyecem ama... Fiyati ve el kontrolunun titresimi olmamasi beni Sony'den soguttu.

    Xbox360'a gelince, makineden cok memnunum, oyunlari nefis. Aklimda 10 oyun almak pek yoktu heleki bu kadar kisa bir surede ama oyunlar super. Grafikler zaten muhtesem am o haric... gameplay, seslendirme, kontrolu, feeling...herseyiyle kacirilmayacak oyunlar var su an piyasada Xbox360'a. O kadar guzelki oyunlari, artik ne Xbox ne de Ps2 oynuyorum, daha dogrusu X360'dan sonra xbox/ps2 oyun oynanilmaz
    El kontrolundeki degisiklik... siyah&beyaz dugmelerinin yani LB ve RB dugmelerinin sirta gecmesi cok iyi dusunulmus. Wireless olmasi guzel, pil zamani yeterli 25-30 saat kadar.
    Makinenin eski gen olan Xbox gibi ayi modeli (kocaman tugla) olmamasi hos bir olay







  • Orjinalden alıntı: Kangalll

    Buraya mumkun oldugunca fanboyluklarimizi bir kenara atarak iki makineninde artilarini ve eksilerini, tecrubelerimizi yazalim. Next-Gen makineleri alacak olanlara yararli olur hem


    Arkadaşım fanboyluklarimizi atalim diyorsunda yazın pek öyle olmamış daha burda ps3 vs xbox360 kavgasından çok önemli olan hangisinde korsan olayınındaha önce kırılması bu olay xbox360 olur bence dvd daha çok bilinen bir format Aşağıda açıklamasınıda yapmışlar ..



    Eksi sözlükten alıntıdır.....
    Dvd: yuksek kalitesi ve 8gb kapasitesi ile su anda alemin kiralini oynayan dvdler, mevcut bilgisayar ekranlarinin kalitesini test etmekte, fakat yuzbilmemkac ekran plazma tiviler icin ise goz doldursa da aletleri yeterince zorlayamamaktadir. buna ne gerek vardir o ayri konu ama iste insan maymun istahli olunca yetmiyo. data transferi olayine gelince, piyasada 1 dolara 4.7 gb veri tasiyan yegane alet dvd'dir, double layerlarin iyice yayginlasip ucuzlamasi da dvd'nin kralligina krallik katacaktir(?), oyunlarin ve bilgisayar programlarinin dvd'de satildigi gunler gelmistir, dahasi da gelecektir. dvd calma ozelliginin artik piyasaya cikan neredeyse her cd-rom-writer da bulunmasi, bunun ustune dvd-writerlarin da mantikli fiyatlara inip normal kullaniciya ulasmasi, dvd'yi yakin gelecegin standardi yapabilir. muzik sektoru kismen dvdye el atmis olsa da bu teknolojinin pahaliligi ve dvdden muzik calan aletlerin yoklugu, bir de olsa bile cd playerini atip dvd player alacak insan sayisinin azligi dvd'nin gelecekte muzik standardi olmasi ihtimalini cok azaltmaktadir.

    blu-ray e gelincee: oncelikle her teknoloji gibi bu teknoloji de yillarca normal kullanicinin erisemeyecegi kadar pahali olacaktir. dvd'nin ilk gunlerini hatirlasaniza, bir dvd, asgari maasin ucte biri falandi neredeyse. dvd playerlar ise 1000$ civarinda ucmaktaydi. aradan neredeyse 10 yil gecti, dvd anca yeni yeni yayginlasmakta. blu-ray'de ayni yollardan gececektir tabi, belki biraz daha hizli gecebilir tabii ki, ama ben blu ray'in medya standardi olmasi icin en az iyimser tahminle 5 sene gecmesi gerekecegini dusunuyorum. bir baska sorun da, bilgisayarda film izleyen insanlarin zaten dvd ile neredeyse tam randiman alabilmesi, blu-ray'in ise bilgisayara tabiri caiz ise biraz fazla gelecegidir. blu-ray ancak genis ekranli ve cok yuksek kaliteli televizyonlarda farkini hissettirecektir ki o televizyonlari alabilecek insanlar da tuketici toplumumuzun en ust yuzde 1'ini bile olusturmamaktadir. amerika ve avrupa'da da durum cok farkli degildir. pek tabii ki teknolojide geri kalmis bir ulke olarak turkiye blu-ray'e de avrupadan birkac yil sonra adapte olacaktir, insallah yaniliyorumdur. dosya transferi konusuna gelince; yaninda 50gb tasimaya ihtiyaci olan insanlar cok azdir, bu sebeple blu-ray'e simdilik fazla talep olmayacaktir. ayrica, blu-ray'in canlari simdiden calmaya baslamistir...


    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=blu+ray



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfrost -- 11 Mayıs 2006; 16:34:47 >




  • quote:

    -Blu-Ray'in 2x okuma hizi olmasi! Bu demektirki Ps3'deki oyunlar X360 oyunlarina nazaran neredeyse 2 misli daha uzun yukleme zamani olmasi. X360 dvd okuyucusu 12x, BD 2x.
    blu-rayin 2x ile dvdnin 2x i aynı deil diye biliyorum onun için çok yavaş deil yanlış biliyoda olabilirim hem konsol taha çıkmadı herşey net deil bence böyle bi karşılaştırma yapmak için erken
  • Burda gerçekler üzerine konuşursak konsol pazarının uzun zamandan beri lideri olan sonydir
    psx+ps2 bunlar zamanının konsollarına göre teknik özellik olarak zayıf olsalarda psx vs sega saturn
    ps2 vs gamecube vs xbox pazarın liderliğini elinde bulundurdular fakat diğer üretiçilerboş durmadılar
    bence xbox 360 vs ps3 kavgasının kesin bir lideri yoktur xbox360 eğer erken çıkmasının avantajınıda kullanırsa ps3'ü piyasadan silemez ama sony e büyük bir darbe vurabilir ayrıca kişisel fikrim oyun konsollarında asıl önemli olan oynanabilirliktir buda wii (nintendonun next-gen konsolunda bir devrim niteliğinde ortaya çıkmaktadır) Grafikler biryere kadardır.Asıl önemli olan oynanabilirliktir bunu iyi birşekilde başaran konsol lideriliği kazanır....Burda wii savunduğum sanılmasın ama adamlar yapmış yani .....




  • Orjinalden alıntı: slipknotcu_velet


    blu-rayin 2x ile dvdnin 2x i aynı deil diye biliyorum onun için çok yavaş deil yanlış biliyoda olabilirim hem konsol taha çıkmadı herşey net deil bence böyle bi karşılaştırma yapmak için erken

    Blu-ray'in 2x hizi takriben bir DVD'nin 6x-8x'sina bedeldir!
    Bugunku duruma göra karsilastirmada zaten Ps3'un aleyhine olan asil iki önemli nokta var...
    1) Fiyati
    2) El kontrolunun titresimsiz olmasi
  • cemfrost,
    Sana katiliyorum. Gezindigim cogu forumlarda ve tanidugim kisilerden, hepsi next-gende 2 makine almayi dusunuyorlar. Ya Ps3+Wii veya X360 + Wii.
    Eger Wii'nin fiyati gercekten uygun olursa, next-genin galibi Wii olabilir. Ps3'un userbase'i bayag buyuk ama... hardcorecular haricinde 600 euro alt. 600$ ödeyen olurmu onu bilemeyecem. X360'a gelince ilk cikan parti mallar haricinde makine ve oyunlari nefis.

    Ps3 grafiklerine gelince, yanlis anlasilmasin...oyunlardaki grafikler en az X360 oyunlari kadar guzel yani harika, problem Sony'nin gecen yilki E3'de Killzone-Motorstorm gibi CGI'leri göstererek ve bu yilki E3'de de bunlari gösteremeyerek oldu.
  • Blu-ray hdd ile kullanıldığında son derece hızlı çalışan bir medydır. Ps3'ün hdd ile birlikte gelmesinin sebebi de budur. Şimdiye kadar blu-ray'in hız dezavantajından zaten ilk defa bu forumda söz edilmiştir sanırım(!) Hdd ile birlikte çok hızlı yükleme yaptığını birçok yerde okudum...

    Bunun dışında titreşim koyabilirler, ds2 olmaz da başka bişey olur, fiyat konsolun kendisini etkileyen bir dez avantaj değildir neticede, o ekonomik bir sorun. Yani ps3'ün teknik bir sorunu değil. Ha 400 euro ha 600 euro. 'si de verilebilir paralardır. Biri 100 biri 600 olsa anlardım ama yani insaf...
  • adventure blu ray konusunda haklısın hdd daha hızlı olmasını saglıyacaktır.bencede çok çok pahalı bi fiyat degil sonuçta çıkışı 2006 sonu.ama ülkemize nasıl yansıyacak fiyatlar o beni tedirgin ediyor
  • Ya az önce aradım bulamadım.Vakti zamanında @Nautral hocamız blu-ray hakkında baya bir bilgi dökmüştü ortaya ve sonucunda sanıldığı kadar yavaş çalışmayacağını göstermişti.Yani DVD medya ile neredeyse aynı hızdaydı...
  • bana ne blu-ray den, 1080 progressive scan den . İkiside ben ve bir çok insan için çok gereksiz iki yenilik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turion

    bana ne blu-ray den, 1080 progressive scan den . İkiside ben ve bir çok insan için çok gereksiz iki yenilik.


    Kedi uzanamadığı ete mundar der hesabı...

    Büyük konuşma...O söylediklerinin ne olduğunu biliyormusun ?
  • neden ps3 eğer dedikleri (E3 2005 - Sony Press Conference -PS3) gibi güçlü ise; almaya değer çünki kayar nokta işlemede 218 glops ile 115 gflopsluk xbox360 ve 8 gflopsluk pc@3.2 ghz yi geçmiş,25.6 GB/ ile ana bellek bant genişliği en yüksek olan cihaz,rsx is the world most advanced gpu.more powerfull than two 6800 ultra's ve 300+ milyon transistör içeriyormuş bu sayı ise toplam olarak xbox gpu(60m)+ps2 graphic synthesizer(43m)+gamecube flipper(51m)+gamecube gekko(21m)+xbox p3 cpu(9m)+ps2 emotion engine(10.5m)+amd athlon fx 55(105.9m)=300.4m!!!...2,5'' sökülebilen hdd (değiştirebiliriz anlamında bence)....herneyse sayıyorlarda sayıyorlar eğer bunlar gerçek olacak ise alınmaya değer ,yok okadar kıyas yaptıkları xbox360 dan açık ara önde olan grafikler yapay zeka ve fizik koşulları üretemesse babamın oğlu değil almam olur biter,yanlız xbox360 ı bu haliyle hiç bir zaman almam farklı teknolojiler içeren cihazları severim




  • greatsoldier sen high definition tv konusunu kaç yıldan beri biliyorsun. merak ettim.
  • E iyi biliyorsan ne ala...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turion

    bana ne blu-ray den, 1080 progressive scan den . İkiside ben ve bir çok insan için çok gereksiz iki yenilik.


    bu forum varya tam arşivlik ya mesajlara bak


    kardeşim blu-ray ve 1080p nin ne olduğunu biliyormusun hakkaten. sana blu-ray siz ve 1080p desteksiz ps3 verelim o zmn ilerde blu-ray ve 1080p yaygınlaşınca vur kafanı duvarlara




  • ikisinide biliyorum ikisinide istemiyorum. bana göre ikiside fuzuli icatlar.
  • ozaman sen hd dvd yi istemezsin x360 da ne gereği varki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rashamon

    ozaman sen hd dvd yi istemezsin x360 da ne gereği varki


    Dimi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turion

    ikisinide biliyorum ikisinide istemiyorum. bana göre ikiside fuzuli icatlar.


    yahu seçme şansın yok ki ileride blu-ray olarak çıkacak oyunlar istemezsen oynayamazsın bu kadar basit
  • high definition dvd ne oluyor peki.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.