Şimdi Ara

Neden Samsung Telefon Almamalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Bu yazımda size Samsung telefon sahibi olmanın, dünyanın sınav dünyası olduğunu ve eğer Samsung telefonunuz varsa bu sınavın Samsung tarafından yapıldığını, yaşadıklarım ve hala yaşıyor olduklarımla kanıtlayacağım.

    İlk olarak temmuz ayının ortalarında S4 marka telefonumun ekranı garanti belgelerinde yazan “kullanım klavuzuna aykırı durumlar” denilebilecek herhangi bir durum olmadan çatladı. Bahsettiğim ekran sizin dokunmatik olarak bildiğiniz cam değil tam olarak görüntüyü size aktaran ekranda meydana geldi. Yani telefonun üst kısmında herhangi bir sorun yok. İç ekranında çatlama var.

    Bunun üzerine telefonumu Beşiktaş’ta bulunan Samsung Yetkili Servisi Ekmen servise götürdüm. Ekmen serviste yüz yüze onarım bölümü var. Telefonumu ilk orada bulunan teknisyene gösterdim. Teknisyen telefonumu eline aldı, sorunun ekran çatlaması olduğunu ve garanti dışı olduğunu söyledi. Herhangi bir teknik incelemede bulunulmadan nasıl böyle birşey söylediğini sorduğumda, teknik incelemeye gerek duyulmaksızın ekran kırıklarının garanti kapsamı dışında kaldığını belirtti. Bende haklı olarak herhangi bir darbeye maruz kalmadığı, herhangi bir hatam olmadan bu olayın gerçekleştiğini, eğer kullanıcı hatası kapsamında değerlendirilecekse teknik inceleme sonucu bu karara varılması gerektiğini ve iddanızı delillendirmesi gerektiğini belirttim.

    Bu noktada benimle alaycı bir ifade ile çözümsüzlük politikası uygulanmaya başlandı.

    Bunun üstüne telefonumu aynı servisin merkezinde telefonumun incelenmesi ve eğer garanti kapsamı dışında bırakılacaksa bunun şeffaf bir şekilde nedenleriyle ortaya konulması talebiyle bırakmak istedim. Telefonumun kaydını yapacak banko görevlisi teknik servisin diğer çalışanları gibi lakayıt bir şekilde -Bu ekran kırığı ve garanti kapsamı dışında.- dedi. Ben artık sinirlendim ve ona fikrini sormadığımı ve işini yapıp telefonumu kayıt etmesini söyledim. Bunun üzerine telefonumu kayıt ederken servis fişine telefonun sağ üst köşesinde ezilme ve üst orta bölümde de darbe izi olduğunu yazdı. Teknisyen rolüne bürünen banko görevlisine telefonum her köşesini dikkatlice gösterip böyle bir şey olmadığını göstersem de art niyetini açıkça belli ederek telefonumda olmayan bu izleri kayıtlara geçirdi.

     Neden Samsung Telefon Almamalı?


    Bunun üzerine o mekandan ayrılıp telefonumun teknik servis incelemesi sonrası bana gönderilmesini beklerken aynı gün eve geldim ve teknik serviste yaşadığım sıkıntıları Samsung firmasının online destek sistemi üzerinden gerekli kişiye aktardım. Bu konuşmadaki en ilginç durum ise aşağıda kırmızı çizgilerle çizdiğim an oldu.

     Neden Samsung Telefon Almamalı?


    Samsung destek sisteminde konuştuğum kişi de aynı teknik serviste bulunan teknisyenler gibi teknik incelemeye gerek duyulmadan, keyfi kararlarla servis işlettiklerini açıkça ispatlamış oldular.

    Bu durum üzerine Samsung Türkiye’nin sitesi üzerinden bu yaşadıklarım hakkında mail attım. Bu mailim üzerinden beni bir görevli aradı ve Samsung Türkiye merkezi olarak teknik servisin kendilerine verdikleri rapora itibar ettiklerini belirttiler. Bu konuşma sırasında görevli kişi bana telefonumu başka bir teknik servise vermemi, kendilerine takip kodunu vermemi istediler. Sonrasında ise servisten detaylı incelemede bulunulmasını ve ayrıntılı bir şekilde bana bilgi verileceğini beyan ettiler.

    Bende bunun üzerine telefonumu Kadıköy’de bulunan Başarı Teknik Servise bıraktım ve takip numarasını Samsung Türkiye destek ekibine gönderdim. Bu aşamada Beşiktaş’ta bulunan serviste yaşadığım gibi sebep belirtilmeksizin telefonumun garanti kapsamı dışında olduğu belirtildi.

     Neden Samsung Telefon Almamalı?


    Bunun üzerine Başarı Servis’e gittim ve neden onarılmadan iade edildiğini sordum. “Ekran kırıklarında garanti kapsamında yapmıyoruz” cevabı verildi. Bende bir teknisyenle görüşmek istediğimi söyledim fakat bu talebimi yerine getirmediler. Bana servis kağıdını verdiler ve gülmeye başladım. Ekmen serviste telefonun sağ üst kısmında ezilme ve üst orta bölgede darbe izi var derken başarı servis ise “Alt köşede ezilme var. (Hangi alt köşe?) ve pil kapağında çizilmeler var.” yazıyordu.

     Neden Samsung Telefon Almamalı?


    Merak edenler için söyleyelim. Telefonun herhangi bir bölgesinde ezilme ve ya darbe izi yok.En fazla zamana bağlı ufak deformeler var. Arka pil kapağında ise kısa bir çizik var. Peki o çizik yüzünden mi ekranım çatladı ?

    Bunun üzerine bende samsung destek ekibine şu maili attım;

    “Merhaba

    Telefonum Başarı servisde kullanıcı hatasına bağlı olarak garanti kapsamı dışında bırakılmıştır. Bu durum ile birlikte telefonum üzerinde yapılan ayrıntılı inceleme, yöntemler ve servisin kullanıcı hatası kapsamında garanti dışında bırakmasının ayrıntılı delillerini benimle paylaşmanızı bekliyorum.

    İyi çalışmalar. “


    Bu maili, telefonumu başka bir servise vermemi isteyen ve o serviste ayrıntılı inceleme yapılacağını ve bu incelemenin benimle paylaşılacağını beyan eden Samsung Destek yetkilisinin sözüne dayanarak gönderdim.

    Bu mailden sonra beni arayan Samsung Destek Ekibinden Hüseyin Bey yaşadığım sıkıntıları kat ve kat arttırdı. Benimle lakayıt bir şekilde konuşması, çözümsüzlük politikası izlemesi ve yanlış bilgiler vermesi sonucunda Samsungu aradım ve bu kişi hakkında gerekli şikayetimi belirttim. Fakat ne arayan oldu ne soran. O konuşmanın özetini, yaşadığım mağduriyeti ve artık sabrımın taştığını belirten bir mail attım. Bu mail şu şekilde;

    Merhaba;

    En son 12 Ağustos tarihinde Samsung Destek Merkezinden Hüseyin Bey ile yaptığım telefon görüşmesinde bana;

    Ekran kırılırsa garanti kapsamında yapılmayacağının ” Garanti Belgesinde” yazdığı belirtilmiştir.
    Telefonun hassas bir telefon olduğunu ve hassas kullanmam gerektiğini belirtmiştir.
    Samsung firmasının herhangi bir teknik inceleme yapılmasına gerek duymadan ekran kırık durumunu ” Garanti kapsamı dışında” bıraktığını belirtmiştir.
    Teknik serviste bulunan banko görevlisinin (sadece telefonu kayıt eden kişi) beyanlarının teknik servis incelemesi olarak kabul edildiğini belirtmiştir.
    Samsung Teknik servislerinde, telefonda oluşan hatanın incelemesinde kullanıcı hatası olup olmadığını belirleyecek bir teknolojinin bulunmadığını belirtmiştir.(keyfi mi karar alınıyor?)
    Bana aktarılan bu ve buna benzer beyanlar tarafınızca kayıt altına alınmıştır. Aynı zamanda benimle sorumsuzca iletişim kuran bu kişiniz çözümsüzlük politikasını izlediği ve müşteriniz olarak bana destek vermek yerine sorunumun çözümünde eksik ve yanlış bilgilendirme yaparak mağduriyetimi daha fazla arttırdığı açık ve nettir. Yapılan bu görüşmenin ardından Samsung Destek servisine kişi hakkında şikayetimi iletmiş ve şikayetimin sonucunu hala beklemekteyim.

    Tüm bunların dışında aradan 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen sorunumun çözümü yerinde tarafınızdan bana uygulanan yıldırma politikasını üzüntüyle karşılamama rağmen hakkımı savunmaya devam edeceğimden en ufak bir kuşkunuz olmasın. Keşke bu zaman aralığında beni oyalamak yerine telefonumu müşteri memnuniyeti çerçevesinde onarımını yapsaydınız ve bende çevremdeki insanlara bu uzun süreci anlatmak zorunda kalmasaydım.

    Telefonumun garanti kapsamında değerlendirilmemesi adına tarafınızdan herhangi bir delillendirme ve ya kullanıcı hatası olduğuna dair bir kanıt olmamasına rağmen bu hukuksuz tavrınızı kınıyorum.

    Sizden, telefonum hakkında yaşadığım mağduriyetin giderilmesi ve size bahsettiğim samsung destek ekibinden hüseyin bey ile yaptığım telefon görüşmesinin dökümünü talep ediyorum.

    Bu konunun daha da yokuşa sürülmesi durumunda atacağım gerekli adımların marka değerinize olası etkilerini düşünüp ona göre hareket etmeniz her iki tarafın çıkarlarını koruyacağını hatırlatır, iyi çalışmalar dilerim.”


    Attığım mail aynen böyle oldu. Bu mailden sonra herhangi bir tatmin edici bir adım ve ya mağduriyetimi gidericek bir adımı samsungtan beklemiyordum. Ama işi öyle bir hale getirdiler ki bu mailime cevap olarak “İletmiş olduğunuz konunun, ilgili ekiplerimizce incelenerek tarafınıza bilgilendirme yapmış bulunuyoruz. Bize ulaştığınız için teşekkür ederiz.” şekilnde cevap verildi. İşin en komik tarafı ise bu konuda herhangi bir bilgilendirme tarafıma yapılmamış olmasıydı.

    En son olarak artık hakem heyetine başvuracağım, hazırlıklarımı yapıyorum. 18 Ağustos haftası samsungtan biri aradı ve “talebinizi hala inceliyoruz bilgilendirmek için aradık, incelememiz bittiğinde size geri dönüş yapacağız” diye cevap verdiler.

    Bugün 24′ü ve hala arayan soran yok. Bende bugün (24 Ağustos) bu yazıyı hazırlarken Online Destek sisteminden İnci hanıma bağlanarak beni neden aramadıklarını sordum. Bana bilgilendirme yapıldığını söyledi. Sonra şikayetimi sordu. Üstte bulunan maili direk kopyaladım. Talebimi olumsuz değerlendirdiklerini söyledi. Bende Samsung Türkiyeyi temsil eden herkes bana yalan söylediğinden yakındım. Bunun üstüne “Biz doğru ve gerçek bilgiler aktarıyoruz” dedi. Bende yukarıda attığım mailde geçen ve samsung tarafından bana verilen bu bilgilerin doğruluğunu teyit ediyorsun yani? diye sordum. ilk önce lafı geveledi ve sonra sistemi suratıma kapattı. Suratıma kapattığı için ekran görüntüsü alamadım ama konuşmam kısaca şöyleydi.

     Neden Samsung Telefon Almamalı?


    Bu noktada da beni arayan kişinin “talebinizi inceliyoruz ve incelememiz bittiğinde size geri döneceğiz” söyleminin de doğru olmadığı ortaya çıktı.

    Artık tek umudum hakem heyeti. Keşke hukuksal açıdan daha fazla birşey yapabilsem ama maalesef elden birşey gelmiyor.

    Son olarak bu linkleri incelemenizi tavsiye ederim.

    Samsung’a tepkiler çığ gibi:http://sozcu.com.tr/2014/teknoloji/samsunga-tepkiler-cig-gibi-496337/
    Samsung Şikayetlerihttps://www.sikayetvar.com/firma/detay/samsung
    Takip Edilesi : @koregazileri

    Yazının orjinali:http://www.bekirmanci.com/2014/08/samsung/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekoroma -- 24 Ağustos 2014; 20:32:09 >







  • geçmiş olsun kardeş, konuyla alakalı yardımcı olacak bişeyim yok maalesef ama şunu anlamıyorum. nasıl şikayetçi bi durumunuz oldugunda foruma giriyorsunuz keşke ürünü almadan önce de buraya gelip forumu okusaydınız. yalnız değilsiniz ne yazık ki, forumda bir sürü böyle haksızlıklara maruz kalan insanlar var. firmanın ayıbı 1-2 değil çığ gibi, ancak yasal olarak da elden fazla bişey gelmiyor. umarım olumlu sonuclanır hakem heyeti kararı
  • Diger marka servis aglarinin samsungtan farki oldugunu düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar haklısınız ancak ekran kırıkları konusunda cidden servislerin hepsi birşey yapmıyor. Çünkü kendiliğinden mı kırıldı yoksa darbe sonucu mu kırıldı ayırt etmek çok zor.
  • Hepsi aynı bunların. Geçmiş.olsun umarım hakkınızı alırsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazik ki sadece samsung degil diger firmalarda ayni sekilde. Adam akilli tuketiciyi koruyan bir sistem yok. Gecmis olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam.Benimde s4um var kulakligi bozuldu telefonun yanlarindaki bazeller soyuldu,guc ve ses dugmeleri asindi,bataryasi olmek uzere bazen sarj olurken bile bitiyor,sarj aletinin kablosunun bir yeri acildi falan ama yinede memnunum cunku yazilimla ugrasiyorum ve bu isi seviyorum ancak bir daha ki telefonum buyuk ihtimal iphone olacak fakat saglam bir nexus cihazi cikarsa is degisir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum seni çok iyi anlıyorum öncelikle geçmiş olsun samsung çok sıkıntılı bir firma senin yılmadan sonuna kadar gitmeni tebrik ediyorum boşverip bu aç gözlülerin müşteri Memnuniyeti telefonu satana kadar olan bu firmanın altında kalmadığını için ben bu gibi firmalardan çok çektiğim için Türkiye'den sıfır telefon almıyorum yurt dışından almaya gayret ediyorum suan NOTE 3 kullanıyorum Medine'den 1400tl ye aldım gelip Türkiye'den 2300 TL bu berbat müşteri hizmetlerine veremem Apple müşteri memnuniyeti konusunda önce bir firma ne yazıkki telefonları bana hitap etmiyor keşke sana bir şekilde yardımci olabilsem tekrar geçmiş olsun iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam bahsettiğiniz durumun sadece Samsung değil diğer markalarda da aynı şekilde garanti dışı bırakılacağını belirtmek isterim. Çünkü ekranın darbe almadan kırılması çok zor telefon esneyince bile çatlama olasılığı var belki farkında olmamışsınızdır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende samsung kullanıyorum gerçekten insana bıkkınlık veriyorlar.

    Bir arakadaşım iphone 5 almıştı sene başında. Hızlı ayarlar menüsü alttan gelmediği için ve geç şarj olduğu için 2 kere ayrı ayrı servise verdi. Ekranı çizik kenarı soyulmuş telefonu 2 KERE YENİSİYLE DEĞİŞTİRDİLER. Saygılar
  • Geçmiş olsun ama bu durum her marka için geçerli samsunga has bi durum değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    Öncelikle geçmiş olsun hocam bahsettiğiniz durumun sadece Samsung değil diğer markalarda da aynı şekilde garanti dışı bırakılacağını belirtmek isterim. Çünkü ekranın darbe almadan kırılması çok zor telefon esneyince bile çatlama olasılığı var belki farkında olmamışsınızdır


    Sıkıntı zaten zor olan durumun gerçekleşmesi. Dokunmatik ekran sapasağlam. Telefonun herhangi bir bölümünde darbe izi yok. Samsung'un ekranını biraz araştırdım. Zaten kağıt kadar ince hassas bir ekran. Sonuçta telefon cebimizdeyken oturup kalkıyoruz. Büyük ihtimal bu sırada meydana gelmiştir. Fakat ciddi paralar verdiğimiz akıllı telefonlarda oturup kalkmayla böyle bir sorun meydana gelmemesi gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekoroma

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    Öncelikle geçmiş olsun hocam bahsettiğiniz durumun sadece Samsung değil diğer markalarda da aynı şekilde garanti dışı bırakılacağını belirtmek isterim. Çünkü ekranın darbe almadan kırılması çok zor telefon esneyince bile çatlama olasılığı var belki farkında olmamışsınızdır


    Sıkıntı zaten zor olan durumun gerçekleşmesi. Dokunmatik ekran sapasağlam. Telefonun herhangi bir bölümünde darbe izi yok. Samsung'un ekranını biraz araştırdım. Zaten kağıt kadar ince hassas bir ekran. Sonuçta telefon cebimizdeyken oturup kalkıyoruz. Büyük ihtimal bu sırada meydana gelmiştir. Fakat ciddi paralar verdiğimiz akıllı telefonlarda oturup kalkmayla böyle bir sorun meydana gelmemesi gerekiyor.

    Dünya üzerinde telefon ekranı üretiminde büyük 2 tane firma var bunlardan biri Samsung diğeri LG. Günümüzdeki çoğu telefonun ekranları bu iki firma tarafından yapılır. Japon Sharp da var ama eskisi kadar büyük çapta üretim yapmıyor. Belki fabrikasyon hatalı bir ekrana denk geldiniz bilmiyorum ama Samsung'un ekranları bir miktar esnemeye dayanıklı kağıt kadar olmalarının sebebi bu. Ama bu yine de çatlamasına ve kırılmasına engel değil. Bunu Türkiye'deki servislere anlatmak ayrı bir dert zaten.




  • Samsung'a

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.