Şimdi Ara

Neden numerik kısmının(numpad) solda olduğu klavye tasarlanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir klavyenin evrilerek alması gereken nihai tasarım şekli sizce de numpad(numerik) kısmı solda olan bir klavye değil mi?


    Her gün yoğun bir şekilde çizim, tasarım programları kullanan biri olarak çok ama çok merak ettiğim bir şey var. Neden tasarımcılar (sadece tasarımcılar değil excel kullanıcıları, muhasebeciler, mühendisler gibi bir çok kullanıcı) için numerik tuş kısmı sol tarafta olan bir klavye üretilmiyor ve bu kullanıcılar bunu talep etmiyor gerçekten anlamıyorum (Aliexpress'te vs. var bu tarz klavyeler, bunu kastetmiyorum, logitech gibi gerçekten önemli markaların böyle bir klavye tasarlamaması mesele). Bir eliniz klavyede bir eliniz farede pratik bir şekilde çalışırken sayısal veri girmek gerektiğinizde sol elinizi numerik kısmına kadar götürmek o kadar can sıkıcı ki bunu yaşayan bilir. F tuşlarının altındakileri kullan diyenler olabilir fakat mesele pratiklik ve hız iken ben sol elimle hiç bakmadan numerik kısmında takır takır sayısal veriyi yazabilecekken bunu en sağa gidip yapmak berbat bir şey. Çoğu zaman o sol eli klavyeden kaldırmak o kadar zor geliyor ki refleks olarak fareden sağ elimi kaldırıp numerikten yazıyorum. Bu da berbat bir şey çünkü PC'de bu işlerde yoğun çalışan bir kişi sağ el farede sol el klavyede, kısayol kombinasyonları, yapması gerek diğer vuruşlarla vs. aktif bir şekilde çalışırken ekranı da ortalayarak mükemmel çalışıyor olması gerekir. Solak olmak değil mesele çünkü herkes sol eli ile çok kolay numaraları gözü kapalı yine yazabilir. Bir çok tasarım gelişti ve genel anlamda olgunlaşıp son haline evrildi ve evrilmeye devam ediyor ama numerik kısmının ebatları ile ok tuşlarının ve home, end vb. tuşlarının ebatının aynı olduğu iki kümenin birisinin solda, birisinin sağda olduğu ve diğer harflerin vs. ortada olduğu nizami bir klavye düşünün. Simetri hastası değilim, kullanışlılık olarak diyorum. Bence numerik kısmı solda olan bir klavye doğru, kullanışlı, verimli bir tasarım diye düşünüyorum. Bu konuda neden büyük markalar bu tasarıma gitmiyor, birilerine bu klavyeyi deneme imkanı sağlamıyor anlamıyorum. Bir gün bu tasarım olması gereken tasarım olacak ve biz bu güne kadar neden bu numerik kısmını sola almamışız diyecekler bence :D Bu fikre kimse katılmıyor mu?








  • Neden numerik kısmının(numpad) solda olduğu klavye tasarlanmıyor?

    X6 sağ sol taşınabiliyor.bende de vardı.bi hevesle almıştım 2.el. olarak. Satanda bir hevesle almış ki çizik yok klavyede .Ben oyun Felan oynamayı bırakalı çok oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimeBoy -- 20 Mayıs 2022; 8:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.