Şimdi Ara

Neden MSI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler rekor - bekliyorum.

    Dipnot MSİ GTX760 kullanıcısıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI yeni bir marka değil ASUS ve Gigabyte gibi köklü firmalardandır sadece Türkiye pazarına geç girmişlerdir. Son üç yılda bariz bir şekilde teknik servis konusunda da iyi iş çıkartıyorlar. MSI en çok tercih edilmesinin en önemli sebebi şüphesiz giriş ve orta seviye kartlarda rakiplerine oranla daha başarılı olmalarıdır. Burda tabi son kullanıcı araştırıp kendi tercihlerine uygun seriye karar vermelidir zira bu üç markada bileşen konusunda hemen hemen aynı kalitededir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanbalcı82

    peki dediğiniz kadar kötü ise
    gigabyte niye sonradan cok benzer isimli z97x gaming 3- 5-7 isimli anakartlar cıkardı ,niye killer ethernet kullanmaya basladı gaming serisi yapıp veya asus niye rog serisi gibi 400$ -500$lık gaming anakartları varken, Msi'ya yakın fiyatta z97 pro gamer h97 pro gamer cıkardı.
    iyi olan seyler taklit edilir

    bu rekorlar nasıl kırılıyor dandik ise
    http://www.kitguru.net/components/matthew-wilson/extreme-overclockers-break-records-with-new-msi-x99-motherboard/

    gigabyte msi ve asus hatta asrock bu 4ü cok kaliteli markalardır

    Gaming serisini daha doğrusu o dalgayi çıkaran ilk firma Gigabyte dir.Bunuda Z87 serisinde çıkarttı.O zamanlar kırmızı renk yerine yeşil tonlar hakimdi.Ve bunu arastirmakta fayda var.Kimsenin kimseyi taklit ettiği yok.Taklit eden varsa MSİ dir o zaman benim gözümde.

    Örnek verdiğiniz MPower a karşılık Asus ve Giga da bolca model ve rekor kıran modeller mevcuttur.Ornek olarak SOC Force mesela.

    MSi kötü bir marka mi ? Hayır tabikide.Benim burada işi biraz makaraya almamın sebebini beni az çok tanıyanlar tahmin ediyordur.Yoksa bende bir MSi kullanıcısıyım ve memnunum.

    Ama kusura bakmayinda mobo üstüne 2-3 cafcafli şey koyup aaa gaming mis la bu.Killer felan varmış ping düşüyormus gibi şeylerle kandırmak istemem.

    Benim board da Killer controller var.Ve bir faydasını görmedim şahsen.Ha realtek veya gigabit ha killer.Tamamen şirketler arası pazarlama savaşı.

    Burada birseyler paylaşırken kulaktan dolma veya sağda solda yazilanlarla ezbere konuşmaktansa.Arastirirsaniz daha güzel neticelerle karşı karşıya kalcaginizdan şüpheniz olmasın.

    Google da aratabilirsiniz ilk gaming kartların çıkış tarihlerine.Ondan sonrada siz karar verin kimin kimi taklit ettiğine.

    Dediklerim sakın yanlış anlaşılmasın.
    Herkese hayırlı geceler,saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben msı yeni marka demedim. Yıllardan beri var. Ancak son yıllarda kutulara gaming yazarak killer ethernet yazarak sponsorluklar alarak ve ejderha koyarak nasıl bu kadar çok tutuldu. 98 yılından beri toplama pc ile uğraşan biri olarak söylemeliyimki bana göre en kalitelisi asus. Gerek kapasitörleri gerek soğutması gerekse stabilitesi en başarılı kart ki diğer markalar kötü demiyorum. Msı ekran kartları ses yapmıyomuş falan. Kardeşim asus strixte yapmıyor. Gigabytte yapmıyor. Evgada zotacta yapmıyor. Aralarında çekirdek bellek mhz farkları var her üretici kendi kalitesine yakışor kartlar sürüyor piyasaya ve ona göre fiyat veriyor. Siz diyorsunuzki cebe ve göze hitap ediyor. Benim bu cümlelerden anladığım siz en dandik karta bile sırf şekli iyi diye para verebilir ve kullanabilirsiniz ki üreticide bunu görerek sizi çok rahat kandırabilir. Bakın marka bazlı konuşmuyorum ama gigabyte'ın amd, asus'un inteldeki başarılarının kaç tanesini msı yapmış. Herkese bana cevap verdiği için teşekkür ederim. Sanırım ülkemizde dış görünüşün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm. Bu arada o killer ethernet olayı her kullanıcıda stabil çalışmıyor. Nedendir bilmiyorum ama çok şikayet edende var aşırı memnun kalanda var. İlginç herkese hayırlı geceler hayırlı forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Buda bir satış politikasıdır.Müşteriyi memnun ediyorlar fakat o bozulan kartların çöpe atıldığını hiç sanmıyorum bu kadar değişim onayı veriyorsa o kartlar tekrar fabrikaya gönderilip parçaları kullanılıyor olabilir .Firmalar müşteriyi memnun etmek isterler fakat kendileri de zarar etmek istemezler.
  • Şuana kadar kendiliğinden bozulan bir markanın ürününü ikinci defa tercih etmedim, etmemde. Zamanında G31 chipset anakartımın kapasitörleri bitmişti bende Asus a geçtim ve sonraki iki anakartlarımı Asus marka aldım, problem yok. Ha bu kötü marka olduğuna mı geliyor, hayır, ama abartıldığı kadar iyi marka da olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendscorpion

    Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Herkes kendi düşüncesini paylaşmış. Ancak şunu anlayamıyorum. Ortalıkta o kadar çok msı sempatizanı varki. Ve bu insanlar bilgisayarla 2014 yılında tanışıp, kutu üzerindeki gaming yazısına ejderha resmine ve o çok beğendiği e-spor oyuncularının sponsorluklarından tanıyor bu markayı. Benim takıldığım nokta şu; Üzerine Gaming yazmak,şatafatlı bir kutu yapmak ve her kartına (anakart ve ekran kartı) bu ejderha simgesini eklemek bu kadar mı etkiliyor insanları ?

    Taklit diye birşey yok, bir marka bir segment yaratmışsa/o segmente level atlatmışsa diğer üreticiler de buna uymak zorunda. Örneğin BMW X6 ile Coupe SUV segmenti yarattı. Mercedes'te böyle bir model yoktu ama yapmak zorunda kaldı, tıpkısının aynısı çıktı, ne
    kadar değişik olabilir hedef belli.

    -------------------------------------

    Bu forum için konuşuyorum.
    MSI hoş kutulu güney köprüsü soğutucusu üzerinde ejderha basılı anakart yaptı, bazı arkadaşlarda (!) bu anakarta bayıldı sadece ejderha kırmızı yanıyor diye ve her sistem isteyene önermeye başladı. Anakarta kötü demiyorum, ama işi bilen diğer kişiler daha iyi fiyata daha üstün anakart var onu öner dedikçe "msi king msi bir numara" tavırlarına girdi. Bu forumun MSI nefreti bu yüzdendir. Yoksa kötü olduğundan falan değil.

    Not: Z97 MPower kullanıyorum.




  • Bende yıllardır asus kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bunu yazmayacaktım ama yinede yazayım dedim, malum bu ayın başında yeni bir sistem alma arefesindeyim ilk olarak anakrtdan başlayayım dedim aklımda başından beri msi h97 gaming 3 vardı vatan bilgisayar'ın bostancı mağazasına gittim bu anakartı almak için satış danışmanı ile aramızda geçen konuşmaları harfi harfine yazıyorum

    + iyi günler msi h97 gaming 3 anakart alacaktım
    - neden msi (satış danışmanı direk böyle bir cevap verince tuhaf oldum)
    +güvendiğim bir marka mevcut pc'de de msi anakrt var ondan da memnun olduğum için msi alıcam
    -isterseniz size gigabyte z97x g5 verelim daha iyidir
    +sağolun ama ben gigabyte istemiyorum h97 gaming 3 alıcam daha önce gigabyte kullanmadım o yüzden tercih etmiyorum
    -stoklara bir bakayım (mevcut anakart raflarında h97 hiç yoktu)

    ondan sonrası pek önemli değil tercih yapana kadar gigabyte önerdi ama tercih etmediğimi defalarca belirttim sonrasında ellerinde teşhir ürünü bir tane h97 gaming 3 kalmış onu gösterdi bende almadım onun yerine z97 gaming 3 aldım 480 tl civarı fiyata

    msi h97 gaming 3,b85 gaming 3 ve z97 gaming serisi çok satan kartlar bunu bizzat başka bir satış danışmanı söyledi ellerinde z97 gaming 3 ve gaming 5 vardı toplam 5-6 tane bir tane de b85 gaming kalmış, asus da çok tercih edilmiş h81 gamer bir tane vardı, h97 pro gamer hiç görmedim,z97 'de rog serisi vardı ama gigabyte'dan baya bir vardı. özellikle msi ve asus'a oranla bu yaşadıklarım 6 temmuz tarihinde vatan bilgisayar bostancı mağazasında başıma gelenler


     Neden MSI? Neden MSI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 25 Temmuz 2015; 14:31:09 >




  • Sattiklari urunlerden prim ve promosyon aldiklari icin hangi karta yonlendirdiklerinin hangisinden nekadar sattiklarinin urun marka kalitesi ile uzaktan yakindan alaksdi yoktur ve referans alinamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Evil_Miyu katılıyorum zaten bilgisayar sektöründe yok etme diye birşeye henüz rastlamadım genelde ya geri dönüştürülür yada çalışan parçaları kullanılır buda beni çok şaşırtmaz son kullanıcıya ulaştıgında o ürün arıza çıkarırsa yine degişir başka bir ürünle oda arızalandımı yine degişir başka bir ürünle böle bir döngü var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha uygun fiyata daha çok donanım ve kalite sebebi bu ... Ayrıca teknik servisi de çok iyi çalışıyor.
  • Legentscorpion millete marka partizani diyosun ama bu kdr mantikli aciklamaya ragmen hala ilk dusuncelerine sahipsin bu konuyu markayi kotulemek jcin actigin belli birakin bu isleri adamlar kart yapiyo etekleriniz tutusuyo tabi dimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twin frozr V ile kendini iyice kanıtlamış bir firma. Soğutma konusunda çok iyi. Asus gibi sadece sessizlik ekleyip aynı soğutmayı satmıyorlar. Aylarca çalışıp yeni soğutma yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 haftadı Msı anakart kullanıyorum bir sorununu görmedim ben lakin içime sinmesi zor oluyor biraz halbuki asusla bir çok sorun yaşamıştım :) intel tarafını bilmem ama amd tarafından 970 yongalı alınacak bir udp3 var onunda yeni versiyonu gelecek ondan bahsediyorum birde asrock 970 var oda geldiği gibi tükendi kimler aldıysa :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToZRa

    Legentscorpion millete marka partizani diyosun ama bu kdr mantikli aciklamaya ragmen hala ilk dusuncelerine sahipsin bu konuyu markayi kotulemek jcin actigin belli birakin bu isleri adamlar kart yapiyo etekleriniz tutusuyo tabi dimi ?

    Eğer yazıklarını dikkatli okusaydın benim demek istediklerimi anlardın. Dediğim gibi yıllardır asus kullanan (bir dönem amd kullanmıştım ve anakartımı gigabyte seçmiştim) biri olarak düşüncelerimi söyledim. Msı'da çalışan biri olarak senin böyle şeyler düşünmen gayet normaldir. Ama değerli yorumun için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ToZRa T kullanıcısına yanıt
    katılıyorum

    Legentscorpion millete marka partizani diyosun ama bu kdr mantikli aciklamaya ragmen hala ilk dusuncelerine sahipsin
  • kaliteye göre daha uygun. dalga geçenler olmuş fakat onlarda muhtemelen asusun mühendisidir
  • Taklit yapan firma varsa o da Msi'dır, killer ethernet hadisesini çıkaran Asrock olmuştur, Fatal1ty serisi ile beraber, Msi'ın iyi olduğu kadar parasını haketmeyen ürünleri mevcut, sen de dahil körü körüne bu markanın fanlığını yapan bir çok kişi var forumda.
  • Jeezy kullanıcısına yanıt
    ilk cıkan kartlar kırmızı siyah kutulu-kırmızı siyah tasarımlı killer ethernetli z77 serisinde z77-g43 gaming ve z77-g45 gaming- z77-gd65 gaming değil miydi
    http://www.msi.com/product/mb/Z77AGD65_GAMING.html#hero-overview
    http://www.msi.com/product/mb/Z77A-G43-GAMING.html#hero-overview

    gigabyte'da gaming modelleri hangisiydi z87 serisinde
    asrock hangi seride killer etherneti kullanmaya baslamıstı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanbalcı82 -- 28 Temmuz 2015; 14:25:35 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.